Conectați-vă cu noi

Ialomiţa

Explozie urmată de incendiu violent, într-o casă din comuna Gheorghe Doja

Publicat

pe

Explozie, azi-noapte, într-o casă din comună Gheorghe Doja, județul Ialomița, din cauza unor scăpări de gaze combustibile. Deflagrația a fost urmată de un incendiu.

La fața locului s-au deplasat de urgență pompierii de la Garda de Intervenție Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, și două echipaje ale SAJ Ialomița. În sprijinul acestora au sărit și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent, lângă locuinţă fiind găsită o persoană rănită, o persoană de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, care s-a autoevacuat și care prezenta arsuri de gradele I, II şi III pe suprafața corpului.

Din interiorul locuinţei salvatorii au salvat o femeie în vârstă de 83 de ani, pe care au predat-o echipajului SAJ, pentru îngrijiri medicale. După acordarea primului ajutor, victimele conștiente au fost preluate de echipajele SMURD și SAJ și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Ialomița.

Intervenția promptă a pompierilor a limitat propagarea incendiului la anexele și casele aflate în proximitatea casei distruse de explozie și incendiu.

Recomandări ISU Ialomița pentru înlăturarea pericolului de explozie sau incendiu din locuinţe:
– nu folosiți butelii de aragaz fără regulator de presiune, cu garnituri deteriorate, cu furtunul de cauciuc care prezintă porozităţi, crăpături sau deformări;
– nu folosiți aparate de utilizare (aragazuri, plite, maşini de gătit etc.) cu defecţiuni sau improvizaţii. Repararea şi întreţinerea acestora să se facă numai prin unităţi autorizate;
– nu folosiți butelii de aragaz neomologate;
– nu mânuiți şi nu transportați buteliile cu gaze lichefiate, fără luarea măsurilor de protecţie împotriva lovirii, căderii şi deformării lor;
– nu transvazați gazele lichefiate dintr-o butelie în alta;
– nu păstrați buteliile de aragaz, pline sau goale, în apropierea surselor de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare;
– nu modificați instalaţiile de gaze fără aprobări legale şi prin intermediul unor persoane neautorizate;
– verificați permanent starea furtunurilor flexibile prin care sunt racordate aparatele de utilizare la instalaţia de gaze naturale. În situaţiile în care apar fisuri, crăpături etc. să le înlocuiască cu altele omologate, cu ajutorul persoanelor autorizate;
– pentru verificarea etanşeităţii utilizați numai soluţie de apă şi săpun.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Pacient de 73 de ani s-a aruncat de la etajul III al Spitalului Județean Slobozia

Publicat

pe

Foto: https://obiectiv.net

Tragedie la Slobozia, în județul Ialomița. Un pacient în vârstă de 73 de ani s-a aruncat aseară de la etajul III al clădirii principale a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Nu se cunosc motivele care l-au determinat să-și pună capăt zilelor. Poliția a demarat cercetările pentru a stabili circumstanțele care au condus la producerea actului suicidal.

Se pare că circa 25 de persoane, angajați ai spitalului dar și pacienți, au fost martori ai acestei tragedii. Medicii de la Departamentul Urgențe au încercat să-l readucă la viață, dar, din păcate, organismul zdrobit al bărbatului nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.

Citește în continuare

Ialomiţa

S-a răsturnat cu mașina pe câmp!

Publicat

pe

Pompierii de la Detașamentul Urziceni, județul Ialomița, au intervenit, în această după-amiază, la un accident rutier, petrecut pe teritoriul comunei Jilavele. În eveniment a fost implicat un autoturism care s-a răsturnat în afara părții carosabile.

Salvatorii s-au deplasat de urgență cu o autospecială de intervenție, o autospecială pentru descarcerare, și o ambulanță SMURD. În sprijinul militarilor a sosit la locul accidentului și o ambulanță de la SAJ Ialomița.

În urma accidentului, a rezultat o singură victimă. S-a acționat pentru scoaterea șoferului din mașina răsturnată pe câmp. Acesta era în stare de inconștiență, blocat în interior. Bărbatul a fost transportat la spital.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT