Connect with us

ACTUALITATE

Polițist atacat cu toporul. Ce a urmat te lasă cu gura căscată!

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: Realitatea de Harghita)

Un polițist din județul Dolj, ajutor șef de post, a fost atacat cu toporul în timpul unei intervenții după un apel la 112, prin care un copil a sesizat că tatăl său îl bate – potrivit DC News. Omul legii a fost nevoit să facă uz de armă. Ceea ce a urmat după acest episod l-a dezamăgit crunt. Superiorii erau interesați dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare a tras polițistul.

„Mi-am riscat viața, făcându-mi datoria. Puteam să fiu mort. Nu a interesat și nu interesează pe nimeni. Nu mi-am auzit măcar o vorbă de bine. Toți s-au îngrijorat de numărul de cartușe pe care le-am tras și de soarta agresorului, care incredibil, este în libertate. Ce se întâmpla dacă eu greșeam cu ceva? Mai lucram în Poliție”?

De reținut și faptul că polițistul a fost cercetat penal pentru „purtare abuzivă”. Este adevărat, s-a dat soluție de clasare, dar a existat un dosar penal…

„Sunt agent șef de poliție Ivancea Cristian Florin și îmi desfășor activitatea în cadrul I.P.J Dolj, Secția 15 Poliție Rurală Filiași, Postul de Poliție Scaești, având funcția de ajutor șef post. Pe lângă funcția pe care o dețin sunt căsătorit și am doi copii în vârstă de 5 ani, respectiv 2 ani.În data de 02.10.2020, în timp ce mă aflam în exercitarea atribuțiunilor de serviciu am fost sesizați prin SNUAU 112 de o persoană minoră din comuna Braloștița, cu privire la aceea că tatăl său a agresat-o fizic. În urma verificărilor efectuate am stabilit că agresorul și familia sa se aflau în carantină ca urmare a întoarcerii din Spania.

La fața locului, persoana în cauză a devenit recalcitrantă și violentă verbal, iar in cele din urmă a luat o secure și a ieșit în stradă adresându-mi amenințări și încercând să mă lovească cu securea. Văzând că integritatea corporală și viața mea sunt puse in pericol, am făcut somație legală, respectiv l-am atenționat verbal, apoi am folosit armamentul din dotare, trăgând 2 focuri de avertisment. Întrucât acesta a continuat să se îndrepte cu securea în direcția mea, am tras 2 focuri spre membrele inferioare ale agresorului, lovindu-l de 2 ori in piciorul drept.

Am anunțat imediat evenimentul, dar cu toate ca evenimentul a fost filmat de colegul de patrulă cu body-cam-ul din dotare, agresorul nu a fost reținut pentru că se afla în CARANTINĂ și trebuia să-i asigure PAZA LA SPITAL, iar după ce a ieșit din carantină a fost pus sub control judiciar că NU prezenta pericol public, dar stau și mă întreb dacă acesta amenința un procuror sau judecător, aceeași măsură era luată? Sau dacă mă lovea cu securea era lăsat tot în libertate, pentru că se afla în carantină?

Imediat după ce am anunțat evenimentul am fost sunați cu privire la cele întâmplate, dar toate aceste persoane ne-au întrebat dacă agresorul este bine și câte focuri cu armamentul din dotare am tras, fără să fim măcar întrebați daca noi suntem bine, sau dacă noi am pățit ceva.

La 3 zile după acest incident, în timp ce mă aflam la domiciliu am fost sunat de un psiholog din cadrul I.P.J. Dolj, pentru a mă consilia, explicându-mi că nu mă pot deplasa la I.P.J. Dolj pentru a discuta, pentru că trebuie să port mască de protecție și după o discuție telefonică de 3-4 minute în care am văzut “implicarea”, am fost de acord să mi se trimită la secție un angajament din care să rezulte că am fost consiliat. Și ce mi s-a părut “normal” e ca nici psihologul nu m-a întrebat dacă sunt bine.

În luna decembrie am scos activitatea și am fost la factorii de conducere și mi s-a spus să-mi fac notă de fundamentare singur și să o trimit la I.P.J.Dolj, dar în luna martie, pentru că acum este prea târziu, iar la salariu de merit este „greu”. Am plecat “mulțumit”, zicându-mi că asta e România, dar “mulțumirea” a continuat în data de 09.02.2021… Judecatoria Filiași a dat sentința – SUSPENDARE.

În momentul de față stau și mă întreb de ce agresorul nu a fost arestat preventiv pentru a vedea ce se întâmplă dacă vrei să lovești cu securea un polițist și pentru a-l descuraja pe viitor să comită acest gen de fapte? Cum pot să-mi desfășor activitatea având în vedere că localitatea de unde este agresorul este pe raza mea de competență și la doar 4 km de domiciliul meu? Cum va reacționa data viitoare când o să ne întâlnim, având în vedere pedeapsa “aspră” pe care a primit-o? Mai pot să mă duc la sesizări împotriva acestuia?

Ce se întâmpla daca eu greșeam cu ceva? Mai lucram în poliție? Aaaaaaa, am uitat. Am fost și cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de “purtare abuzivă” și mi s-a dat clasare. În momentul de față, vă întreb, cum pot să-mi desfășor activitatea în siguranță? Ce se întâmpla dacă nu eram atent și nu-mi dădeam seama la timp și eram lovit cu securea, cine îmi creștea copiii sau cu ce mă ajuta instituția în care lucrez de 14 ani și care e motivația să muncesc în continuare, știind că viața mea și a familiei mele e în pericol”?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cristina Bugnar din Bistrița a câștigat Marele Premiu și Trofeului „Crizantema de Aur 2021”

Publicat

pe

Festivalul Național de Romanțe „Crizantema de Aur”, organizat la Târgoviște fără întrerupere din 1968, și-a desemnat în această seară câștigătorii celei de-a 54 ediții, organizată, ca și anul trecut, în condiții de restricții impuse de pandemia de coronavirus. Și chiar dacă în sală au avut acces doar persoanele vaccinate și în limita a 50% din capacitate”, iubitorii acestui gen muzical s-au putut bucura de festival în fața televizorului, evenimentul fiind transmis în direct pe TVR3.

„Festivalul Național de Romanțe Crizantema de Aur este o școală prin care sperăm să ducem acest gen muzical atât de românesc în patrimoniul universal UNESCO” – a spus, în seara de Gală”, Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Demersurile pentru înscrierea romanței în Lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității au fost începute în anul 2016.

 

Marele Premiu și Trofeul „Crizantema de Aur 2021” i-au fost decernate tinerei interprete Cristina Bugnar, din Bistrița. La Secțiunea de creație, trofeul a fost câștigat de compozitorul Horia Făgărășanu, din Timișoara.

De remarcat faptul că Festivalul „Crizantema de Aur” este singurul din România care mai are o secțiune de creație. Iar anul acesta, a punctat Teodor Vasiliu – autorul volumului „Istoria Crizantemei de Aur”, a fost cea mai bună secțiune de creație de la începuturi și până astăzi.

Laureații Secțiunii de Interpretare
– Marele Premiu și Trofeul Crizantema de Aur 2021: Cristina Bugnar (Bistrița)
– Premiul I: Ana Bragari (Republica Moldova)
– Premiul II: Darius Divian Iordănescu (Timișoara)
– Premiul III: Liliana Neciu (Cluj)
– Premiul special „Ioana Radu”: Anișoara Popescu (Craiova)
– Premiul special „Tinerețea Romanței”: Elena Dragomir ( Târgoviște)

Laureații Secțiunii de Creație
– Trofeul „Crizantema de Aur 2021”: Horia Făgărășanu (Timișoara), pentru romanța „De-aș fi în inima ta”. Versuri – Cristian Raducioiu

– premiul I: Adrian Beldiman (Republica Moldova), pentru romanța „Iubind ca o vindecare”. Versuri: Camelia Florescu
– premiul II: Camelia Florescu (București), pentru romanța „Toamnă, nu vreau să te primesc”. Versuri – Camelia Florescu
– premiul III: Octavian Coteț (Republica Moldova), pentru romanța „Dacă am fi singuri”. Versuri – Nicolae Iorga
– premiul special „Ionel Fernic”: Petre Marcel Vârlan (Brașov), pentru romanța „Lasă toamnă”. Versuri – Petre Marcel Vârlan
– premiul special „Romanța ne unește”: Viorel Covaci (București), pentru romanța „Azi regret, dar e târziu”. Versuri – Dan Ioan Panțoiu
– premiul special „Cetatea Romanței”: Bella Andrași (Lupeni, județul Hunedoara), pentru romanța „O mie de cuvinte”. Versuri – Camelia Florescu
– Premiul special „Tinerețea romanței”: Marcel Iorga (Vaslui), pentru „Romanța specială a iubirii”. Versuri – Carmen Aldea Vlad
– Premiul special „Henri Mălineanu”: compozitorul Dumitru Caulea (Cernăuți), pentru romanța „Revedere”. Versuri – Mihai Eminescu

Organizatorii Crizantemei de Aur 2021: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa și Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova. Direcția artistică a Festivalului este asigurată de Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște.

  • Crizantema de Aur, cel mai longeviv festival din România, este un simbol al municipiului Târgoviște. A fost o ediție deosebită, cea mai bună, și sperăm să avem de acum înainte ediții din ce in ce mai bune. Îi felicit pe concurenți. Subliniez și faptul că, deși traversăm o perioadă foarte dificilă, mă bucur că reușim să asigurăm continuitate Crizantemei de Aur și sper ca la ediția viitoare măștile să devină o amintire și să ne putem bucura de un eveniment cultural cum rar se mai întâmplă, din păcate, în România. Poate anul viitor, acest festival se va desfășura într-o sală Centrul Cultural mai mare, mai încăpătoare și sunt convins că, în absența unor restricții, vom avea și un public mult mai numeros, așa cum merită Crizantema de Aur” – Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

 

  • „În aceste clipe grele pe care le trăim, la Târgoviște, an de an, capitala romanței își spune cuvântul. Capitala romanței prin muzică, prin simplitate, prin noi, toți, ne adună, trezește sentimente. Romanța ne unește, romanța ne dă putere. Felicitări tuturor concurenților. Doamne ajută ca, anul viitor, acest festival va fi cu mult mai mulți români în sală!” – Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

 

  • „Vă sunt recunoscătoare, domnilor organizatori tradiționali ai festivalului. Dincolo de determinarea și pasiunea noastră, dacă nu ar fi fost dorința autorităților, vă spun sincer că nu se putea realiza Festivalul Crizantema de Aur. Romanța ne unește” – Alina Mavrodin Vasiliu, Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comuna Nucet a pierdut un simbol. Dumnezeu să-l odihnească pe Gelu Stoenescu!

Publicat

pe

Am aflat astăzi, cu adâncă durere, că a plecat dintre noi pe drumul fără întoarcere Gelu Stoenescu, din Nucet. Avea 61 de ani. Doar trupul poate era consumat de timp, așa cum ne mestecă pe toți, dar spiritul, era același. Tânăr. Neschimbat. Optimist.

Îl știam de-o viață. O parte a copilăriei, adolescența și un pic din tinerețe, drumurile ni s-au intersectat destul de des. Exista o rezonanță comună cu muzica, cu genurile de distracție ale vremurilor dinainte de 89′, seri de dans, de poezie, ceaiuri, drumeții, excursii pe itinerarii istorice.

Prietenos, deschis, liniștit, respectos, mereu pregătit, atât cât putea, să îi ajute pe cei care îi solicita sprijinul, Gelu a fost băiatul care, ani de-a rândul, aduna tineretul din șapte sate la discotecă. La Căminul Cultural. Fie iarnă, fie vară. Era renumit pentru muzica pe care o „prindea” rapid prin cunoștințele lui și pe care o difuza în discotecă, aproape în același timp cu ringurile de dans din Occident. Și noi trăiam atunci în comunism!

Îmi aduc aminte că a avut probleme cu sănătatea. Asta se întâmpla în adolescența sa. A fost unul dintre puținii românii care a avut șansa să fie operat pe cord în Africa de Sud, de renumitul chirurg Christian Barnard, primul medic care a efectuat un transplant de inimă.

Dumnezeu a fost lângă el și a învins atunci moartea. A trăit fără probleme, normal, cu anumite restricții, evident, până acum, când acest perfid coronavirus căzut peste noi, din nesiguranța poate impusă a acestei lumi, l-a omorât. S-a stins pe un pat de spital. Medicii au spus că nu s-a mai putut face nimic pentru el. Organismul lui Gelu nu a mai răspuns la tratament. COVID-ul lovește ca o armă perversă. Atunci când ai impresia că l-ai învins, se întoarce și te țintește nemilos.

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Gelu Stoenescu. S-a mai dus un om, un prieten, un mic simbol al unei perioade frumoase și liniștite a vieților noastre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT