Connect with us

Călăraşi

Polițiștii adevărați sunt recompensați cu o… hârtie. În România!

Publicat

pe

O tânără polițistă care își desfășoară activitatea în cadrul Poliției Municipiului Călărași a fost premiată de conducerea Inspectoratului Județean de Poliție pentru profesionalism. Erika a primit din partea superiorilor un certificat de apreciere. Recompensa s-a datorat vigilenței sale. Practic, în luna ianuarie 2021, polițista a depistat doi tineri care au ucis cu sânge rece un bătrân de 85 de ani. Agresorii au intrat peste bietul om în casă, cu gând să-l jefuiască și l-au omorât cu mai multe lovituri de topor aplicate în zona capului.

În acea noapte groaznică de 22 ianuarie, polițista se afla în oraș într-o misiune de patrulare. La un moment dat, a observat pe stradă doi tineri care se deplasau și care, la vederea echipajului de Poliție, au avut un comportament care a generat rapid suspiciuni oamenilor legii. Erika a hotărât să îi legitimeze. Atunci, a observat pe hainele celor doi pete de culoare mai închisă, care păreau a fi sânge. Polițista a acționat cu maximă operativitate și stăpânire de sine. Fără să îi panicheze pe criminali, sub pretextul că vrea să îi verifice în baza de date, i-a condus la sediul Poliției din Călărași. Aici, s-a dovedit că într-adevăr petele de pe îmbrăcăminte erau de sânge. Puși în fața faptului împlinit, în cele din urmă, cei doi au recunoscut oribila faptă pe care au comis-o.

Erika a fost felicitată și de Sindicatul Europol. Reprezentanții acestei structuri au profitat de această ocazie pentru a lovi, nu cu subtilitate, în Ministerul de Interne unde, au spus ei, sunt de obicei recompensați oameni care nu prea fac nimic.

„Dacă vă întrebați cum sunt răsplătiți polițiștii pentru profesionalismul și curajul de care dau dovadă, vă spunem că IPJ Călărași i-a oferit în aceste zile Erikăi un certificat de apreciere a activității desfășurate. Asta, în timp ce în MAI sunt acordate decorații și prime șoferilor, secretarelor și consilierelor care „au inhalat praf” cum a fost domnișoara Gabriela Cenușe care a justificat că merită distincția pentru că, 6 luni cât a lucrat la MAI, s-a „izbit de mult praf”.

O felicităm și noi pe această cale pe Erika, îi transmitem că satisfacția profesională este mai importantă decât recunoașterea unor marionete și suntem mândri de ea”, au scris sindicaliștii de la Europol pe pagina lor de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Amenzi, firme închise și zeci de tone de deșeuri feroase și neferoase confiscate

Publicat

pe

Polițiștii din Călărași au organizat, astăzi – 22 septembrie 2022, împreună cu comisarii de mediu și jandarmii din județ, o acțiune pe linia protecției mediului în comuna Sărulești.

Cu acest prilej, au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.000 de lei, a fost suspendată activitatea a doi operatori economici și au fost confiscate 30 de tone de deșeuri feroase și neferoase.

La acțiune au participat și reprezentanții unei companii de producție și furnizare de energie electrică – ne informează IPJ Călărași.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Călăraşi

718 șoferi amendați doar în județul Călărași! 186 pentru depășirea vitezei legale

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii de la Serviciului Rutier din cadrul IPJ Călărași au sancționat, săptămâna trecută, 718 șoferi care au încălcat legislația în domeniu. 186 dintre aceștia au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză.

De asemenea, au reținut 86 de permise de conducere, au retras 36 de certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni. În 4 cazuri a fost vorba de conducere sub influența alcoolului și alte două persoane au fost prinse la volan deși nu dețineau carnet de șofer.

„Au fost folosite echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM. Pe lângă acestea, polițiștii au utilizat și aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive”, ne informează IPJ Călărași.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT