Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. Luna Pădurii, ascunsă total sub… masca nepăsării!

Publicat

pe

Pe 15 ale lunii martie, eram obișnuiți, de ani și ani, să participăm la deschiderea „Lunii Pădurii”, un eveniment de excepție prin care RNP Romsilva pornea, sprijinită de societatea civilă, de școli, de instituții publice și firme private, una dintre cele mai ample campanii de împădurire din istoria contemporană a României. O adevărată sărbătoare a primăverii, a muncii și renașterii naturii.

Pandemia a îngropat și acestă manifestare cu caracter lucrativ. Și nu doar pandemia! Și-au adus contribuția pe deplin și oamenii care conduc astăzi acest sector. Au căzut în letargie, se ascund la umbra bușteanului scorburos numit politică. Au ocupat funcțiile de conducere pe bază de algoritmi, nu de veleități și har administrativ.

Mă opresc la Dâmbovița. Inginerul Costel Preda a fost ultimul director desăvârșit al Direcției Silvice Dâmbovița. Odată cu el, s-a dus o tradiție, un spirit, un sistem de comunicare și, de ce să ne ferim de aprecieri, rezultatele notabile ale instituției. Sursele noastre așa ne spun, că unitatea nu este deloc pe roze, iar actuala conducere nu prea are randament.

Așa era odată la Direcția Silvică Dâmboviţa…

Prea multe nu știm fiindcă, odată cu Costel Preda, a dispărut și relația Direcției Silvice Dâmboviţa cu mass-media. Actualul director, ing. Petre Marin, de sorginte politică liberală, ca și șefii săi de partid, a îmbrățișat poziția aroganței și tăcerii. Cred ei că nu mai au nevoie de presă, de comunicarea cu cetățeanul prin canalele media. Sunt tari, sunt pe cai, chiar dacă niște mârțoage, și este mai bine să nu mai știe nimeni nimic despre ceea ce se întâmplă prin ograda lor.

Petre Marin a mai fost la conducere. Este as în acest domeniu al necomunicării. Nu a învățat nimic nici de la Ion Dumitru, nici de la Costel Preda. Pare absurd ca Direcția Silvică Dâmbovița să nu transmită, cu ocazia deschiderii Lunii Pădurii, nici măcar un comunicat de presă. Suntem curioși să aflăm cât va mai rezista acestă unitate. Știm că, pe vremea directorului Preda, Directia Silvică stătea bine din punct de vedere economic la toate capitolele. Acum pare că stă bine doar… politic.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT