Connect with us

ACTUALITATE

Veșnică să-i fie pomenirea părintelui Alexandru Iordache, duhovnicul de la Mănăstirea Viforâta

Publicat

pe

Cu tristețe, am aflat de trecerea la cele veşnice a Preacuviosului Părinte Alexandru Iordache, fost slujitor și duhovnic al Mânăstirii Viforâta de lângă Târgoviște.

Cu deosebită râvnă, jetfelnicie și bunăvoință, Părintele Alexandru Iordache a contribuit la zidirea duhovnicească a obștii monahale unde a slujit, oferind, cu înțelepciune, sfaturi duhovnicești, predicând, cu multă vervă și împărtășind îndrumare duhovnicească tuturor acelora care îi cereau ajutorul.

Părintele Alexandru s-a născut la  data de 11 iulie 1976 în Municipiul Brăila, ca fiu al unor buni creștini, Marius și Fănica Iordache, de la care a învățat atașamentul față de credința noastră ortodoxă și care i-au cultivat dragostea pentru slujirea Bunului Dumnezeu. Părintele a urmat cursurile școlii primare, iar apoi cele gimnaziale și Liceul Agricol în localitatea sa natală. Apoi, a urmat pe cele ale Facultății de Teologie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, obținând licența în Teologie în anul 2008, iar în anul 2010, titlul de Master în Teologie. Din anul 2008, i-am încredințat slujirea de preot și duhovnic al Mânăstirii Viforâta de lângă Târgoviște, pe care le-a îndeplinit, cu deosebită responsabilitate și conștinciozitate.

A învățat, a predicat, a dăruit speranță și a întărit credința tuturor acelora pe care i-a cunoscut, fiind deosebit de angajat în trăirea spiritualității noastre monahale, dovedind întotdeauna ascultare în slujirile încredințate.

După o lungă și grea suferință, cauzată de o nemiloasă boală, pe care a înfruntat-o cu mult curaj și demnitate, a trecut la cele veșnice în ziua de sâmbătă, 20 februarie 2021.

Dar, moartea nu trebuie să fie prilej de nesfârșită întristare, pentru că Învierea Domnului este evenimentul pe care se fundamentează credința, speranța și viața noastră, care ne oferă certitudinea că existența umană nu se încheie la mormânt, ci continuă în Împărăția cea luminoasă a Preasfintei Treimi. Aceasta ne împărtășește certitudinea că tot ceea ce facem bun se constituie în trepte către cer, în semne ale împlinirii vocației noastre și în mijloace de aprofundare a comuniunii cu Dumnezeu.

Apreciez, în mod deosebit, slujirea și râvna  întru propovăduirea Evangheliei lui Hristos a Părintelui Alexandru, pentru întreaga sa slujire și  pentru întreaga osârdie dedicat împlinirii responsabilităților ce i-au fost încredințate.

Un cuvânt special de mângâiere doresc să împărtășesc familiei părintelui și obștii monahale de la Viforâta, asigurându-i pe toți de aprecierea și de solidaritatea mea întru rugăciune, rugând pe Mântuitorul Iisus Hristos, Cel Răstignit și Înviat, să reverse pace și liniște  asupra celor ce l-au cunoscut și l-au apreciat, iar sufletul său să-l aşeze în lăcaşul celor drepţi!

Veşnică să-i fie pomenirea!
† NIFON
 ARHIEPISCOP ŞI MITROPOLIT

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info util: 121 de instrumente împotriva atacurilor informatice, pe un singur site web

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Lucrul de acasă, de pe plajă sau de la o cafenea este o realitate pentru mulți oameni. Tot ce avem nevoie este stocat în dispozitivele noastre digitale, cum ar fi computere laptopuri și telefoane mobile, care conțin informații importante despre viața noastră personală și profesională.

Digitalizarea a creat un mediu de viață flexibil, care ne oferă libertatea de a accesa cu ușurință un univers de informații. De asemenea, ne oferă spațiul pentru a stoca sute de mii de fișiere diferite: imagini ale copiilor și animalelor noastre de companie, bilete electronice, proiecte, matrice importante, la care am lucrat săptămâni întregi, arhive pline de decenii de cunoștințe și amintiri.

Ransomware le permite infractorilor să fure toate acestea într-o clipă. Prin urmare, este important să vă feriți, să fiți conștienți și să vă protejați lumea digitală.

Dacă ați fost victima unei astfel de fapte, accesați site-ul – nomoreransom.org – pentru o cheie. Decriptorii disponibili în depozitul No More Ransom au ajutat mai mult de șase milioane de persoane să își recupereze fișierele gratuit.

Acest lucru a împiedicat infractorii să câștige aproape un miliard de euro prin atacuri ransomware. În prezent, siteul oferă 121 de instrumente gratuite capabile să decripteze 151 de familii de ransomware și reunește 170 de parteneri din sectorul public și privat. Portalul este disponibil în 37 de limbi.

Un nou site No More Ransom a fost lansat pentru a marca al cincilea an al proiectului.

Modernă și mai ușor de utilizat, noua secțiune a site-ului – Crypto Sheriff oferă informații actualizate despre ransomware, precum și sfaturi despre cum să preveniți o infecție cu ransomware.

Oricine poate fi o țintă – persoane fizice și companii de toate dimensiunile. Deci ce putem face?

– Faceți backup regulat al datelor stocate pe dispozitivele dumneavoastră electronice.
– Urmăriți click-urile – știți unde vă va duce un link?
– Feriți-vă de atașamentele din e-mailuri nesolicitate!
– Asigurați-vă că software-ul de securitate și sistemul de operare sunt la zi.
– Dacă deveniți victimă, nu plătiți! Sesizați infracțiunea și verificați No More Ransom, pentru instrumentele de decriptare.

Pentru o imagine completă: citiți toate sfaturile de prevenire de pe site-ul No More Ransom.

Parteneriatul dintre forțele de ordine și industria privată a contribuit la succesul No More Ransom, ajutând victimele și reducând profiturile infracționale.

Sursa: Inspectoratul General al Poliției Române

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cod galben de caniculă până în data de 31 iulie

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

Meteorologii au emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, care vizează mai multe județe ale țării, între care și Dâmbovița, valabilă în zilele de 27, 28, 29, 30, 31 iulie.

Valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT