Connect with us

ACTUALITATE

Silviu Răzvan Necula, antreprenor de succes în domeniul agricol

Publicat

pe

Undeva în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, un tânăr plin de optimism şi încredere, peste limita vremurilor incerte pe care le trăim, a pus la punct o afacere de succes în domeniul agricol. A început de la zero, înarmat cu speranţă, depunând multă muncă şi bazându-se, de asemenea, pe fonduri europene nerambursabile.

Nu este tocmai uşor să te înhami la o asemenea activitate, când ştii că există o concurenţă acerbă, când totul este îndeosebi la cheremul marilor companii, a multinaţionalelor care dispun de potenţial imens şi care au acaparat pieţele de desfacere, în detrimentul producătorilor autohtoni.

Silviu Răzvan Necula, din comuna Răscăieţi, nu s-a lăsat copleşit de problemele apărute, de birocraţia de cele mai multe ori excesivă. A pornit pas cu pas şi a reuşit să se menţină pe linia de plutire. Ba mai mult, este angrenat de 12 ani şi în activităţi de consultanţă în domeniul agricol. Tânărul fermier vrea să îi ajute şi pe alţii să răzbată pe acest drum sinuos, plin de neprevăzut, dar frumos, reprezentat de investiţiile în agricultură.

Entităţile economice pe care le-a creat şi care au ca obiect de activitate agricultura şi consultanţa în acest domeniu sunt „Sud Muntenia Coperativă Agricolă” şi „Necsar Service”.

Silviu Răzvan Necula administrează și lucrează într-un ritm susţinut circa 350 de hectare de teren arabil, mănos, pe teritoriul localităţilor Răscăieţi, Vişina şi Petreşti.

Find vorba de câmpie întinsă, un fel de Bărăgan al Dâmboviţei, evident, culturile de bază sunt cele cerealiere, plante tehnice şi nutreţuri pentru animale. Producţiile obţinute, de calitate, merg către procesatorii din varii domenii sau către fermele zootehnice. Tehnologile aplicate sunt moderne şi realizate cu utilaje şi echipamente performante, de ultimă generaţie.

Silviu Răzvan Necula este de patru ani şi managerul Grupului de Acţiune Locală „Vlaşca de Nord”, unde a fost implicat în nenumărate proiecte de succes. Tânărul fermier nu s-a ţinut departe nici de viaţa politică. Are convingerea că rostul fiecăruia dintre noi este şi acela de a ne implica în viaţa comunităţii, de a avea opinii, puncte de vedere, principii, să ştim să luptăm pentru binele oamenilor, al localităților din care provenim. Silviu Răzvan Necula este în momentul de faţă lider regional al Alianţei USR-PLUS.

Tânărul antreprenor în agricultură consideră că implicarea fiecăruia dintre noi și participarea la acţiuni de ordin social sunt absolut necesare, contribuind pe deplin la formarea unei culturi civice în rândul oamenilor, diseminarea în spaţiul public a unor idei, concepte, soluţii utile pentru toate comunităţile umane.

Silviu Răzvan Necula acum, când pandemia ne-a cam încorsetat libertatea de mişcare, comunicarea interumană, relaţile directe între oameni, consideră că este musai să ne vaccinăm anticoronavirus, ca element de siguranţă, dar şi ca o măsură ultranecesară pentru a ne putea întoarce la viaţa noastră sub stindardul normalităţii. Pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze, antreprenorul de la Răscăieți a lansat în oferta sa de consultanţă agricolă o promoţie pentru persoanele care demonstrează că s-au vaccinat împotriva COVID-19. Cei care vor să acceseze fonduri europene pe anumite proiecte pot beneficia de o reducere cu 10% la plata serviciilor de consultanţă oferite de Silviu Răzvan Necula. De aceeaşi facilitate pot avea parte și dacă se înscriu ca membri în „Cooperativa Agricolă Sud Muntenia”.

„Trebuie să întreprindem tot ceea ce este necesar pentru a ne întoarce la normalitate, pentru a reporni motorul economiei. Încep campaniile agricole de primăvară. Fermierii trebuie să fie sănătoşi pentru a putea face faţă activităţii intense, problemelor care apar în munca lor. Şi eu m-am vaccinat. Am dorit în acest mod să îmi apăr sănătatea, dar şi să dau un exemplu, un semnal puternic către toţi antreprenorii din domeniul agricol, să îi îndemn să meargă la vaccinare! Avem cu toţii obligaţia de a contribui la limitarea efectelor pandemiei. Trebuie să ne întoarcem la viaţa noastră, la activităţile ce ţin de firesc, de normalitate”, ne-a declarat Silviu Răzvan Necula.

Cei interesaţi de ofertele de consultanţă ale lui Silviu Răzvan Necula pot suna la 0763.655.128 sau la 0721.020.984.

ACTUALITATE

Evenimente online organizate în Prahova pentru a marca 9 Mai, zi cu triplă semnificație

Publicat

pe

de

Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova vă invită, în perioada 7-10 mai 2021, în mediul virtual, pe paginile de facebook ale secţiilor muzeale, pe site-ul muzeului www.histmuseumph.ro şi pe www.instagram.com/muzeul.de.istorie.ploiesti/, la următoarele evenimente culturale, menite să celebreze tripla semnificaţie a zilei de 9 MaiZiua Proclamării Independenței de Stat a României (1877), Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite (1945) şi Ziua Europei (1950):

♦ Muzeul „Conacul Pană Filipescu” Filipeștii de Târg, nr. 868, tel. 0244 389 480
https://www.facebook.com/profile.php?id=100012309997055

7 mai 2021
„Tripla semnificație a zilei de 9 Mai”

♦ Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Ploiești, str. Toma Caragiu, nr.10, tel. 0244 522 656

https://www.facebook.com/Muzeul.de.Istorie.Ploiesti

9 mai 2021
„9 Mai – Ziua Independenţei de Stat a României”

♦ Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 1-3, tel. 0244 280 861

https://www.facebook.com/muzeulnicolaeiorga

9 mai 2021
„Ziua Europei, Ziua Independenței, Ziua Orașului”

♦ Muzeul „Casa Domnească” Brebu
https://www.facebook.com/Muzeul.Casa.Domneasca.Brebu

9 mai 2021
Evocare: „Carol I de Hohenzollern – Totul pentru țară, nimic pentru mine!”

♦ Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” Bucov, Parcul „Constantin Stere” Bucov, str. Dacia nr. 13, tel. 0244 344 040

https://www.facebook.com/muzeulmemorial.constantinstere

10 mai 2021
„Ziua Independenței de Stat a României”

Citește în continuare

ACTUALITATE

LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL „Reabilitare, modernizare, extindere și echipare Școala Gimnazială din satul Gura Ocniței, comuna Gura Ocniței, județul Dâmbovița”

Publicat

pe

de

07.05.2021

Comuna Gura Ocnitei , în calitate de beneficiar, a încheiat contractul de finanțare Nr.6505/22.12.2020 cu titlul „Reabilitare, modernizare, extindere si echipare Scoala Gimnaziala din satul Gura Ocnitei, comuna Gura Ocnitei, judetul Dambovita”, cod SMIS 123581, cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în calitate Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunatațirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1b/7 regiuni Cresterea gradului de participare la nivelul educației timpurii si învațamântului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de parasire timpurie a sistemului.

Obiectivul general al proiectului reprezinta reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea Scolii gimnaziale din satul Gura Ocniței, comuna Gura Ocnitei, județul Dâmbovița.

Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Îmbunatățirea infrastructurii educaționale din satul Gura Ocniței reabilitarea, modernizarea, extinderea si echiparea Scolii gimnaziale din satul Gura Ocniței, comuna Gura Ocnitei, județul Dâmbovița;
2. Crearea de conditii adecvate pentru desfășurarea activităților sportive si educaționale in cadrul școlii prin dotarea corespunzătoare a investiției propuse

Valoarea totală a proiectului este de 7.962.850,36 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 6.768.422,81 lei, contribuția din bugetul național este de 1.035.170,50 lei, și o contribuție proprie în proiect a beneficiarului,în valoare de 159.257,05

Data de începere a proiectului: 17.01.2018

Data finalizării proiectului:30.08.2023.

Loc de implementare: Gura Ocnitei, sat. Gura Ocnitei, jud. Dâmboviţa.

Persoană de contact: Ionita Sorin Vasile, telefon: 0785213105, mail: primariaguraocnitei@gmail.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT