Connect with us

Dâmboviţa

Parlamentarii PLUS de Dâmbovița, șah-mat la PNL!

Publicat

pe

Astăzi – 8 martie 2021, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Daniel Blaga şi senatorul Dragoş Popescu, de la PLUS, le-au dat lovitura de graţie colegilor de coaliţie de la PNL Dâmboviţa, inclusiv fostului premier Ludovic Orban.

Cei doi tineri parlamentari, invocând ce-i drept teorii alambicate despre calcule precise, variante, analize minuţioase, au spus că DN 71, Bâldana-Târgovişte, nu se reabilitează prea curând, iar COS Târgovişte nu va fi preluat nici pe departe de stat. Liberalii au primit o teribilă lovitură sub centură, au fost trecuţi în batalionul demagogilor şi populiştilor de duzină, doar, aşa, din câteva vorbe.

Să ne amintim de ziua de 27 noiembrie 2020, când, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, a descins un alai întreg de miniştri liberali, în frunte cu Ludovic Orban, care a promis, pe un ton ferm, că statul va prelua Combinatul de Oţeluri Speciale și că proiectul privind modernizarea la 4 benzi a DN 71 a intrat în linie dreaptă. De asemenea, ministrul Economiei de atunci, Virgil Popescu, a avut un mesaj de pus în rană, aplaudat de sindicaliştii prezenţi pe platou după fiecare frază.

„Ordonanţa 60 a fost publicată aseară în Monitorul Oficial. Activul COS va fi preluat în contul datoriilor pe care le are la ANAF. În cursul săptămânii viitoare, miercuri, 2 decembrie, colega mea secretar de stat Nicolescu, împreună cu cei de la Politici Industriale care au lucrat împreună, se vor întâlni cu lichidatorul judiciar, cu administratorul special. S-au făcut paşi deja în avans. Suntem foarte avansaţi şi vă spun că, în foarte scurt timp, planul de reorganizare va fi modificat în aşa fel încât activul funcţional industrial să poată fi preluat în contul datoriei. Se va înfiinţa o nouă companie, curată, fără nicio datorie”, suna mesajul ministrului Economiei – Virgil Popescu.

Și despre DN 71 cât au perorat liberalii, în special senatorul Virgil Guran se dădea de ceasul morţii că, uite, PSD-ul nu a făcut nimic, că au venit ei acum şi vor face drumul! Ba, spunea liderul PNL Dâmboviţa că, dacă aceste proiecte necesare judeţului, nu vor fi luate în seamă de noul Guvern, va vota cu Opoziţia. Nu am văzut că s-a ţinut de cuvânt. Nu am auzit ca dl Guran să fi votat împotriva Legii bugetului.

Şi, acum, vin cei de la PLUS, calmi, fără prea mari dureri de coate, şi dau de înţeles că totul a fost cacialma liberală. Ei, iluştrii miniştri USR-PLUS de la Transporturi şi Economie, Cătălin Drulă, respectiv Claudiu Năsui, spun stop motor.

Evident, pe linie de partid, mesajul le-a fost îmbrăţişat şi de parlamentarii PLUS, că USR nu avem în Dâmboviţa, Dragoş Popescu și Daniel Blaga. Aceștia ne-au lăsat, astăzi, în modulul perplex.

Dragoş Popescu ne-a făcut teoria chibritului de ce nu trebuie modernizat DN 71, Bâldana-Târgovişte, pe actualul traseu. Ce contează că, după ani şi ani, se ajunsese aproape de faza de începere a lucrărilor, fapt recunoscut chiar de liberalul Virgil Guran. Senatorul PLUS a ales să ne spună că, şi dacă exista un contract semnat şi o finanţare asigurată, până anul viitor, tot nu am fi văzut un utilaj pe drum, că mai era ceva de făcut pe la proiectul tehnic. Şi a mai înşirat alesul PLUS de Dâmbovița că drumul ar fi fost aglomerat puhoi, durată de parcurs destul de mare din cauza semafoarelor, limitatoarelor de viteză. Ba chiar l-a dus gândul să ne vorbească şi de firmele constructoare, care întârzie lucrările din cauza dificultăţilor financiare cu care se confruntă, termenele de execuţie nu pot fi respectate, falimente etc. Ceva gen drobul de sare din poveste. L-au văzut acolo sus şi plâng dinainte, de teamă să nu le cadă în cap… Mai sunt pietonii, bicicliştii, căruţele de pe traseu, traversările neregulamentare, disconfortul adus cetăţenilor din localităţile tranzitate. A invocat senatorul Popescu posibilitatea înmulţirii accidentelor de circulaţie, de parcă acum sunt puţine…

Adică, cei de la USR-PLUS, ajunşi la guvernare printr-o conjunctură de tip Cotroceni, care le-a fost favorabilă, vor să facă un alt drum. Să o taie pe câmp. Nimic de zis. Numai că, mie unul, îmi miroase doar a scuză. Nu au ei de gând să construiască o magistrală nouă Bâldana-Târgovişte, pur şi simplu au găsit o motivaţie pentru respingerea proiectului iniţial, purtat pe braţe cu surle şi trâmbiţe până şi de liberali. Vă închipuiţi ce înseamnă să te apuci acum de un drum, să treci din nou prin toate fazele, cu exproprierile care spun ei că se pot realiza mai uşor în câmp, uitând că drumul schiţat de Drulă va străbate terenuri valoroase, pe la Slobozia Moară şi Lunguleţu. Mai este pe traseu şi unitatea militară de la Boteni. Adică, proiectul despre noul drum Bâldana-Târgoviște este praf în ochii necunoscătorilor! Fondurile europene destinate modernizării DN 71 vor fi dirijate într-o altă zonă. Poate ăsta este interesul.

USR PLUS, se vede treaba, aduc în prim-plan un alt tip de demagogie şi politicianism, de o factură pe care încă nu am definit-o clar.

Şi a venit rândul deputatului Daniel Blaga. În acelaşi ritm, în aceeaşi notă, a vorbit despre Combinatul de Oţeluri Speciale. Adică, ne-a tradus liber că cele afirmate de liberali despre preluarea COS de către stat au fost… gogoriţe electorale. Le spun ei, partenerii de coaliţie, cum trebuie procedat. Mai întâi, să se facă analize, evaluări despre situaţia actuală a COS, despre structura personalului, fiindcă, a mărturisit Blaga, circa 40% dintre muncitori ar fi la vârsta de pensionare. Care va să zică, PNL, care pregătise preluarea combinatului de către stat, a lucrat, aşa, în alb, nu făcuse niciun studiu, nicio analiză socială, tehnică sau economică. Concluzia ar fi că trebuie să ne luăm adio de la modernizarea DN 71 şi de la salvarea COS Târgovişte prin preluarea de către stat.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Julien Salajan

    martie 8, 2021 at 9:30 pm

    Viata si rolul social de DEMNITATE publica sunt,pentru cei doi insi(cunjunctural siluiti sa ne reprezinte si sa sustina dorintele/interesele CETATENESTI),la fel de greu de ingerat ca si carnea de PORC mistret.
    „Cand n-ai nimic in traista,treaba e si grea si lunga !”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT