Connect with us

Dâmboviţa

Tineri care plasau bani falși, prinși când încercau să părăsească țara

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Trei tineri, în vârstă de 21, 22 și 31 de ani, sunt cercetați pentru mai multe fapte deosebit de grave. Aceștia sunt bănuiți de punerea în circulație de valori falsificate, înșelăciune, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, deținerea fără drept de obiecte pirotehnice, furt calificat și folosirea de echipamente clandestine în vederea racordării la rețeaua electrică.

Din ancheta efectuată de polițiștii și procurorii dâmbovițeni a reieșit faptul că cei trei bărbați, ca urmare a unor anunțuri și discuții efectuate în mediul online, ar fi achiziționat, din județele Dâmbovița și Prahova, două telefoane mobile și un autoturism. Suspecții ar fi plătit aceste bunuri 1.300 de euro în bancnote de 100 și 200 de euro susceptibile de a fi falsificate.

„Pentru documentarea activității infracționale, în dimineața de 20 februarie, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în localitățile Butimanu, Chiajna și București, unde au descoperit și indisponibilizat 4 telefoane mobile, 1 laptop, 4 cartușe nepercutate, 12 cutii cu articole pirotehnice, 1 ham cu toc pistol și 2 stații de emisie-recepție.

Totodată, structura de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița, sprijinită de efective din cadrul Poliției de Frontieră, a depistat, pe aeroportul Otopeni, doi dintre bărbații bănuiți de comiterea infracțiunilor, aceștia încercând să părăsească țara.

Au fost puse în aplicare 3 mandate de aducere, iar, ca urmare a activităților de cercetare penală, în cursul nopții de 20 spre 21 februarie, cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore. Ulterior, cei în cauză au fost prezentați Judecătoriei Târgoviște, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se precizează într-un comunicat al Poliției Române.

Dâmboviţa

Senator Ciprian Iacob: Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor

Publicat

pe

Reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au depus la Senat o moţiune simplă care o vizează pe ministrul Simona Bucura Oprescu. Luni – 28 aprilie 2025, ministrul Muncii este aşteptat să se prezinte în plenul Parlamentului, pentru a explica ce se întâmplă în sistemul public de pensii, unde se constată un haos generalizat. Consideră inițiatorii moțiunii că seniorii României sunt, din nou, victime ale unei politici lipsite de viziune, de respect şi de echitate.

Ne-a spus senatorul Ciprian Iacob că demersul de a chem ministrul Muncii în fața parlamentarilor reprezintă un gest de responsabilitate democratică. De asemenea, ne-a precizat că, din cauza celor de la Ministerul Muncii condus de Simona Bucura Oprescu, se pierde timp prețios în implementarea reformelor asumate prin PNRR. Spre exemplu, proiectul de la Mănăstirea Dealu din Târgoviște, ce aparține Asociației Veteranilor, este blocat la acest minister.

„În loc să avem o coordonare eficientă și un dialog real cu partenerii sociali, asistăm la amânări, incoerență și lipsă de transparență. Fiecare zi în care Ministerul Muncii tergiversează deciziile înseamnă întârzieri în aplicarea reformelor, blocaje administrative și risc crescut de a rata termenele impuse de Comisia Europeană. Dacă nu se schimbă nimic, nu pierdem doar timp, ci și bani care ar trebui să ajungă la români, în special la persoanele vulnerabile”, spune senatorul Ciprian Iacob.

Reprezentanții AUR în Parlamentul României propun revenirea la normalitate pentru pensionarii sistemului contributiv de asigurări sociale de stat. Respectarea legii, prin aplicarea corectă a formulei de indexare, rata inflaţiei + 50% din creşterea câştigului salarial mediu brut.

„Corectarea inechităţilor din sistemul pensiilor militare, printr-o lege făcută pentru a dăinui şi nu pentru a fi respinsă la Curtea Constituţională, astfel încât criteriul echităţii şi al echilibrului intern să fie respectat, nu doar invocat în campanii. Normalizarea pensiilor speciale, prin introducerea unui plafon de maximum 5.000 de lei pentru partea necontributivă a pensiei şi a unui impozit de 95% pentru partea necontributivă care depăşeşte salariul net al preşedintelui Republicii”, mai solicită inițiatorii moțiunii simple.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputat Aurelian Cotinescu: Este nevoie de un efort comun pentru ca județul Dâmbovița să aibă viitor!

Publicat

pe

Deputatul Aurelian Cotinescu a avut o intervenție de la înalta tribună a Parlamentului României, având ca temă dezvoltarea parcurilor industriale din Dâmbovița. Consideră deputatul că aceste structuri economice sunt deosebit de importante pentru dezvoltarea județului.

„Într-o perioadă în care competiția economică este mai acerbă ca niciodată, iar investițiile sunt esențiale pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților, parcurile industriale devin un pilon central al progresului. Ele nu înseamnă doar hale și utilități, ci șanse reale pentru locuri de muncă bine plătite, pentru atragerea capitalului privat, pentru creșterea veniturilor locale și, nu în ultimul rând, pentru stoparea migrației tinerilor.

Este timpul să acționăm, parlamentari și reprezentanți ai administrației publice locale și județene, pentru binele județului Dâmbovița. Este nevoie de un efort comun, pentru ca județul nostru să aibă viitor! Iar cele mai bune argumente sunt  datele sociale și economice. Acestea nu arată deloc bine, Dâmbovița fiind un județ depopulat, fără investiții semnificative, cu un nivel al salarizării inferior județelor cu care ne învecinăm. 

Dincolo de aceste aspecte, Dâmbovița are un potențial enorm oferit de poziția geografică strategică. Suntem vecini cu cea mai bogată zonă a României București-Ilfov, acolo unde se face peste 30% din PIB-ul național”, a precizat deputatul Aurelian Cotinescu.

Mai spune parlamentarul că județul Dâmbovița este foarte bine poziționat, între două autostrăzi importante în tranzitul național de mărfuri, București- Pitești și București – Ploiești. Mai mult, s-a început modernizarea  rețelelor de transport pe traseele București -Târgoviște și București – Titu. De asemenea, județul Dâmbovița dispune de forță de muncă bine pregătită în industrie, dar și prin facultățile din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

„Dezvoltarea acestor parcuri nu trebuie privită ca un scop în sine, ci ca parte a unei strategii coerente de modernizare. Ne dorim parcuri industriale moderne, verzi, bine conectate, care să atragă investiții în domenii cheie, de la producție auto și tehnologie, până la energie regenerabilă și IT. Trebuie să menționăm aici și rolul vital al parteneriatului public-privat, al colaborării cu administrațiile locale și cu mediul universitar. Fără educație adaptată la cerințele pieței și fără infrastructură de calitate, aceste parcuri riscă să rămână doar pe hârtie” a mai arătat parlamentarul.

Aurelian Cotinescu a venit și cu propuneri care să aibă ca finalitate dezvoltarea economică a județului Dâmbovița și a municipiului Târgoviște, prin  accelerarea procedurilor de avizare și punere la dispoziție a terenurilor viabile în vederea înființării unor capacități industriale.
Municipiul Târgoviște, spune Aurelian Cotinescu, deține o suprafață de 25 de hectare de teren poziționat ideal, în zona industrială a orașului, care poate fi exploatat.

„Avem nevoie de investiții în infrastructura rutieră și feroviară, pentru o conectivitate reală. Sprijinirea investitorilor prin facilități fiscale și promovare activă și, nu în ultimul rând, implicarea comunităților locale, pentru ca dezvoltarea să fie una echitabilă și sustenabilă.

Dragi dâmbovițeni, dezvoltarea parcurilor industriale este mai mult decât o misiune economică, este o misiune socială, o datorie față de generațiile viitoare. Avem șansa de a transforma Dâmbovița într-un model de dezvoltare regională inteligentă. Haideți să o valorificăm împreună”, a transmis deputatul Aurelian Cotinescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite