Connect with us

SĂNĂTATE

Dr. Vasi Rădulescu: Vaccin Pfizer prima doză, Moderna la rapel. Ce se întâmplă?

Publicat

pe

ACTUALITATE

Studiu: 42% dintre unitățile sanitare din România nu raportează erorile medicale!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un studiu realizat de Observatorul Român de Sănătate, la inițiativa Asociației Ayan, relevă faptul că 217 unități sanitare (42%) din cele 513 înregistrate la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) nu au raportat anul trecut niciun eveniment advers asociat actului medical. Cu alte cuvinte, în România nu există încă o cultură a raportării erorilor care să fie bine înrădăcinată în practicile sistemului medical.

Dintre erorile raportate, jumătate au fost cauzate de nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asistenței medicale.

„Studiul a fost realizat în contextul în care pandemia de Covid-19 a evidențiat vulnerabilitățile sistemelor de sănătate din întreaga lume, inclusiv din România. Astfel, am analizat siguranța pacientului concentrându-ne pe erorile care apar în actul medical, cu scopul final de a contribui la îmbunătățirea practicilor de siguranță a pacientului. Acest lucru este imperios necesar pentru creșterea calității asistenței medicale și a încrederii populației în actul medical.

Prin acest studiu ne propunem și să creăm o platformă de dialog între autorități, medici și pacienți, astfel încât să poată fi găsite soluţii concrete în beneficiul tuturor părţilor implicate.”, a declarat Constantin Radu – director executiv Observatorul Român de Sănătate.

În legislația din România lipsește o definiție clară a conceptului de “eroare medicală” în concordanță cu terminologia recomandată de Organizația Mondială a Sănătății și Uniunea Europeană. Sistemul actual de raportare vizează evenimentele adverse asociate asistenței medicale, care prin definiție includ doar erorile medicale cu consecințe asupra pacientului. Dar erorile medicale se referă și la acele greșeli ce apar în asistența medicală care nu au consecințe asupra pacientului, iar omiterea raportării acestora constituie o barieră în procesul de învățare din greșeli.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Te vaccinezi la Doicești și poți câștigi un premiu!

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică Dâmboviţa organizează, în colaborare cu grupul de firme Soceram și Cemrom, Instituția Prefectului, Primăria Doicești și Serviciul Județean de Ambulanță, un maraton de vaccinare în comuna Doicești, în zilele de 5-6 iunie, la Casa de Cultură din Colonie. Doza de rapel se va administra în 26-27 iunie. Pentru imunizare va fi utilizat serul Pfizer.

Campania de vaccinare de la Doicești este una cu premii. Vor fi puse la bătaie o Dacia Logan, 20 de Smart TV Samsung și 20 de combine frigorifice Arctic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT