Connect with us

ACTUALITATE

244 de elevi și 329 de angajați din învățământ, confirmați cu COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

La nici o săptămână de la deschiderea anului școlar cu prezență fizică în instituțiile de învățământ, au apărut deja infectări cu coronavirus la elevi și cadre didactice.

Primul caz anunţat de autorităţi este cel al unei fetiţe de clasa a II-a de la Şcoala „Sfântul Andrei” din sectorul 6 al Capitalei. Din cauza acestei situații, copiii au mers la şcoală doar luni şi marţi. De miercuri, au trecut la cursurile online pe o perioadă de 14 zile.

Mai târziu, un cadru didactic şi alți elevi de la alte patru unități de învățământ din sectorul 4 au fost şi ei confirmaţi cu COVID 19, respectiv la Şcoala Gimnazială nr. 190 – un elev de clasa a IV-a, la Şcoala Gimnazială nr. 113 – un elev care învaţă în clasa I, şi la Şcoala Gimnazială nr. 79 – un elev de clasa a III-a. Şi în aceste situații cursurile cu prezență fizică au fost suspendate pentru 14 zile.

Sunt doar opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor: Argeş, Giurgiu, Brăila, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Teleorman şi Vâlcea.

La nivel naţional, situaţia se prezintă astfel: 244 de elevi confirmaţi, în perioada 8-11 februarie; 171 de clase cu activitatea suspendată la data de 11 februarie; 329 de angajaţi confirmaţi, între 8 şi 11 februarie.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite