Connect with us

ROMANI IN LUME

Un român și-a omorât un coleg de muncă în Germania

Publicat

pe

Sursa foto: Fanpage

O crimă oribilă s-a produs, vineri – 12 martie 2021, la fabrica marelui producător de carne Tönnies, din Rheda Wiedenbrück, Germania, unde lucrează câteva mii de români. Pe fondul unor adversități, un român de 35 de ani și-a înjunghiat un coleg de aceiași vârstă cu cuțitul cu care lucra în secția de tranșare. Victima a fost transportată rapid la spital, dar, din păcate, a murit în mâinile medicilor care încercau să îl salveze. Nenorocirea s-a consumat imediat după intrarea în schimb, la ora 07:00. Bărbatul a fost găsit agonizând de mai mulți muncitori.

„De dimineață a existat un incident între doi angajați de la hala de tăiere. Un muncitor l-a atacat pe un altul cu un cuțit. În ciuda măsurilor imediate de prim ajutor, persoana a murit în spital. Acest act oribil trebuie investigat pe deplin. Poliția și procurorul au sprijinul nostru deplin. Simpatia și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și prietenii angajatului”, a declarat, pentru presa germană, Andrei Vielstadte – directorul general al companiei.

Suspectul a fost arestat. Cazul este cercetat de Poliția și Parchetul din Bielefeld. Anchetatorii nu au oferit prea multe relații. Încă nu a fost dezvăluită identitatea victimei și a suspectului de omor, nici zona din România de unde provin cei doi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ROMANI IN LUME

Descinderi la persoanele din Dâmbovița și Argeș care furau din TIR-uri în Germania și Franța

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Investigații Criminale, au efectuat, ieri – 23 noiembrie, 46 de percheziții domiciliare în locații din Dâmbovița, zona Pucioasa-Fieni, și din Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în furturile din TIR-uri. În același timp, oamenii legii au efectuat și 11 percheziții în Germania, la domiciliile unor membri ai grupului infracțional în Germania.

Potrivit surselor noastre, în județul Dâmbovița s-au efectuat percheziții în Târgoviște, Pucioasa, Bezdead, Buciumeni, Bucșani și Malu cu Flori. 

„S-a reținut faptul că, în perioada 2015 – 2021, pe teritoriul României, s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, în scopul comiterii de infracțiuni contra patrimoniului, aceștia săvârșind peste 100 de infracțiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franței și Austriei, prejudiciul fiind de aproximativ 1,3 milioane de euro.

Furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 și A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea orașelor Münster și Osnabrück.

Autorii furturilor care erau și administratori de societăți comerciale, sub aparența executării unor activități de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopții sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări(cantități mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, cantități mari de combustibil etc.).

Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării, la prețuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obținerii unor venituri ilicite.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că liderii grupării erau cei care organizau deplasările în străinătate, asigurând logistica privind transportul și totodată participau activ la comiterea infracțiunilor de furt împreună cu ceilalți membri”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița, au fost conduse în vederea audierii 31 persoane. Cercetările s-au efectuat în cadrul unei echipe comune de anchetă încheiate, la nivelul Eurojust, între DIICOT și autoritățile judiciare din Germania și Franța. La acțiunea desfășurată în România, au participat și cinci jandarmi francezi, cinci polițiști germani și un ofițer din cadrul EUROPOL.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Continuă protestele de solidaritate cu soții Furdui, cărora statul german le-a luat copiii

Publicat

pe

Senatorul PSD Titus Corlățean este unul dintre politicienii români care s-a implicat total în rezolvarea cazului familiei Furdui din Germania. Demnitarul român, alături de reprezentanți ai Diasporei, a solicitat statului german să repare nedreptatea care li s-a făcut soților Camelia și Petru Furdui prin luarea abuzivă de către autoritățile germane a celor șapte copii, sub motivația unor comportamente neadecvate ale părinților în relația cu cei mici.

A trecut de atunci o jumătate de an, iar problema încă trenează. Camelia și Petru Furdui își vor copiii acasă. Statul german nu dă semne că este dispus să reunească această familie de români.

„Exact același tip de acțiune al unor instituții secularizate de tip Barnevernet, din Norvegia, care consideră statul drept „proprietar” al copiilor și nu recunosc prioritatea drepturilor parentale.

Am fost în Germania în august, am stat îndelung de vorbă cu părinții, am clarificat o serie de aspecte ce trebuiau lămurite, am discutat cu autorități locale, de land sau centrale, la Berlin, și pot să spun, fără ezitare, că asistăm la un abuz îngrozitor.

Solidaritatea românească și creștină trebuie să se manifeste! După protestele de la Hanovra și de la Viena, urmează pe 6 noiembrie proteste în fața ambasadelor Germaniei la Londra și Roma, iar apoi în SUA, Australia și multe alte țări. Și, evident, în România.

Până acum am privilegiat canalul politico-diplomatic și demersurile discrete. Se pare că autoritățile germane ignoră însă realitățile legate de acest caz, inclusiv elementele grave pe care le-am descoperit în vizita mea în Germania (alături de deputatul PNL Ben Oni Ardelean și de o delegație din România și alte state europene-organizatii neguvernamentale și culte) și pe care le-am pus la dispoziție autorităților MAE german la Berlin.

În această situație, este de așteptat ca protestele și demersurile să se extindă, pentru că românii din țară și din diaspora știu să fie solidari la greu.

Intenționez să dau curs invitației organizatorilor protestului de la Roma și să fiu prezent acolo la 6 noiembrie 2021. Îi aștept pe românii din Italia să fie prezenți în număr cât mai mare. Sunt convins că Dumnezeu nu va îngădui acest abuz împotriva familiei Furdui”, a scris, pe pagina sa de Facebook, senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT