Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Gura Șuții a realizat toate investițiile importante pentru confortul oamenilor

Publicat

pe

Gura Şuţii este una dintre puţinele localităţi din mediul rural din Dâmboviţa care stă bine la toate capitolele, fiind printre primele comune din judeţ unde au fost implementate proiecte de execuţie rețele de apă, canalizare şi gaze naturale. De reținut că sistemul de apă (32 km) şi canalizare (30 km) este exploatat în regie proprie. Există patru angajaţi care se ocupă de buna funcţionare a rețelelor de apă şi canalizare și de staţia de epurare care deserveşte comuna.

În prezent, toate instituţiile de interes public din localitate sunt racordate la apă şi canalizare, iar mare parte din gospodăriile cetăţenilor, de asemenea, beneficiază de confortul creat prin aceste componente edilitare. Procesul de branşare la apă, canalizare şi gaze naturale continuă.

Edilul Constantin Dinu speră ca, în următorii doi ani, toate imobilele din comună să fie racordate la utilităţi. Acum, se lucrează la reţeaua de gaze naturale din satul Sperieţeni. Deja au fost realizați 6 km din cei 12,8 cuprinși în proiect.

„Ne-am propus să definitivăm rapid şi această investiție. Acum lucrăm la cartea tehnică. Vrem să punem în exploatare, parţial, reţeaua de gaze naturale şi în acest sat. Încet-încet, dar cu multă perseverenţă, cu multă implicare, am reuşit să realizăm toate marile proiecte de infrastructură locală. Ne putem numi pe deplin a fi o comună de nivel european”, ne-a precizat primarul Constantin Dinu.

Drumurile comunale au fost puse la punct. Tocmai a fost finalizat un proiect de dezvoltare a căilor de acces rutiere care a însemnat reabilitarea a 6,7 kilometri de drum, cu rigole de scurgere.

Edilul de la Gura Şuţii se pregăteşte să pună pe tapet proiecte de înfrumuseţare a localităţii. Se va începe cu partea de comună care se întinde de-a lungul drumului judeţean, pe o distanţă de 3,8 km. Vor fi realizate trotuare, şanţuri dalate, podeţe de acces în gospodăriile cetăţenilor, iar pe o bună parte a perimetrului public vor fi plantate flori.

Autorităţile locale de la Gura Şuţii, prin fonduri de la bugetul local și prin diferite proiecte cu finanţare europeană sau guvernamentală, au reabilitat, modernizat şi dotat şcolile, grădiniţele, căminele culturale. De asemenea, comuna dispune de un centru medical unic în judeţ. Probabil, singura unitate sanitară rurală din Dâmboviţa unde există un serviciu de permanenţă realizat prin aportul a 7 medici.

Iluminatul public a fost executat şi este funcţionabil la nivelul întregii localităţi. Gura Şuţii dispune și de sistem de supraveghere video. 44 de camere de luat vederi au fost montate în cele mai sensibile puncte din comună, în zonele instituţilor de învăţământ, intersecţii şi intrări.

„Consider că tot ceea ce era deosebit de important pentru localitatea noastră am realizat. Evident, nu ne oprim aici. Rostul meu și al echipei din Primărie este să căutăm în continuare oportunităţi de dezvoltare, de sporire a confortului şi civilizaţiei pentru cetăţenii comunei. Apar alte şi alte nevoi, dorinţe de schimbare, de perfecţionare şi modernizare a ceea ce am înfăptuit până acum. Societatea se află într-o continuă mişcare.

Nu este uşor să fii primar. Este dificil să performezi într-o astfel de profesiune de înalt simţ civic dacă nu eşti aproape de oameni, dacă nu te dăruieşti total pentru comunitate, dacă nu ai harul de a vedea în perspectivă tot ceea ce trebuie făcut, de a şti cum să comunici cu oamenii”, ne-a mărturisit Constantin Dinu.

Mai există un proiect important pe care vrea să îl materializeze edilul de la Gura Şuţii, de data aceasta în colaborare cu administraţia publică de la Nucet şi cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa: realizarea unui pod rutier peste râul Dâmboviţa care să lege cele două localităţi şi, totodată, drumul comunal să capete apoi statutul de drum de interes judeţean.

Deocamdată, comunicarea rutieră între Gura Şuţii şi Nucet se face pe un pod de facutură pietonală care permite totuşi fie tranzitat de autoturisme.

Contantin Dinu ne-a spus că valoarea acestui proiect de construcţie a unui pod adevărat este de circa 30 milioane de lei vechi. Primarul speră să obțină banii pentru această investiţie de la Consiliul Judeţean, prin Fondul Judeţean de Dezvoltare Locală creat la iniţiativa preşedintelui Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.

După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.

Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.

Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.

 

Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.

După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT