Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Obligațiile deținătorilor de arme și muniții

Publicat

pe

Deţinerea, precum şi uzul de armă, indiferent de categoria din care face parte, sunt supuse regimului legal, sens în care nerespectarea acestor dispoziţii atrage, după caz, răspunderea penală, civilă, contravenţională sau administrativă a persoanei vinovate. Totodată, pentru deţinătorii autorizaţi, nerespectarea obligaţiilor legale se sancţionează, penal sau contravenţional, iar majoritatea sancţiunilor prevăd ca măsură complementară retragerea dreptului de deţinere, port şi folosire a armei – informează IPJ Argeș.

Obligaţiile deţinătorilor de arme şi muniţii:
– deţinătorii legali de arme letale sau neletale sunt obligaţi să păstreze armele şi muniţiile acestora la domiciliul sau resedinţa menţionată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate şi asigurate, astfel încăt să nu permită accesul persoanelor neautorizate. Totodată, dulapurile sau casetele trebuie să fie prevăzute cu compartimente distincte, asigurate cu sistem de închidere propriu, pentru păstrarea muniţiei separat faţă de arme.
– orice modificare a locului de deţinere trebuie anunţată în prealabil la organul de poliţie competent, pe raza căruia domiciliază, în termen de 10 zile.
– permisul de armă este documentul prin care o persoană fizică dovedeşte dreptul de a deţine şi, după caz, de a purta şi folosi arme letale sau neletale. Termenul de valabilitate este de 5 ani, titularul acestuia fiind obligat să se prezinte, înainte de împlinirea termenului de 5 ani, la structura de poliţie pe a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă.
– transportul armelor de la domiciliu până la locul unde urmează să se defăşoare o vânatoare autorizată, antrenament în poligoanele autorizate sau la organele de poliţie, se efectuează cu armele ţinute în toc sau husă, asigurate şi neîncărcate cu muniţie, ascunsă vederii, să se afle în permanenţă asupra titularului şi să nu fie înmânată, sub nicio formă, altor persoane. De asemenea, deţinătorul are obligaţia să nu se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor ori sub o stare avansată de oboseală.
– titularul dreptului de a deţine, a purta şi folosi arme de vânătoare poate face uz de arma înscrisă în permisul de armă, numai asupra vânatului pentru care este autorizat, decât în scopul pentru care a fost dată autorizarea şi în conformitate cu prevederile art.39 din Legea nr. 295/2004.
– deţinătorii de arme letale sau neletale sunt obligaţi să anunţe deîndată, cel mai apropiat organ de poliţie despre dispariţia, pierderea sau furtul armelor, iar pierderea sau furtul permisului de armă se declară în termen de maxim 48 ore. Se interzice, sub orice formă, lăsarea armei în gaj sau în alte forme de garanţie.
– deţinătorii de arme letale sau neletale sunt obligaţi să permită controlul armelor, componentele esențiale și muniţiilor, la solicitarea organelor de poliţie. Nerespectarea acestei obligaţii ori a condiţiilor de păstrare se sancţionează contraventional, conform Legii 295/2004, totodată fiind prevăzută şi măsura complementară a anulării dreptului de deţinere al armelor.
– rudele sau persoanele care locuiesc împreună cu un deţinător de armă, au obligaţia ca, în cazul în care acesta a decedat sau a fost declarat dispărut, să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie, în termen de 15 zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Masini de vanzare in leasing de la Elite Cars Leasing

Publicat

pe

de

Achizitionarea unei masini in leasing este un proces destul de simplu, mai ales daca alegi o companie autorizata pentru nevoile tale. Acest proces iti ofera posibilitatea de a cumpara un autoturism nou, in stare buna, fara sa investesti din prima o suma imensa.

Elite Cars Leasing este locul din care iti poti achizitiona masina visurilor tale. Aici poti cauta masini in stocul intern, extern, masini noi, neinmatriculate, nerulate, masini cu maxim 1 an de utilizare, masini cu maxim 2 ani de utilizare, modele hibride sau modele electrice. Toate acestea sunt disponibile pentru preferintele tale, cat si alte modele care sa iti satisfaca nevoile.

Stocul de masini depaseste 1400 de autoturisme, dintre care poti alege ceva cu exactitate pentru preferintele tale. In cazul in care nu gasesti un autoturism disponibil pentru preferintele tale, poti solicita o masina la comanda. Firma colaboreaza cu dealeri auto autorizati si consacrati, care iti pot aduce autoturismul visurilor tale pentru a-l cumpara. Echipa este formata din dealeri autorizati, care au experienta in vanzari auto noi si rulate. Asadar, poti avea cu siguranta incredere in serviciile lor. Acestea sunt de inalta calitate, asigurand clientilor tot necesarul in materie de masini.

Masinile de lux sunt gata sa isi duca posesorul in toate locatiile dorite! Te poti orienta si catre masinile cu livrare imediata, ce au un aspect deosebit, dar si un mod de functionare perfect. Pe site ai toate detaliile despre fiecare masina in parte, inclusiv rulajul si puterea sa, cat si luna si anul in care a fost inmatriculata.

Showroom-uri disponibile pentru vizualizarea masinilor

Elite Cars Leasing este o companie ce ofera clientilor posibilitatea de a vedea masinile disponibile atat online, cat si fizic in showroom-uri. Cele 3 locatii sunt disponibile in Bucuresti, Brasov si Bacau. Echipele din toate cele 3 locatii vor fi alaturi de tine in alegerea unei masini potrivite tie, cat si o solutie fiabila pentru bugetul de care dispui. Vei gasi cu siguranta masina perfecta, atat in materie de preferinte, cat si de buget.

Masini disponibile pentru orice preferinta

La Elite Cars Leasing ai la dispozitie masini de vanzare in leasing de inalta calitate, un stoc de peste 1400 de autoturisme. Astfel, daca esti interesat de achizitia unei noi masini, dar nu stii de unde sa incepi, compania iti ofera toate posibilitatile de a beneficia de un autoturism nou.

Elite Cars Leasing le ofera clientilor solutii sigure si simple pentru achizitii auto directe sau prin finantare de tip leasing. Poti solicita totodata consultanta pentru tot parcursul desfasurarii tranzactiilor. In functie de statutul tau, persoana fizica sau juridica, ai nevoie de diferite documente pentru a incepe procesul de leasing. Documentele necesare sunt listate pe site, acolo unde poti vedea si intregul stoc de autoturisme. Elite Cars Leasing dispune si de masini de lux, ideale pentru cei pasionati.

Orice intrebare sau nelamurire ai avea, la Elite Cars Leasing poti lua legatura cu specialistii la numarul de telefon de pe site sau la adresa de e-mail office@elite-cars-leasing.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Aici găsești camera climatică de la furnizorul specializat Precisa!

Publicat

pe

de

Creșterea plantelor implică crearea unei temperaturi optime pentru acestea, cât și lumină, pentru a se dezvolta normal. În unele laboratoare de cercetare, horticultură sau producție de plante, există aparate ce creează un ambient plăcut ce ajută ca plantele să crească tot mai mult.

Precisa este furnizorul de top în ceea ce privește aparatura pentru laborator. În cadrul depozitului acestui furnizor vei găsi aparatura de laborator care-ți lipsește, și cu ajutorul acesteia personalul specializat își va putea efectua munca în condiții optime. Atunci când este vorba de cercetarea modului de evoluție a plantelor, este nevoie de o cameră care să permită o dezvoltare optimă a acestora.

În acest articol vei afla mai multe informații despre:

  • Camera climatică pentru creșterea plantelor
  • Aparatură de laborator este importantă pentru domeniul cercetării

Camera climatică pentru creșterea plantelor

Dacă deții un laborator ce se ocupă cu cercetarea modului de dezvoltare a plantelor, o camera climatica nu trebuie să lipsească din echipamentul tau. Odată ce vei achiziționa această aparatură de laborator va fi mult mai ușor de creat analiza, dar și cantitatea optimă de sol, umiditate și aer pentru plantele ce vor fi crescute. Acest tip de aparatură se utilizează atât în domeniul cercetării, cât și în domeniul horticulturii și pentru cei ce își doresc să crească specii rare de plante.

Camera climatică are o capacitate de peste 300 de litri, astfel personalul specializat va putea să crească plantele necesare în condiții cât mai bune. Ai posibilitatea de a introduce în acesta plate de diverse mărimi. Fiecare cameră climatică are senzori de temperatură cât și de lumină, pentru a crea un ambient cât mai potrivit plantelor ce se află în interior.

Aparatură de laborator este importantă pentru domeniul cercetării

Vei găsi tot ce este nevoie în cadrul site-ului Precisa. Fiecare aparatură este creată pentru a veni în ajutorul tău. Vei putea să achiziționezi aparatura de laborator pentru cercetarea diferitelor tipuri de sol, microbi, cât și multe alte sfere în care este necesară acesta. Aici vezi aparatura de laborator de calitate!

În secțiunea dedicată aparaturii de laborator vei găsi și mobilier pentru acesta. Va fi mult mai simplu să achiziționezi mobilierul de laborator ce are elementele necesare pentru o organizare cât mai corectă. De asemenea, vei putea să găsești mașini de spălat sticlăria, pentru ca fiecare vas utilizat să fie dezinfectat în conformitate. Odată ce laboratorul de cercetare va fi echipat cu cele necesare, personalul specializat va reuși să aibă rezultate optime.

Accesează site-ul Precisa și afla mai multe detalii despre acest furnizor și produsele pe care le comercializează. Cu siguranță vei găsi în gama lor tot ce ai nevoie pentru laboratorul de cercetare pe care îl administrezi. Prețurile sunt raportate la calitate produselor, astfel că tu vei face o alegere cât mai bună de fiecare dată. Alege aparatura de laborator, potrivită pentru corectarea ce va fi efectuată.

Vrei sa achiziționezi o cameră climatică pentru laboratorul de cercetare? O vei găsi pe acesta pe site-ul furnizorului Precisa!

Date de contact:
office@precisa.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats