Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Rețeaua de gaze naturale, provocarea celui de-al cincilea mandat al primarului de la Poiana

Publicat

pe

Primarul comunei Poiana, din județul Dâmbovița, este convins că, în această vară, vor începe lucrările de introducere a rețelei de distribuție gaze naturale în localitate. În momentul de față, spune Marian Șerban, se derulează procedura de obținere a celor 17 avize impuse prin lege, apoi se va putea trece la elaborarea detaliilor de execuție.

Ne-a spus edilul că rețeaua va măsura 18,7 km și cuprinde toate satele componente. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 4,6 milioane de lei noi, cu termen de finalizare în 24 de luni de la demararea lucrărilor. Având în vedere că licitația pentru desemnarea constructorului este deja finalizată, odată parcursă procedura de avizare, proiectul va intra în linie dreaptă. Fondurile necesare vor fi asigurate din bugetul local, iar Stația de Reglare și Măsurare va fi construită de Distrigaz SA.

Racordarea comunei la rețeaua de gaze naturale este pentru primarul Marian Șerban provocarea celui de-al cincilea mandat. În anii precedenți, edilul s-a preocupat de introducerea apei potabile, de realizarea sistemului de canalizare și de reabilitarea drumurilor, inclusiv 20 de km de căi de acces în câmp. De asemenea, nu au fost neglijate unitățile de învățământ și instituțiile de cultură, supuse și ele unor ample lucrări de modernizare. Totodată, în Poiana a apărut un centru de zi after school, la acea vreme primul în mediul rural din județ, și urmează acum să fie construită o creșă, tot cu fonduri europene nerambursabile.

De menționat și faptul că, odată finalizat proiectul de gaze naturale, se va trece la înfrumusețarea tramei stradale. În asociere cu CJ Dâmboviţa, se vor realiza șanțuri dalate și podețe de acces în gospodării și se vor planta arbori de-a lungul drumului județean.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT