Connect with us

ROMANI IN LUME

Un român și-a omorât un coleg de muncă în Germania

Publicat

pe

Sursa foto: Fanpage

O crimă oribilă s-a produs, vineri – 12 martie 2021, la fabrica marelui producător de carne Tönnies, din Rheda Wiedenbrück, Germania, unde lucrează câteva mii de români. Pe fondul unor adversități, un român de 35 de ani și-a înjunghiat un coleg de aceiași vârstă cu cuțitul cu care lucra în secția de tranșare. Victima a fost transportată rapid la spital, dar, din păcate, a murit în mâinile medicilor care încercau să îl salveze. Nenorocirea s-a consumat imediat după intrarea în schimb, la ora 07:00. Bărbatul a fost găsit agonizând de mai mulți muncitori.

„De dimineață a existat un incident între doi angajați de la hala de tăiere. Un muncitor l-a atacat pe un altul cu un cuțit. În ciuda măsurilor imediate de prim ajutor, persoana a murit în spital. Acest act oribil trebuie investigat pe deplin. Poliția și procurorul au sprijinul nostru deplin. Simpatia și condoleanțele noastre se îndreaptă către familia și prietenii angajatului”, a declarat, pentru presa germană, Andrei Vielstadte – directorul general al companiei.

Suspectul a fost arestat. Cazul este cercetat de Poliția și Parchetul din Bielefeld. Anchetatorii nu au oferit prea multe relații. Încă nu a fost dezvăluită identitatea victimei și a suspectului de omor, nici zona din România de unde provin cei doi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Marș de protest la Hanovra, în sprijinul familiei Furdui

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, încă de la declanșarea scandalului Furdui în Germania, acum mai bine de un an de zile, când autoritățile statale, în baza unor probe fragile și mai mult printr-un tratament abuziv și discriminatoriu, au sfârtecat o familie de români, s-a implicat pentru rezolvarea acestei situații inumane fără de precedent.

Demersurile senatorului social-democrat și ale altor parlamentari români, până acum, nu au dus la un rezultat total pozitiv. Cinci copii români sunt încă într-un soi de prizonierat impus de autoritățile germane.

Ieri, Titus Corlățean s-a aflat la Hanovra, unde a participat, alături de câteva sute de români veniți din toate colțurile Europei, la un marș de susținere a familiei Furdui. Toți cei prezenți au scandat lozinci împotriva autorităților germane, care, până acum, au rămas reci la rugămințile familiei, ale reprezentanților Parlamentului României și ale unor asociații umanitare.

Titus Corlățean a avut un discurs sincer, marcat de tristețe, de compasiunea față de soții Camelia și Petru Furdui, de regret vizavi de faptul că reprezentanții statului german nu au făcut nimic pentru a întrerupe acest coșmar prin care trece familia Furdui. Doi români au venit în Germania, un stat prosper, democratic, pentru a asigura viitorul copiilor lor, pentru a trăi liniștiți, muncind cinstit, cu respect față de țara care i-a primit. Acum, văd că lucrurile nu stau chiar așa cum ar trebui, cum sunt scrise în cărți. Li s-a făcut o nedreptate crasă.

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, se vedea clar, era mâhnit, nervos, aproape că nu îi venea să creadă că lucrurile, după atâta timp, nu au intrat în matca lor firească. Titus Corlățean a spus la Hanovra că, în calitate de reprezentant al Parlamentului României, solicită, de urgență, reunificarea familiei Furdui. Senatorul PSD cere Guvernului României să demareze procedurile de repatriere a copiilor soților Furdui.

„Niciodată nu mi-am imaginat că vom avea un astfel de caz, o astfel de situație dramatică și un astfel de tratament abuziv, discriminatoriu, împotriva unor cetățeni români stabiliți aici, în Germania. Nu am fost pentru prima oară aici. Am venit și acum un an și două luni. Am avut atunci, în afară de întâlnirea cu părinții, Camelia și Petru, întâlniri și cu autoritățile locale, cu autoritățile de land, cu autoritățile guvernului federal. Am crezut că avem o înțelegere constructivă, că va fi reparată această situație, această nedreptate care i s-a făcut familiei Furdui. Din păcate, ne-am înșelat. Am văzut că primul pas de a repara a fost pozitiv, respectiv două din fetele familiei Furdui au revenit la părinți. Din păcate, acest pas a fost unul înșelător, fiindcă ceilalți 5 copii sunt în continuare ținuți prizonieri și se caută sistematic ruperea relațiilor dintre ei și părinți”, a precizat, cu tristețe, Titus Corlățean.

A mai mărturisit senatorul român celor de față că, atunci, după ce familia Furdui a fost dezmembrată, a vrut să afle adevărul, să știe clar ce s-a întâmplat, care au fost toate dedesubturile care au putut conduce la o asemenea situație de neacceptat.

„Am stat multe ore de vorbă cu părinții și i-am întrebat lucruri legate de această situație. Am fost foarte direct cu ei. Am fost și foarte aspru când am întrebat despre anumite chestiuni. Am dorit să aflu adevărul. Din discuțiile purtate în acea noapte, din lucrurile pe care le-am verificat, pot să vă spun, fără nici un fel de teamă că greșesc, nimic din ceea ce s-a întâmplat și nimic din partea părinților nu justifică tratamentul discriminatoriu și abuziv aplicat familiei Furdui”, a adăugat senatorul Titus Corlățean.

Parlamentarul român a adresat un mesaj clar către Guvernul german, către autoritățile care au judecat injust cazul familiei Furdui, că va merge până la capăt cu demersurile legale, democratice pentru a-i aduce lângă părinți pe cei 5 copii.

„Nu ne vom opri până când copiii nu vor fi înapoiați părinților. Avem o datorie constituțională de a ne apăra proprii cetățeni. Cei care ignoră vocea copiilor, care strigă că vor înapoi la părinții lor, comit o greșeală profundă. Până astăzi, am încercat, discret, pe canalele instituționale, să ajungem la o soluție pozitivă. Am constatat în aceste zile că unele autorități evită dialogul cu noi. Acest lucru nu se face. Vom folosi toate instrumentele pe care le avem. Europene, la Consiliul Europei și Uniunea Europeană dar și relațiile pe care le avem cu partenerii noștri de la Washington”, a spus Titus Corlățean.

A mai precizat senatorul român că cei implicați în sprijinirea familiei Furdui în bătălia cu statul german vor suna mobilizarea generală a tuturor comunităților de români de pe întreg mapamondul, pentru a protesta până când autoritățile din Germania vor slăbi lațul și vor lăsa copiii să revină lângă cei care le-au dat viață.

Titus Corlățean a mai vorbit celor prezenți la mitingul de la Hanovra despre cele două fete care s-au întors în familie, Estera și Natalia. Imediat după revenirea lor în sânul familiei, cele două copile au venit în România într-o scurtă vacanță. Printre altele, au vizitat și Palatul Parlamentului. Ba mai mult, au fost primite chiar de președinții celor două Camere. Adolescentele au redescoperit România, chiar și-au făcut noi prieteni.

Titus Corlățean, la Hanovra, le-a făcut celor două fete câte un cadou simbolic. Două brățări cu tricolorul României. Lui David, un băiat al soților Furdui, parlamentarul român i-a oferit insigna sa de senator. După încheierea discursurilor, participanții au pornit în marș pe străzile Hanovrei. Senatorul Titus Corlățean a mai mărturisit că țelul său este să reîntregeasca familia Furdui, după care să vină cu toții în România unde vor fi primiți cum se cuvine la Palatul Parlamentului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ROMANI IN LUME

Senatorul Corlăţean continuă să fie portavocea părinților români despărțiți de copii în țările din Occident

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a fost în permanență preocupat de soarta familiilor de români care, în țările de adopție din Vestul Europei, întâmpină numeroase probleme din partea autorităților. Invocându-se tot soiul de motivații, unele departe de realitate, copiii românilor sunt despărțiți de părinți lor. Nu de puține ori, descinderile reprezentanților instituțiilor de protecție a copiilor au îmbrăcat haina abuzului.

Parlamentarul social-democrat a folosit toate pârghiile legale pe care le-a avut la dispoziție și a tras semnale asupra înmulțirii unor astfel de practici inumane, nedrepte, îndreptate împotriva familiilor de români rezidenți în țări din Occidentul prosper și civilizat.

Alte două cazuri i-au atras atenția senatorului Titus Corlățean, determinându-l să le aducă la cunoștința Guvernului României, printr-o interpelare, și, totodată, să solicite implicare din partea reprezentanților statului pentru rezolvarea acestor situații.

Titus Corlățean cere premierului Nicolae Ciucă demararea rapidă a procedurilor sau continuarea procedurilor de susținere a familiilor de români aflați în situații dificile, care locuiesc în străinătate, familii care au fost deposedate de copiii lor de către autoritățile din statele de reședință.

„Am semnalat anterior, în mod repetat, situația dificilă a numeroaselor familii de români care au reședință în străinătate și care au fost deposedate, sub diferite forme, sub diferite motive de către autoritățile naționale ale statelor de reședință de copiii lor. Nu o dată, în mod exagerat, greșit, disproporționat sau chiar abuziv.

V-am semnalat, domnule prim-ministru, stimați miniștri, săptămâna trecută, cazul familiilor Rotundu din Danemarca, respectiv Furdui din Germania. Astăzi voi menționa alte două situații care implică cetățeni români cu domiciliul în străinătate. În primul rând, cazul doamnei Hermina Gheorghe care se referă, în demersurile pe care le-am făcut în toți acești ani, la necesitatea reintegrării în familie și obținerii din nou a custodiei firești, naturale, legitime, asupra băiatului său, William Cristian Gheorghe. Pe scurt, fiul doamnei Hermina a fost luat, în urmă cu mai mulți ani, de Protecția Copilului din Danemarca după ce, subliniez, fiul cel mare al doamnei Hermina Gheorghe a pierdut lupta cu cancerul. Pe acest fundal foarte delicat pentru mamă, care a implicat o evidentă suferință și o anumită traumă pe care o înțelegem și o respectam și pentru care ne exprimăm toată simpatia, autoritățile din Danemarca au acționat și au luat de lângă mamă pe fiul William Cristian Gheorghe, fără să aibă motive reale pentru a-l ține departe pe acest băiat de mama sa. Este o întreagă dramă și o întreagă bătălie care durează deja de foarte mulți ani”, a precizat senatorul PSD, de la înalta tribună a Senatului României.

Un al doilea caz prezentat de Titus Corlățean se referă la Mihaela Seidler și la fiica ei – Pia, din Germania. Povestea este la fel de tristă. O femeie, o româncă, divorțează de soțul ei, cetățean german, primește, în baza unei hotărâri date de o instanță din respectivul stat, custodia copilului, dar, la puțin timp, i se face o mare nedreptate. Pia este pur și simplu răpită de la școală de reprezentații Protecției Copilului din Germania, fără să existe un mandat judecătoresc sau orice act care să justifice preluarea abuzivă a fetei.

„Sunt, din păcate, mult mai multe aceste cazuri dramatice care justifică interpelarea mea, în sensul operaționalizării acelei structuri guvernamentale interinstituționale integrate pe care am propus-o și am introdus-o în programul de guvernare la capitolul politică externă, care să pună statul român în situația de a acționa profesionist, la timp, operativ, pentru a veni în sprijinul familiilor de români.

Din această perspectivă, domnule prim-ministru, domnilor miniștri, vă solicit să mă informați cu privire la măsurile pe care le-a luat Guvernul României, anterior, cu privire la măsurile pe care intenționează să le adopte în continuare pentru a veni în sprijinul acestor două cazuri pe care le-am semnalat, pentru a veni în sprijinul unor părinți, cetățeni români, pentru a facilita reintegrarea în familii a copiilor luați abuziv.

De asemenea, vă solicit să mă informați cu privire la procedurile și intențiile de a demara, consistent, procedurile de repatriere a unor copii, minori, care sunt ai României”, se mai menționează în interpelarea senatorului PSD Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT