Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Veșnică să-i fie pomenirea părintelui Alexandru Iordache, duhovnicul de la Mănăstirea Viforâta

Publicat

pe

Cu tristețe, am aflat de trecerea la cele veşnice a Preacuviosului Părinte Alexandru Iordache, fost slujitor și duhovnic al Mânăstirii Viforâta de lângă Târgoviște.

Cu deosebită râvnă, jetfelnicie și bunăvoință, Părintele Alexandru Iordache a contribuit la zidirea duhovnicească a obștii monahale unde a slujit, oferind, cu înțelepciune, sfaturi duhovnicești, predicând, cu multă vervă și împărtășind îndrumare duhovnicească tuturor acelora care îi cereau ajutorul.

Părintele Alexandru s-a născut la  data de 11 iulie 1976 în Municipiul Brăila, ca fiu al unor buni creștini, Marius și Fănica Iordache, de la care a învățat atașamentul față de credința noastră ortodoxă și care i-au cultivat dragostea pentru slujirea Bunului Dumnezeu. Părintele a urmat cursurile școlii primare, iar apoi cele gimnaziale și Liceul Agricol în localitatea sa natală. Apoi, a urmat pe cele ale Facultății de Teologie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, obținând licența în Teologie în anul 2008, iar în anul 2010, titlul de Master în Teologie. Din anul 2008, i-am încredințat slujirea de preot și duhovnic al Mânăstirii Viforâta de lângă Târgoviște, pe care le-a îndeplinit, cu deosebită responsabilitate și conștinciozitate.

A învățat, a predicat, a dăruit speranță și a întărit credința tuturor acelora pe care i-a cunoscut, fiind deosebit de angajat în trăirea spiritualității noastre monahale, dovedind întotdeauna ascultare în slujirile încredințate.

După o lungă și grea suferință, cauzată de o nemiloasă boală, pe care a înfruntat-o cu mult curaj și demnitate, a trecut la cele veșnice în ziua de sâmbătă, 20 februarie 2021.

Dar, moartea nu trebuie să fie prilej de nesfârșită întristare, pentru că Învierea Domnului este evenimentul pe care se fundamentează credința, speranța și viața noastră, care ne oferă certitudinea că existența umană nu se încheie la mormânt, ci continuă în Împărăția cea luminoasă a Preasfintei Treimi. Aceasta ne împărtășește certitudinea că tot ceea ce facem bun se constituie în trepte către cer, în semne ale împlinirii vocației noastre și în mijloace de aprofundare a comuniunii cu Dumnezeu.

Apreciez, în mod deosebit, slujirea și râvna  întru propovăduirea Evangheliei lui Hristos a Părintelui Alexandru, pentru întreaga sa slujire și  pentru întreaga osârdie dedicat împlinirii responsabilităților ce i-au fost încredințate.

Un cuvânt special de mângâiere doresc să împărtășesc familiei părintelui și obștii monahale de la Viforâta, asigurându-i pe toți de aprecierea și de solidaritatea mea întru rugăciune, rugând pe Mântuitorul Iisus Hristos, Cel Răstignit și Înviat, să reverse pace și liniște  asupra celor ce l-au cunoscut și l-au apreciat, iar sufletul său să-l aşeze în lăcaşul celor drepţi!

Veşnică să-i fie pomenirea!
† NIFON
 ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Înfățișare nouă pentru magazinul Various Brands din Ploiești Shopping Center

Publicat

pe

Various Brands, retailer național cu capital 100% românesc, a investit 120.000 de euro pentru a reamenaja magazinul din incinta centrului comercial Ploiești Shopping Center. Spațiul de 110 mp are acum un design modern și primitor, dar și colecții exclusive.

Potrivit reprezentanților Various Brands, acesta este doar primul pas al planului de dezvoltare și expansiune pentru anul 2021.

„Ne propunem să ajungem în noi zone ale țării, pentru a le oferi pasionaților stilului athleisure posibilitatea de a proba outfit-urile preferate înainte de a le achiziționa. În plus, ne dorim să ne îndreptăm mai mult atenția asupra magazinelor deja existente, oferindu-le o nouă înfățișare care să pună în valoare produsele pe care le comercializăm”, a declarat Nicolae Popa, co-owner Various Brands.

Rețeaua Various Brands cuprinde 26 de magazine deschise la nivelul țării, cărora li se adaugă shop-ul online, www.various-brands.ro.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ești vaccinat? Poți să-ți faci vacanța în Cipru!

Publicat

pe

Este tot mai evident faptul că nu se va mai putea călători în alte țări, în scopuri turistice mai ales, dacă nu deți un „pașaport de vaccinare”.

Ministrul Turismului din Cipru, Savas Perdios, a anunțat deja că, de la 1 mai, țara sa va primi fără restricţii cetăţenii britanici care au primit și a doua doză a vaccinului anticoronavirus. A mai spus ministrul cipriot că, pentru siguranță, autoritățile vor mai efectua teste, aleatoriu.

Atenție! Niciun turist, chiar şi vaccinat, care intră în Cipru nu va scutit de respectarea regulilor antiepidemice, precum purtarea măştii sau păstrarea distanţei de siguranţă, a mai spus oficialul cipriot.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!