Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Centrele de vaccinare anti-COVID de la sate, în criză de medici!

Publicat

pe

Foto arhivă

Se caută în continuare medici pentru Centrele de vaccinare anti-COVID deschise în mediul rural. Lipsa cadrelor, a spus medicul Simona Schnelbach – președinta Colegiului Medicilor Prahova, se datorează faptului că mulți doctori sunt în vârstă și nu mai pot face față efortului, iar cei tineri au multă activitate, gărzi de efectuat, consultații la cabinete.

A mai invocat dr. Simona Schnelbach programul prelungit, de zi-lumină. Și, până la urmă pandemie, pandemie, stare de alertă, nevoie de sacrificiu, dar medicii, a mai spus președinta Colegiului din Prahova, au și ei familie, destule alte cazuri, pacienți care vin prin dispensare.

„Noi avem deja un serviciu care este destul de plin. Asta e situația, nu poți să obligi un om care are deja un serviciu. Mulți nu vor pe motive de sănătate. Peste 60 de ani au peste 60% din medicii de familie din Prahova. Nu este rea-voință, nu că nu vrem, ideea este că, din păcate, este un hop pentru tot sistemul”, a declarat presei doctorul Simona Schnelbach.

Potrivit datelor publicate de autorități, un medic care lucrează într-un centru de vaccinare poate câștiga în campania anti Covid-19 aproximativ 15.000 lei lunar, bani asigurați de la bugetul de stat. Primăriile care au organizat centre de vaccinare trebuie să asigure și plata personalului aferent în baza unor contracte de prestări servicii. Pentru medici se asigură 90 lei / oră, 45 lei /oră pentru asistenți și 20 lei /oră pentru registratori.

În județul Dâmbovița, astăzi – 15 martie, se deschid oficial Centrele de vaccinare de la Băleni și Răzvad. Vaccinul anticoronavirus care va fi administrat este Moderna.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT