Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviste: Stadiul lucrărilor la pasajul rutier de pe strada Petru Cercel

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a efectuat astăzi, 9 martie 2021, o nouă vizită de lucru pe șantierul de reabilitare și modernizare a drumului de centură, pentru a se asigura că firma constructoare se încadrează în termenele asumate prin contract.

De această dată, edilii au mers în zona pasajului de pe strada Petru Cercel (lângă Dâmbovița Mall), unde s-a turnat primul strat de asfalt și pe cel de-al doilea sens de mers. Pentru celelalte două straturi care urmează, se așteaptă ca vremea să ajungă la o temperatură de 15 grade Celsius. Apoi, se vor executa rosturile pe ambele sensuri de mers.

„Odată cu aceste lucrări, putem spune că proiectul privind centura municipiului Târgoviște se apropie de finalizare. Discutăm despre aproximativ 220.000 de metri pătrați de străzi și trotuare reabilitate (15,4 km de străzi, ca lungime), discutăm despre patru stații de pompare, două poduri făcute de la zero și patru poduri reabilitate. În cadrul acestui proiect, s-au mai realizat și 14 km conductă de canalizare.

Dacă vremea ne permite, undeva între 45 și 60 de zile, vor fi finalizate lucrările pentru acest proiect, care îmbunătățește radical condițiile de trafic în municipiul Târgoviște.

În colaborare cu Consiliul Județean Dâmbovița, așteptăm și debutul pe ceea ce înseamnă inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște. Și aici (nora redacției: actuala șosea de centură sau inelul 1) Consiliul Județean a avut o implicare serioasă și așteptăm un sprijin pe bugetul Consiliului Județean pe anul acesta, astfel încât să putem închide cu succes acest proiect, un proiect foarte important pentru municipiul Târgoviște. Schimbările se văd, șoseaua de centură arată foarte bine, iar când va fi finalizat proiectul, va arăta și mai bine. Municipiul Târgoviște nu a avut niciodată o centură la aceste standarde”, a declarat Daniel Cristian Stan- primarul municipiului Târgoviște.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT