Connect with us

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște intră în scenariul roșu COVID, începând cu 5 martie

Publicat

pe

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmboviţa a adoptat, astăzi – 4 martie 2021, Hotărârea Nr. 54, potrivit căreia, de vineri – 5 martie, municipiul Târgoviște intră în scenariul roșu COVID timp de 14 zile, având în vedere că s-a depășit rata de incidență 3/1000 de locuitori.

Deocamdată, potrivit evaluării de risc întocmită de către DSP Dâmbovița, nu se impune carantina, așa cum se întâmplă la Lucieni și Pucheni.

Principalele restricții impuse în scenariul roșu:
– Restaurantele și cafenelele funcționează doar în exterior
– Servirea la interior este permisă doar pentru clienții cazați în hoteluri și pensiuni
– La terase este permisă participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, iar distanța între mese trebuie să fie de minimum 2 metri
– Sălile de spectacole, de cinema și cele de jocuri se vor închide
– Vor merge la clasă preșcolarii și copiii din clasele I-IV. Ceilalți elevi vor învăța online.

Reamintim, de asemenea, că evenimentele publice și private sunt interzise pe perioada stării de alertă, indiferent în ce scenariu de incidență COVID este inclusă o localitate.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT