Connect with us

Dâmboviţa

Guvernanții PNL – USR PLUS au pus la pământ industria HoReCa

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban critică dur actuala putere care, prin politicile aplicate, a dus la distrugerea industriei HoReCa, la falimentarea multor unități economice din domeniul alimentației publice. Stările de urgență și de alertă, diferitele restricții, închiderea și redeschiderea succesivă a restaurantelor, barurilor și teraselor au provocat un colaps în masă în acest domeniu extrem de important pentru economia și viața socială a unei țări.

„În acest timp, guvernele de dreapta, responsabile de salvarea economiei naţionale şi, implicit, a industriei HoReCa, s-au bâlbâit şi răzgândit de zeci de ori, înregistrând un eşec total în ceea ce priveşte revitalizarea unităţilor turistice şi a restaurantelor.

<Marii strategi> guvernamentali nu au ţinut cont deloc de situaţiile dificile, pe alocuri chiar dezastruoase, prin care a trecut sectorul HoReCa, şi nu au avut răspunsuri la întrebările esenţiale ale celor direct afectaţi: <Ce se va întâmpla cu piaţa muncii, după ce trecem de această perioadă?>, <Ce vom face după pandemie, cum ne vom reveni?>.

Pentru domnii Iohannis, Orban şi Cîţu, toate acestea sunt detalii prezentate în note pozitive. Mai mult, decidenţii politici de dreapta aveau chiar certitudinea că, până la sfârşitul anului trecut, lucrurile se vor redresa, iar HoReCa va intra în normalitate. Realitatea a infirmat aceste aşteptări optimiste, ba chiar devine tot mai evident faptul că, fără soluţii de redresare a sectorului, în următoarele luni România riscă să rămână fără industria ospitalităţii.

Decizia din toamna trecută a incapabilului guvern liberal de a închide restaurantele, la doar o lună după ce le-a permis redeschiderea şi după alte şase luni de pauză, a fost o măsură aberantă, din cauza căreia foarte multe restaurante şi hoteluri au dat pur şi simplu faliment. Numai în judeţul Dâmboviţa, numărul sosirilor înregistrate în structurile de primire turistică în decembrie 2020 au scăzut cu 46,5% faţă de aceeaşi lună din anul anterior, cifre care spun totul!

Reclama

<Guvernele mele> au gândit şi acţionat total decuplat de realitate, în timp ce datele statistice au arătat indubitabil că incidenţa îmbolnăvirilor din ultimele luni din cauza HoReCa a fost aproape inexistentă.

Este cinic şi sfidător faptul că guvernanţii îşi bat joc de mii de investitori autohtoni şi de sute de mii de angajaţi, cu astfel de măsuri de tip <deschid-închid> şi fac ping-pong halucinant şi deprimant cu locurile de muncă ale celor implicaţi în acest domeniu!

În schimb, liberalii nu s-au sinchisit de faptul că alte hotărâri abracadabrante au dus la explozia numărului de îmbolnăviri, precum s-a întâmplat cu deschiderea şcolilor şi organizarea, cu orice preţ, a alegerilor locale!

Cum pot să închidă restaurantele, dar în acelaşi timp, să nu aibă nicio reacţie la înghesuiala oamenilor în avioane sau la aglomeraţia de la metrou şi din alte mijloace de transport în comun?!

Asistăm la efecte devastatoare pentru antreprenori şi salariaţi. Ei sunt acum la capătul puterilor şi al resurselor, blocaţi pentru cel puţin un an de zile, deoarece în absenţa unor măsuri concrete şi a sprijinului consistent, este puţin probabil să-şi mai redeschidă unităţile în apropiatul sezon estival.

Reclama

Consider că România nu poate ieşi din criza sanitară, economică şi socială generată de pandemia coronavirusului cu o astfel de gândire limitată a celor care ne conduc. Guvernanţii îi ţin în continuare pe români pe ultimul loc în Europa nu doar la salarii şi pensii, ci şi la gradul de speranţă şi încredere în revenirea la normalitate”, a precizat, într-o declarație de presă, deputata Carmen Holban.

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște vă invită să vă alăturați unei comunități academice dinamice și inovative.

Oferim programe de studii moderne și variate, adaptate cerințelor pieței muncii și dedicate pregătirii viitorilor specialiști în domeniul economic.

Programe de studii de licență, cu durata de studiu de 3 ani:

 • Business administration;
 • Contabilitate și informatică de gestiune;
 • Economia comerțului, turismului și serviciilor;
 • Finanțe și bănci;
 • Management (IF/ID);
 • Marketing.

Programe de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani:

 • Auditul entităților publice și private;
 • Contabilitate;
 • Management financiar-bancar;
 • Managementul informațiilor;
 • Managementul organizației;
 • Marketing.

Domenii de studii doctorale:

 • Contabilitate;
 • Management.

Vă așteptăm să faceți parte din comunitatea noastră academică!

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite