Connect with us

Dâmboviţa

PSD nu votează Legea bugetului. Ministerul Sănătății primește mai puțini bani, SPP-ul mai mulți!

Publicat

pe

Reprezentanții Partidului Social Democrat în Parlamentul României au spus-o foarte clar: nu vor vota Proiectul de buget cu care a venit coaliția aflată la putere, alcătuită din PNL USR-PLUS și UDMR. Social-democrații îl consideră a fi cel mai prost buget pe care ar fi putut să-l pregătească un Guvern în asemenea condiții dure prin care trece țara, răvășită și de această pandemie care nu se mai încheie.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, atrage atenția asupra modului total greșit, iresponsabil în care s-au făcut alocările bugetare. Ministere, instituții care au nevoie în aceste momente de fonduri suficiente pentru a face față cheltuielilor generate de coronavirus, de protejarea sănătăţii poporului, au primit bani mai putini decât unele structuri de forță.

„Traversam cea mai mare criză sanitară din ultima sută de ani și Guvernul alocă Serviciului de Pază și Protocol un buget cu 11% mai mare decât cel al Ministerului Sănătății! Potrivit Proiectului de lege al bugetului pe 2021, SPP va primi 397 milioane de lei, cu 49,4 mai mult față de 2020, în timp ce Ministerul Sănătății va fi de 17, 5 miliarde lei, cu 11, 2% mai puțin decât în 2020”, a precizat Radu Popa.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT