ACTUALITATE
Polițist atacat cu toporul. Ce a urmat te lasă cu gura căscată!
Un polițist din județul Dolj, ajutor șef de post, a fost atacat cu toporul în timpul unei intervenții după un apel la 112, prin care un copil a sesizat că tatăl său îl bate – potrivit DC News. Omul legii a fost nevoit să facă uz de armă. Ceea ce a urmat după acest episod l-a dezamăgit crunt. Superiorii erau interesați dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare a tras polițistul.
„Mi-am riscat viața, făcându-mi datoria. Puteam să fiu mort. Nu a interesat și nu interesează pe nimeni. Nu mi-am auzit măcar o vorbă de bine. Toți s-au îngrijorat de numărul de cartușe pe care le-am tras și de soarta agresorului, care incredibil, este în libertate. Ce se întâmpla dacă eu greșeam cu ceva? Mai lucram în Poliție”?
De reținut și faptul că polițistul a fost cercetat penal pentru „purtare abuzivă”. Este adevărat, s-a dat soluție de clasare, dar a existat un dosar penal…
„Sunt agent șef de poliție Ivancea Cristian Florin și îmi desfășor activitatea în cadrul I.P.J Dolj, Secția 15 Poliție Rurală Filiași, Postul de Poliție Scaești, având funcția de ajutor șef post. Pe lângă funcția pe care o dețin sunt căsătorit și am doi copii în vârstă de 5 ani, respectiv 2 ani.În data de 02.10.2020, în timp ce mă aflam în exercitarea atribuțiunilor de serviciu am fost sesizați prin SNUAU 112 de o persoană minoră din comuna Braloștița, cu privire la aceea că tatăl său a agresat-o fizic. În urma verificărilor efectuate am stabilit că agresorul și familia sa se aflau în carantină ca urmare a întoarcerii din Spania.
La fața locului, persoana în cauză a devenit recalcitrantă și violentă verbal, iar in cele din urmă a luat o secure și a ieșit în stradă adresându-mi amenințări și încercând să mă lovească cu securea. Văzând că integritatea corporală și viața mea sunt puse in pericol, am făcut somație legală, respectiv l-am atenționat verbal, apoi am folosit armamentul din dotare, trăgând 2 focuri de avertisment. Întrucât acesta a continuat să se îndrepte cu securea în direcția mea, am tras 2 focuri spre membrele inferioare ale agresorului, lovindu-l de 2 ori in piciorul drept.
Am anunțat imediat evenimentul, dar cu toate ca evenimentul a fost filmat de colegul de patrulă cu body-cam-ul din dotare, agresorul nu a fost reținut pentru că se afla în CARANTINĂ și trebuia să-i asigure PAZA LA SPITAL, iar după ce a ieșit din carantină a fost pus sub control judiciar că NU prezenta pericol public, dar stau și mă întreb dacă acesta amenința un procuror sau judecător, aceeași măsură era luată? Sau dacă mă lovea cu securea era lăsat tot în libertate, pentru că se afla în carantină?
Imediat după ce am anunțat evenimentul am fost sunați cu privire la cele întâmplate, dar toate aceste persoane ne-au întrebat dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare am tras, fără să fim măcar întrebați daca noi suntem bine, sau dacă noi am pățit ceva.
La 3 zile după acest incident, în timp ce mă aflam la domiciliu am fost sunat de un psiholog din cadrul I.P.J. Dolj, pentru a mă consilia, explicându-mi că nu mă pot deplasa la I.P.J. Dolj pentru a discuta, pentru că trebuie să port mască de protecție și după o discuție telefonică de 3-4 minute în care am văzut “implicarea”, am fost de acord să mi se trimită la secție un angajament din care să rezulte că am fost consiliat. Și ce mi s-a părut “normal” e ca nici psihologul nu m-a întrebat dacă sunt bine.
În luna decembrie am scos activitatea și am fost la factorii de conducere și mi s-a spus să-mi fac notă de fundamentare singur și să o trimit la I.P.J.Dolj, dar în luna martie, pentru că acum este prea târziu, iar la salariu de merit este „greu”. Am plecat “mulțumit”, zicându-mi că asta e România, dar “mulțumirea” a continuat în data de 09.02.2021… Judecatoria Filiași a dat sentința – SUSPENDARE.
În momentul de față stau și mă întreb de ce agresorul nu a fost arestat preventiv pentru a vedea ce se întâmplă dacă vrei să lovești cu securea un polițist și pentru a-l descuraja pe viitor să comită acest gen de fapte? Cum pot să-mi desfășor activitatea având în vedere că localitatea de unde este agresorul este pe raza mea de competență și la doar 4 km de domiciliul meu? Cum va reacționa data viitoare când o să ne întâlnim, având în vedere pedeapsa “aspră” pe care a primit-o? Mai pot să mă duc la sesizări împotriva acestuia?
Ce se întâmpla daca eu greșeam cu ceva? Mai lucram în poliție? Aaaaaaa, am uitat. Am fost și cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de “purtare abuzivă” și mi s-a dat clasare. În momentul de față, vă întreb, cum pot să-mi desfășor activitatea în siguranță? Ce se întâmpla dacă nu eram atent și nu-mi dădeam seama la timp și eram lovit cu securea, cine îmi creștea copiii sau cu ce mă ajuta instituția în care lucrez de 14 ani și care e motivația să muncesc în continuare, știind că viața mea și a familiei mele e în pericol”?
ACTUALITATE
Au fost desemnați câștigătorii Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediția 2024
Juriul ediției 2024 a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” a hotărât să premieze 6 lucrări, după cum urmează:
Secțiunea GRAFICĂ:
- Georgiana STĂNESCU-AFEMEI, Pulsul din adâncuri, acuarelă și pastel pe carton, 2023
- Ana OPRIȘOREANU, Oracol, acuarelă și tuș pe hârtie, 2024
- Ioanna DIMOSTHENOUS, Dor, cărbune, creion, acrilic, guașă și tuș pe hârtie, 2024
Secțiunea PICTURĂ
- Oana-Miriam OLTEANU, Putere, impasto acrilic pe pânză, 2022
- Mihaela CIUȘTEA, Reconstruction of a memory – Silence, tehnică mixtă pe pânză, 2023
- Diana Loredana PANTEA, Selene, ulei pe pânză, 2022
Conform regulamentului de participare, premiile se constituie în preț de achiziție. În concurs au fost înscrise anul acesta 162 de lucrări: 136 la secțiunea Pictură și 26 la secțiunea Grafică.
Festivitatea de premiere va avea loc, marți – 10 decembrie 2024, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.
Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (din ultimul an și masteranzilor) şi absolvenţilor Academiilor de Artă din România și Republica Moldova, care au putut participa cu cel mult două lucrări per persoană.
„Pictorul Gheorghe Petrașcu a ales să își stabilească atelierul la Târgoviște o perioadă considerabilă din viață (din anul 1923 până în 1943, când s-a îmbolnăvit și nu a mai putut lucra), atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului. Importanța și renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-au conturat încă din timpul vieții, fapt care i-a permis să se dedice în special artei sale (pictura și gravura) și care, în perioada petrecută la Târgoviște – de altfel cea mai fertilă perioadă din punct de vedere al creației sale – a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au făcut ca meritele artistice să-i fie recunoscute de către Academia Română care, pe 1 iunie 1936, îl alege membru, Gheorghe Petrașcu fiind primul pictor român academician. Astfel, prin numele pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.
ACTUALITATE
Titu: Antreprenorii își pot rezerva standuri la evenimentul „Magia Crăciunului”. Detalii aici!
Primăria Titu organizează, în perioada 19-21 decembrie, evenimentul „Magia Crăciunului”. În acest sens, antreprenorii din domeniul alimentar și non-alimentar (persoane fizice sau juridice) care doresc să participe cu standuri de produse trebuie să depună cerere de înscriere până în data de 6 decembrie 2024, inclusiv. Comercianții selectați vor fi anunțați în data de 9 decembrie, aceștia urmând să achite taxa de rezervare în zilele de 10 și 11 decembrie.
🔷 Formularul de înscriere poate fi completat la Primăria Orașului Titu sau poate fi descărcat accesând următorul link: https://storage.asista.ro/anunturi/operator/DB1037366733/Formular_inscriere_eveniment-4-1732634354.pdf
🔷 Documentele se pot depune la Prim ăria Orașului Titu sau online pe adresa de mail primariatitu@yahoo.com
🔷 Documente necesare:
– Certificat de înregistrare fiscală
– Copie CI
– Certificat constatator (ONRC, din care să rezulte obiectul de activitate autorizat)
– 5 fotografii reprezentative cu produsele pe care doresc să le comercializeze
– Avize: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (produse alimentare)
– Certificat de conformitate, de garanție și / sau calitate ale produselor expuse și comercializate.
🔷 Activități acceptate
Produse nealimentare:
– obiecte decorative
– articole de vestimentație ( handmade / croșetate)
– bijuterii
– produse naturiste sau de îngrijire
– papetărie
– lumânări handmade
Produse alimentare:
– fast food, dulciuri
– mezeluri tradiționale ( cârnați, brânză, șuncă)
– siropuri, ceaiuri, miere
– băuturi calde ( ceai, vin fiert, ciocolată caldă)
– gogoși, clătite, popcorn, kürtos, hoț dog, turtă dulce
-
ACTUALITATEacum 2 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
ALEGERIacum 12 ore
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ALEGERIacum o săptămână
Proces electoral foarte bine organizat la Nisa (Franța). În diaspora, votul durează trei zile
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Moreni: Perioadă de înscriere la Cupa „Moș Crăciun” la înot. Detalii aici!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
30 noiembrie 2024: Se deschide „Târgul de Crăciun” din municipiul Moreni