Connect with us

ACTUALITATE

Polițist atacat cu toporul. Ce a urmat te lasă cu gura căscată!

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: Realitatea de Harghita)

Un polițist din județul Dolj, ajutor șef de post, a fost atacat cu toporul în timpul unei intervenții după un apel la 112, prin care un copil a sesizat că tatăl său îl bate – potrivit DC News. Omul legii a fost nevoit să facă uz de armă. Ceea ce a urmat după acest episod l-a dezamăgit crunt. Superiorii erau interesați dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare a tras polițistul.

„Mi-am riscat viața, făcându-mi datoria. Puteam să fiu mort. Nu a interesat și nu interesează pe nimeni. Nu mi-am auzit măcar o vorbă de bine. Toți s-au îngrijorat de numărul de cartușe pe care le-am tras și de soarta agresorului, care incredibil, este în libertate. Ce se întâmpla dacă eu greșeam cu ceva? Mai lucram în Poliție”?

De reținut și faptul că polițistul a fost cercetat penal pentru „purtare abuzivă”. Este adevărat, s-a dat soluție de clasare, dar a existat un dosar penal…

„Sunt agent șef de poliție Ivancea Cristian Florin și îmi desfășor activitatea în cadrul I.P.J Dolj, Secția 15 Poliție Rurală Filiași, Postul de Poliție Scaești, având funcția de ajutor șef post. Pe lângă funcția pe care o dețin sunt căsătorit și am doi copii în vârstă de 5 ani, respectiv 2 ani.În data de 02.10.2020, în timp ce mă aflam în exercitarea atribuțiunilor de serviciu am fost sesizați prin SNUAU 112 de o persoană minoră din comuna Braloștița, cu privire la aceea că tatăl său a agresat-o fizic. În urma verificărilor efectuate am stabilit că agresorul și familia sa se aflau în carantină ca urmare a întoarcerii din Spania.

La fața locului, persoana în cauză a devenit recalcitrantă și violentă verbal, iar in cele din urmă a luat o secure și a ieșit în stradă adresându-mi amenințări și încercând să mă lovească cu securea. Văzând că integritatea corporală și viața mea sunt puse in pericol, am făcut somație legală, respectiv l-am atenționat verbal, apoi am folosit armamentul din dotare, trăgând 2 focuri de avertisment. Întrucât acesta a continuat să se îndrepte cu securea în direcția mea, am tras 2 focuri spre membrele inferioare ale agresorului, lovindu-l de 2 ori in piciorul drept.

Am anunțat imediat evenimentul, dar cu toate ca evenimentul a fost filmat de colegul de patrulă cu body-cam-ul din dotare, agresorul nu a fost reținut pentru că se afla în CARANTINĂ și trebuia să-i asigure PAZA LA SPITAL, iar după ce a ieșit din carantină a fost pus sub control judiciar că NU prezenta pericol public, dar stau și mă întreb dacă acesta amenința un procuror sau judecător, aceeași măsură era luată? Sau dacă mă lovea cu securea era lăsat tot în libertate, pentru că se afla în carantină?

Imediat după ce am anunțat evenimentul am fost sunați cu privire la cele întâmplate, dar toate aceste persoane ne-au întrebat dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare am tras, fără să fim măcar întrebați daca noi suntem bine, sau dacă noi am pățit ceva.

La 3 zile după acest incident, în timp ce mă aflam la domiciliu am fost sunat de un psiholog din cadrul I.P.J. Dolj, pentru a mă consilia, explicându-mi că nu mă pot deplasa la I.P.J. Dolj pentru a discuta, pentru că trebuie să port mască de protecție și după o discuție telefonică de 3-4 minute în care am văzut “implicarea”, am fost de acord să mi se trimită la secție un angajament din care să rezulte că am fost consiliat. Și ce mi s-a părut “normal” e ca nici psihologul nu m-a întrebat dacă sunt bine.

În luna decembrie am scos activitatea și am fost la factorii de conducere și mi s-a spus să-mi fac notă de fundamentare singur și să o trimit la I.P.J.Dolj, dar în luna martie, pentru că acum este prea târziu, iar la salariu de merit este „greu”. Am plecat “mulțumit”, zicându-mi că asta e România, dar “mulțumirea” a continuat în data de 09.02.2021… Judecatoria Filiași a dat sentința – SUSPENDARE.

În momentul de față stau și mă întreb de ce agresorul nu a fost arestat preventiv pentru a vedea ce se întâmplă dacă vrei să lovești cu securea un polițist și pentru a-l descuraja pe viitor să comită acest gen de fapte? Cum pot să-mi desfășor activitatea având în vedere că localitatea de unde este agresorul este pe raza mea de competență și la doar 4 km de domiciliul meu? Cum va reacționa data viitoare când o să ne întâlnim, având în vedere pedeapsa “aspră” pe care a primit-o? Mai pot să mă duc la sesizări împotriva acestuia?

Ce se întâmpla daca eu greșeam cu ceva? Mai lucram în poliție? Aaaaaaa, am uitat. Am fost și cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de “purtare abuzivă” și mi s-a dat clasare. În momentul de față, vă întreb, cum pot să-mi desfășor activitatea în siguranță? Ce se întâmpla dacă nu eram atent și nu-mi dădeam seama la timp și eram lovit cu securea, cine îmi creștea copiii sau cu ce mă ajuta instituția în care lucrez de 14 ani și care e motivația să muncesc în continuare, știind că viața mea și a familiei mele e în pericol”?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Ziua angajărilor” la Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Parcul Industrial Moreni și Liceul Tehnologic din localitate demarează, luni – 26 iulie, de la ora 09:00, proiectul „Ziua angajărilor”, menit să vină în sprijinul absolvenților, în sensul că le va fi facilitat accesul la locurile de muncă disponibile în cadrul societăților care-și desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni.

„Sunt onorat să pot veni în sprijinul oricărui locuitor al municipiul Moreni și voi face tot posibilul ca acest proiect să aibă rezultate dintre cele mai bune. Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul acordat și, totodată, le mulțumesc tuturor colaboratorilor”, este mesajul directorului Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru.

Absolvenții vor primi materiale informative despre firme, posturi etc. astfel încât să-și analizeze mai ușor abilitățile și competențele prin prisma ocupării unui job din oferta Parcului Industrial.

„Ziua angajărilor” va avea loc la sediul Liceului Tehnologic Moreni. În funcție de solicitări, acțiunea va fi reeditată. De asemenea, se vor putea organiza vizite de documentare în Parcul Industrial Moreni – ne-a mai spus Gabriel Purcaru.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Marian Nițescu, președintele Organizației de Pensionari Bărbulețu, a trecut la cele veșnice

Publicat

pe

de

Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a domnului MARIAN NIȚESCU, președinte al Organizației de Pensionari Bărbulețu și membru în Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița încă din anul 2010.

A fost un om implicat și solidar cu ceilalți colegi și întotdeauna activ în cadrul ședințelor la care a participat pentru a susține problemele cu care s-au confruntat pensionarii.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prefect,
Aurelian Popa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT