Conectați-vă cu noi

ROMANI IN LUME

Un român și-a omorât un coleg de muncă în Germania

Publicat

pe

Sursa foto: Fanpage

O crimă oribilă s-a produs, vineri – 12 martie 2021, la fabrica marelui producător de carne Tönnies, din Rheda Wiedenbrück, Germania, unde lucrează câteva mii de români. Pe fondul unor adversități, un român de 35 de ani și-a înjunghiat un coleg de aceiași vârstă cu cuțitul cu care lucra în secția de tranșare. Victima a fost transportată rapid la spital, dar, din păcate, a murit în mâinile medicilor care încercau să îl salveze. Nenorocirea s-a consumat imediat după intrarea în schimb, la ora 07:00. Bărbatul a fost găsit agonizând de mai mulți muncitori.

„De dimineață a existat un incident între doi angajați de la hala de tăiere. Un muncitor l-a atacat pe un altul cu un cuțit. În ciuda măsurilor imediate de prim ajutor, persoana a murit în spital. Acest act oribil trebuie investigat pe deplin. Poliția și procurorul au sprijinul nostru deplin. Simpatia și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și prietenii angajatului”, a declarat, pentru presa germană, Andrei Vielstadte – directorul general al companiei.

Suspectul a fost arestat. Cazul este cercetat de Poliția și Parchetul din Bielefeld. Anchetatorii nu au oferit prea multe relații. Încă nu a fost dezvăluită identitatea victimei și a suspectului de omor, nici zona din România de unde provin cei doi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ROMANI IN LUME

Româncă de 19 ani, condamnată pe viață de un tribunal din Anglia

Publicat

pe

Sursa foto: http://irishmirror.ie

Diana Cristea, o româncă în vârstă de 19 ani, a fost condamnată la închisoare pe viață de o instanță din Marea Britanie. Aceeași pedeapsă a primit și iubitul ei, Joel Osei, în vârstă de 25 de ani. Cei doi tineri se ocupau în special cu jefuitul homosexualilor, folosind aplicația Grindr.

Una dintre victimele celor doi a fost dansatorul irlandez Adrian Murphy. Artistul a murit după ce Osei i-a pus în băutură a substanță numită scopolamină, cunoscută și sub titulatura de „respirația diavolului”. Criminali au încercat apoi să folosească cardul de credit al irlandezului cu intenția de a cumpăra diamante, de peste 80.000 de lire sterline, de la un bijutier din New York.

Cu patru zile înainte, un alt bărbat, în vârstă de 40 de ani, a fost dus de urgență la spital și a supraviețuit după ce Osei i-a administrat scopolamină în apartamentul său din Walthamstow, în estul Londrei. Se pare că ambele victime au fost ademenite de Osei pe aplicația Grindr, după ce, împreună cu iubita lui româncă, au planificat atacurile.

Osei și Diana Cristea au fost condamnați pentru crimă, otrăvire prin administrarea unei substanțe care pune viața în pericol, două acuzații de furt și opt acuzații de înșelăciune, în urma unui proces desfășurat la Croydon Crown Court . Acest caz oribil a fost intens mediatizat de presa din Marea Britanie.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Românul omorât în Germania de un coleg de muncă este din Ocnița, Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Cei doi români implicați în tragedia petrecută în abatorul Tönnies din Germania, victima și agresorul, sunt dâmbovițeni. Bărbatul de 33 de ani omorât de tovarășul de muncă este din comuna Ocnița. Doi copii au rămas orfani de tată. Întreaga comunitate de români din zona Rheda Wiedenbrück este îngrozită. Nimeni nu gândea la o asemenea nenorocire. Așa după cum a titrat presa germană, omorul s-a consumat chiar la banda de lucru din secția tranșare, pe fondul unei crize de gelozie.

Soția celui omorât de cuțitul colegului de muncă, și el tot dâmbovițean, a postat pe Facebook un mesaj dramatic în care povestește ce s-a întâmplat și solicită sprijin românilor din Rheda-Wiedenbrueck pentru a o ajuta să angajeze un avocat.

„Mă numesc, Sandu Mirabela, locuiesc în comuna Ocnița, Județul Dâmbovița. Sunt soția lui Sandu Daniel, bărbatul ucis vineri, în data de 12.03.2021, de un coleg român la locul de muncă în abatorul Tonnies, Rheda Wiedenbruck, Germania.

Ne-am căsătorit în data de 1 septembrie 2007, avem doi copii minori, aproape 2 și 8 ani. Soțul meu a plecat în Germania în martie 2017 cu scopul de a construi „căsuța noastră”. M-a lăsat în țară, având grijă de copiii noștri și de toate formalitățile necesare pentru a construi casa, acte, materiale de construcții, muncitori etc. Având locul de muncă în comună, m-am ocupat de toate cele necesare, chiar și în perioada sarcinii și de postnatal.

În momentul de față casa este aproape terminată, eram la partea exterioară, iar în câteva luni soțul dorea să vină acasă definitiv să ne bucurăm de copiii noștri împreună. Acesta a lucrat la abator cu forme legale din 2017 la MGM Handels und Vermittlungs GmbH, iar din decembrie 2020 l-a preluat firma Tonnies, Rheda Wiedenbruck, deoarece s-a desființat secția de vită, unde lucra.

Din câte am înțeles de la șefii și colegii lui români, vineri dimineață în jurul orei 07:00 a existat o discuție între soțul meu și concubina agresorului. Aceasta lucra lângă el, i-ar fi cerut aparatul de ascuțit cuțitele, soțul nu a vrut să i-l dea, ea i-a vorbit urât, iar el i-a întors vorbele. Concubinul, lucrând în apropiere la o altă bandă, a întrebat-o ce s-a întâmplat, ea i-a spus că a jignit-o. El a plecat de la bandă, s-a dus spre soțul meu, l-a îmbrâncit, soțul apărându-se l-a îmbrâncit și el, în timpul acesta a intervenit un coleg, dar agresorul l-a lovit și pe acesta, colegul retrăgându-se la lucru. Agresorul l-a împins din nou pe soțul meu și în acel moment l-a înjunghiat în piept, cuțitul intrând printre capsele halatului.

Fostul șef de secție al soțului, văzând de la depărtare ce s-a întâmplat, sosind lângă ei, a constatat că soțul meu era foarte palid la față, l-a întrebat dacă este bine, el a spus că da, ținându-se de piept. Concubinul femeii a fost trimis la banda lui. Fostul șef văzând sânge pe halatul soțului, a vrut să-i ofere primul ajutor, spunându-i să meargă la birou, au mers câțiva metri, după care soțul a căzut dezechilibrându-l și pe acesta, căzând amândoi.

Din spusele unui șef cu care am vorbit, avea o tăietură foarte urâtă, i-a curs foarte mult sânge, i-ar fi perforat plămânul drept și nemaiputând să respire, soțul s-a înecat în propriul sânge. A venit poliția, după care ambulanța și elicopterul. Luându-l pe soțul meu și resuscitându-l, au constatat că nu are puls și ducându-l la spital, au declarat decesul.

Concubinii aceștia având fiecare câte doi copii, dar lăsați în grija foștilor parteneri, au fost interogați de poliție. În urma interogarii, agresorul a recunoscut că l-a înjunghiat, după care a fost arestat.

În momentul de față nu știm la ce spital este, nu știm când o să-l trimită acasă, firma unde a lucrat a spus că se ocupă de repatrierea lui, dar după ce se termină ancheta de crimă. Dacă mă puteți ajuta cu sfaturi, un avocat care să vorbească limbile germană și română, mai multe informații despre legile aplicabile în Germania pentru drepturile omului, vă rog din suflet să mă ajutați”, este mesajul dureros al soției bărbatului înjunghiat în abatorul Tönnies.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT