Conectați-vă cu noi

Argeș

Anchetă la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Mai mulți angajați ai Serviciului de Ambulanță sunt cercetați de Poliție. Aceștia sunt suspectaţi că au decontat, printr-o înțelegere cu reprezentanţii unor service-uri, efectuarea unor operaţiuni fictive, pentru repararea și întreţinerea autoturismelor din parcul auto al instituţiei. Falsa procedură s-ar fi derulat prin contracte de achiziţie publică. Printre cei audiați de poliție se află și șefa Ambulanței Argeș, transmite Realitatea PLUS.

Ieri, oamenii legii au făcut percheziții la sediul Serviciului de Ambulanță, dar și la două service-uri. Lucratorii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti și cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş, au executat și nouă percheziţii domiciliare, în locații din judeţul Argeş, la persoane cercetate în același dosar.

În locuința unui patron de service auto au fost găsite prafuri albe, poliţişti suspectând că este vorba despre droguri. La afaceriştii vizaţi au fost găsite sume mari de bani, bijuterii din aur, maşini scumpe şi ATV-uri. Prejudiciul cauzat nu a fost încă stabilit de anchetatori.

„Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2018 – 2020, angajaţii unei instituţii publice, împreună cu reprezentanţi ai unor societăţi comerciale din domeniul reparaţiilor auto, ar fi obţinut foloase materiale din decontarea de operaţiuni nereale, în cadrul procesului de reparaţie şi întreţinere al autoturismelor din parcul auto al instituţiei, prin încheierea unor contracte de achiziţie publică”, a precizat IPJ Argeş.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Eforturile pompierilor merită ca mielul acesta să nu ajungă pe masa de Paști…

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au îndeplinit, din nou, o misiune aparte, de această dată pentru salvarea unui miel care a căzut în râul Bratia și a fost purtat de curenți într-o porțiune uscată a unei peșteri din zona localității Broșteni.

Misiunea a durat aproximativ o oră și jumătate, spațiul unde rămăsese blocat mielul fiind foarte strâmt, iar apa are adâncă și foarte rece.

Până la urmă, unul dintre paramedicii SMURD din cadrul ISU Argeș, plt. maj. Marius Solomon, a reușit să se strecoare până la bietul animăluț și să-l aducă la mal în siguranță.

Sperăm ca toate aceste eforturi depuse de pompieri să-l determine pe proprietar să nu sacrifice mielul pentru masa de Paști…

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Legende muscelene”, un nou proiect expozițional inedit. Episod-pilot: Nunta de pomină din 1973

Publicat

pe

Publicistul Radu Petrescu Muscel, vechi și statornic colaborator al ziarului nostru, a lansat, săptămâna aceasta la Câmpulung, județul Argeș, un nou proiect expozițional inedit sub titulatura „Legende muscelene”.

„Am început cu o nuntă de pomină, care a avut loc la Lerești între 7 și 9 iulie 1973. Cu aprobarea Patriarhului Justinian Marina, americanii Catherine „Cappy” Devlin și Harry Morgan s-au… nuntit acolo, având două perechi de nași – doi americani, Roger Rasbach și Patricia Hunter, respectiv cei doi copii ai preotului Stelian Suseanu: Marilena (Puşa) și Virgil (Puiu).

Mirii sunt co-fondatorii Fundației Ambasadorii Prieteniei (Friendship Ambassadors Foundation Inc.), înființată în mai 1973 și care, deloc surprinzător, funcționează și azi. În numele politicii de destindere internațională, sub forma schimburilor culturale, cei doi au reușit să aducă, în România și în alte țări comuniste, ansambluri artistice formate din mii de elevi și studenți americani, de la peste 50 de licee și colegii din 23 de state. Practic, au… sfâșiat Cortina de Fier instalată de sovietici în Europa de Est imediat după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Încântat de România încă de la sfârșitul anilor 1960, ziaristul de renume mondial Harry Morgan, născut în anul 1934, se va stabili definitiv la Timișoara, în anul 1994, punând bazele facultăților de jurnalism din București, Sibiu și Timișoara (aici primește, în 1999, titlul simbolic de Cetățean de Onoare), iar în 2007 părăsește această lume la Timișoara, în timp ce mireasa lui de la Lerești, Cappy, născută în anul 1941, antreprenor de succes în domeniul turismului internațional, moare în ianuarie 2021.

Decorați de mai multe state, inclusiv în China, pentru meritele lor cu totul ieșite din comun, era firesc să fie astfel recompensați și de Nicolae Ceaușescu (ordinul „Meritul Cultural”, medaliile „30 de ani de la 23 August 1944” și „Centenarul Războiului de Independență”), liderul român fiind considerat de oficialitățile americane în anii 1970 ca… rebelul din lagărul comunist”, relatează Radu Petrescu Muscel, care recomandă Primăriei și Consiliului Local Lerești să le acorde celor doi americani, post-mortem, titlul de „Cetățean de onoare”.

Despre nunta de la Lerești s-a scris și în ziarul New York Times. Cappy și Harry s-au căsătorit civil pe 7 iulie 1973, pe 8 iulie a avut loc căsătoria religioasă, iar pe 9 iulie – praznicul, la Cabana Voina.

Expoziția organizată de publicistul Radu Petrescu Muscel a fost vernisată pe 29 martie 2021, la BIG&small Câmpulung, cu sprijinul directorului Casei de Cultură „Tudor Mușatescu” – Liviu Cioacă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT