Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a obținut fonduri europene nerambursabile pentru reabilitarea Școlii Speciale Târgovişte

Publicat

pe

Școala Gimnazială Specială Târgovişte va intra în proces de reabilitare, modernizare și dotare. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene nerambursabile. Contractul de finanțare a fost semnat astăzi, 24 februarie 2021, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Proiectul are o valoare totală de 7.254.320 lei și trebuie să fie finalizat până la data de 31 decembrie 2023.

Se vor executa lucrări de reabilitare a clădirii existente, amenajări exterioare, împrejmuire, spații verzi, rețele de utilități și dotări, inclusiv cu echipamente. Preşedintele Corneliu Ștefan a precizat că, la final, Școala Gimnazială Specială Târgovişte va dispune de 29 de clase, 13 cabinete medicale (logopedie și psihopedagogie), 4 ateliere (tâmplărie, croitorie, mecanică, activități gospodărești), 3 săli pentru activități specifice, 2 laboratoare și o bibliotecă.

„Mulțumesc domnului director Liviu Mușat pentru sprijinul acordat tuturor proiectelor din județul Dâmbovița. Sperăm să avem cât mai repede ghidurile de finanţare pe noile axe”.

A mai spus Corneliu Ștefan că, în ultimul an, administrațiile publice din județul Dâmbovița au semnat 12 contracte de finanțare cu ADR Sud Muntenia, în valoare de 110 milioane de lei, pentru investiții în infrastructura școlară. În total, în exercițiul financiar 2014-2020, Dâmbovița a semnat 34 de contracte în acest domeniu, cu o valoare de aproximativ 400 de milioane de lei.

De altfel, în cuvântul său, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, a punctat că județul Dâmbovița ocupă primul loc în regiune, în ceea ce privește accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru unitățile de învățământ.

„Este un indiciu despre preocuparea pe care administrațiile locale o au pentru acest domeniu atât de important. Ne îndreptăm spre finalul acțiunii de semnare contracte de finanțare și trebuie să ne concentrăm pe implementare. Sunt convins că proiectele din Dâmbovița vor ajunge la capăt”, a spus directorul Liviu Mușat.

Au fost prezenți la semnarea contractului de finanțare pentru Școala Specială Târgovişte și cei doi vicepreședinți ai CJ Dâmboviţa – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, dar și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, care a semnat, la rândul său, un contract de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Nr. 6 „Tudor Vladimirescu”, din Micro VI.

„Fondurile europene reprezintă mecanismul investițional cel mai ieftin și cel mai eficient la îndemâna administraţiilor publice, nu însă și cel mai ușor de accesat. Rezultatele obținute sunt rodul unei munci de echipă și sunt convins că această echipă va aduce în perioada următoare și mai multe fonduri europene în județul Dâmbovița”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT