Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Rețeaua de gaze naturale, provocarea celui de-al cincilea mandat al primarului de la Poiana

Publicat

pe

Primarul comunei Poiana, din județul Dâmbovița, este convins că, în această vară, vor începe lucrările de introducere a rețelei de distribuție gaze naturale în localitate. În momentul de față, spune Marian Șerban, se derulează procedura de obținere a celor 17 avize impuse prin lege, apoi se va putea trece la elaborarea detaliilor de execuție.

Ne-a spus edilul că rețeaua va măsura 18,7 km și cuprinde toate satele componente. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,6 milioane de lei noi, cu termen de finalizare în 24 de luni de la demararea lucrărilor. Având în vedere că licitația pentru desemnarea constructorului este deja finalizată, odată parcursă procedura de avizare, proiectul va intra în linie dreaptă. Fondurile necesare vor fi asigurate din bugetul local, iar Stația de Reglare și Măsurare va fi construită de Distrigaz SA.

Racordarea comunei la rețeaua de gaze naturale este pentru primarul Marian Șerban provocarea celui de-al cincilea mandat. În anii precedenți, edilul s-a preocupat de introducerea apei potabile, de realizarea sistemului de canalizare și de reabilitarea drumurilor, inclusiv 20 de km de căi de acces în câmp. De asemenea, nu au fost neglijate unitățile de învățământ și instituțiile de cultură, supuse și ele unor ample lucrări de modernizare. Totodată, în Poiana a apărut un centru de zi after school, la acea vreme primul în mediul rural din județ, și urmează acum să fie construită o creșă, tot cu fonduri europene nerambursabile.

De menționat și faptul că, odată finalizat proiectul de gaze naturale, se va trece la înfrumusețarea tramei stradale. În asociere cu CJ Dâmboviţa, se vor realiza șanțuri dalate și podețe de acces în gospodării și se vor planta arbori de-a lungul drumului județean.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT