Connect with us

ACTUALITATE

244 de elevi și 329 de angajați din învățământ, confirmați cu COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

La nici o săptămână de la deschiderea anului școlar cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, au apărut deja infectări cu coronavirus la elevi și cadre didactice.

Primul caz anunţat de autorităţi este cel al unei fetiţe de clasa a II-a de la Şcoala „Sfântul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei. Din cauza acestei situații, copiii au mers la şcoală doar luni şi marţi. De miercuri, au trecut la cursurile online pe o perioadă de 14 zile.

Mai târziu, un cadru didactic şi alți elevi de la alte patru unități de învățământ din sectorul 4 au fost şi ei confirmaţi cu COVID 19, respectiv la Şcoala Gimnazială nr. 190 – un elev de clasa a IV-a, la Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev care învaţă în clasa I, şi la Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev de clasa a III-a. Şi în aceste situații cursurile cu prezență fizică au fost suspendate pentru 14 zile.

Sunt doar opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeş, Giurgiu, Brăila, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Teleorman şi Vâlcea.

La nivel naţional, situaţia se prezintă astfel: 244 de elevi confirmaţi, în perioada 8-11 februarie; 171 de clase cu activitatea suspendată la data de 11 februarie; 329 de angajaţi confirmaţi, între 8 şi 11 februarie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT