Connect with us

ACTUALITATE

Centrele de vaccinare anti-COVID de la sate, în criză de medici!

Publicat

pe

Foto arhivă

Se caută în continuare medici pentru Centrele de vaccinare anti-COVID deschise în mediul rural. Lipsa cadrelor, a spus medicul Simona Schnelbach – președinta Colegiului Medicilor Prahova, se datorează faptului că mulți doctori sunt în vârstă și nu mai pot face față efortului, iar cei tineri au multă activitate, gărzi de efectuat, consultații la cabinete.

A mai invocat dr. Simona Schnelbach programul prelungit, de zi-lumină. Și, până la urmă pandemie, pandemie, stare de alertă, nevoie de sacrificiu, dar medicii, a mai spus președinta Colegiului din Prahova, au și ei familie, destule alte cazuri, pacienți care vin prin dispensare.

„Noi avem deja un serviciu care este destul de plin. Asta e situația, nu poți să obligi un om care are deja un serviciu. Mulți nu vor pe motive de sănătate. Peste 60 de ani au peste 60% din medicii de familie din Prahova. Nu este rea-voință, nu că nu vrem, ideea este că, din păcate, este un hop pentru tot sistemul”, a declarat presei doctorul Simona Schnelbach.

Potrivit datelor publicate de autorități, un medic care lucrează într-un centru de vaccinare poate câștiga în campania anti Covid-19 aproximativ 15.000 lei lunar, bani asigurați de la bugetul de stat. Primăriile care au organizat centre de vaccinare trebuie să asigure și plata personalului aferent în baza unor contracte de prestări servicii. Pentru medici se asigură 90 lei / oră, 45 lei /oră pentru asistenți și 20 lei /oră pentru registratori.

În județul Dâmbovița, astăzi – 15 martie, se deschid oficial Centrele de vaccinare de la Băleni și Răzvad. Vaccinul anticoronavirus care va fi administrat este Moderna.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT