Connect with us

Dâmboviţa

Poporul român se află în plină degringoladă

Publicat

pe

Fostul președinte al ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, despre care am spus în nenumărate rânduri că a greșit partidul când a intrat în politică, a scris pe pagina sa de Facebook un text interesant, care explică o stare de fapt, adevărul crud în care, din păcate, se bălăcește societatea românească.

„După mai bine de un an de pandemie, nedeclarată oficial nici acum, poporul român se află în plină degringoladă. Deși au dispărut izoletele, cele de 17.000 de euro/buc, iar străzile și ecranele nu mai sunt pline de persoane în combinezoane albe, acum, când oamenii merg singuri la centrele specializate pentru testare sau vaccinare la fel de debusolați și neîncrezători, România rămâne sub presiunea incertitudinii și a dezamăgirii.

Autorități nepregătite, ministere fără mesaj unitar, economie blocată de domenii în moarte clinică și o lipsă acută de bani, reprezintă rețeta celei mai clare prăbușiri din istorie. Așa se întâmplă când proștii ajung împărați și nu au nici cea mai vagă idee despre ceea ce trebuie sa facă.

De cealaltă parte atitudinea lipsește cu desăvârșire. Parcă le convine această eventuală prăbușire pentru a reveni pe un cal alb în chip de salvatori. Speranța a rămas tot în cei dispuși la sacrificii. A câta oară și pentru cât timp?”, întreabă Ionel Petre.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT