Connect with us

OPINII

Efectul de coaliție

Publicat

pe

Se agită apele în coaliția de guvernare. Contradicțiile dintre reprezentanții PNL și cei de la USR PLUS se adâncesc. De data asta, a intrat în ring, evident de partea PNL, președintele Klaus Iohannis. Mai evaziv, cu oarece finețuri, dar la țintă. Șeful statului a criticat faptul că autoritățile competente, adică Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu de la PLUS, nu s-au preocupat din timp să extindă numărul de locuri la secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților COVID-19.

Klaus Iohannis s-a arătat deranjat și de declarația ministrului Voiculescu în care a acuzat Guvernul liberal Orban că a raportat date false despre numărul de îmbolnăviri și despre rata de infectare cu coronavirus. Este pentru prima dată după alegerile parlamentare, când președintele țării iese de sub carapace pentru a lua apărarea liberalilor în fața atacurilor sub centură ale celor de la USR PLUS.bIeșirea lui Klaus Iohannis este cu siguranță un avertisment pentru cei de la USR PLUS, un îndemn la liniștire. Nu este exclus ca președintele să fi dat și semnalul înlocuirii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Liberalii au această idee demult, dar nu au pus-o în aplicare de teama destrămării coaliției. Oricum, situația în care se află acest ghiveci politic aflat la guvernare nu este una tocmai roză.

Există o asemănare izbitoare cu ceea ce a fost în anii 1996-2000, Convenția Democrată. Vă mai aduceți aminte? Oamenii aceia care plimbau Cheia. Și atunci au fost o mulțime de gafe, de conflicte, de jocuri de interese. Pe atunci nu a suferit nici PNL, nici Alianța Civică sau ce mai era pe acolo în compoziție. Totul s-a descărcat pe PNȚcd care, ulterior, a dispărut de pe scena politică. Orice intenție a unor lideri de a reseta, de a resuscita formațiunea istorică a fost zadarnică. Acum, pare să se întâmplă la fel. Ceea ce se consumă în Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR, alcătuită dintr-un partid de dreapta, din alte două bazate parcă mai mult pe principii marxiste și de unul căruia îi place să adune oscioare de la orice masă, se va deconta pe PNL. Se vede foarte clar. Liberalii se comportă la fel ca țărăniștii în 1996. Înfumurați, bățoși, purtători ai veșnicului papion, trag de o coaliție de dragul de a rămâne la putere, pentru a-și păstra privilegiile câștigate, suportând loviturile sub centură ale tovarășilor de guvernare. Se prea poate să ajungă și ei în codirla politicii și, de acolo, este ușor să pici pentru totdeauna din căruță. Singura formațiune care știe să se conserve, își reface forțele, se află la regenerare, într-un proces de resetare strategică, este PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Pulanul, ca remediu anticoronavirus…

Publicat

pe

Starea de alertă pe care onor Guvernul ne-o tot prelungește pe mâna lui Raed Arafat, restricțiile impuse de lege, a creat și un soi de vrajă care se pare că i-a cam luat de cap pe unii purtători de uniformă a statului. Își ies din pepeni vigilenții polițiști și jandarmi exact când și cum nu trebuie.

La orele de comunicare pe care le fac, în special cei aduși în sistem din sursă externă, nu li se spune probabil cum trebuie să poarte un dialog cu cetățeanul, cum să-i studieze comportamentul, personalitatea, obiceiurile, tarele de caracter și să acționeze diferit în funcție de situație.

Ce atâta studiu și talent! Pulanul este argumentul suprem pentru unii dintre apărătorii legii care fac dezacorduri gramaticale până și în procesele verbale de contravenție. Îl ai în mână, dai cu el. Nu contează pe cine lovești. Bărbat, femeie, bătrân. Până la urmă, au și ei dreptate.

Toți suntem egali în fața legii. Cred că așa au gândit polițiștii dintr-o comună din Ardeal când au tăbărât să bată a femeie fiindcă nu purta mască de protecție! Nu a înțeles cum stă treaba cu starea de alertă, i-au aplicat o corecție! Ca în India. Pe acolo am auzit că se mai poartă astfel de sancțiuni.

Săritul calului este cumva specific românilor, indiferent din ce castă sau grup provin, dar cred că trebuie să îi punem stop. Să lovești o femeie, tu polițist, indiferent de condiția ei socială și mentală, fiindcă nu purta obiectul care ne amărește viața de atâta timp, mi se pare o mizerie.

Polițiștii respectivi ar trebui să fie dezbrăcați de haina statului și trimiși la munca pământului. Sau la pensie, că este o modă acum ca, după ce faci o prostie, sistemul să îți propună să devii pensionar.

Citește în continuare

OPINII

Ursul Arthur și noua aristocrație…

Publicat

pe

Și au trecut și Sfintele Sărbători de Paște. Așa se întâmplă mereu. Ne revenim din vraja mai mult de sorginte alimentară, pitită și de data aceasta sub măștile de protecție, și intrăm în obișnuit.

Am început starea de normalitate în bolnăvicioasa societate românească, pentru care nu s-a găsit încă un vaccin, cu uciderea ursului Arthur, cel mai mare exemplar din specia sa, care mai hălăduia prin pădurile României. A venit un prinț de prin Austria plin de bani și l-a culcat la pământ. Așa, din pasiune pentru vânătoare.

Românii noștri, cei care ar trebui să protejeze fauna și flora care ne-au mai rămas, s-au făcut preș în fața nobilului. Așa este tradiția istorică. Nu putem face rabat în contemporaneitate de ea. Mai ales că „prinții” s-au înmulțit și în România, nu numai în Europa. Dispun de bani, putere și multă nesimțire, absolut necesară când vrei să calci pe capetele celor din jur, când vrei să acaparezi totul.

Povestea tragică a ursului Arthur este, așa, o bombonică acrișoară pe tortul a tot ceea ce se întâmplă ilegal și ciudat în țărișoara noastră. Au băieții rezervații de vânătoare întinse, nici nu se mai știe bine numărul orataniilor de pe acolo, tocmai pentru a le împușca fără probleme. Au cabane, paznici cu Rover și pistol la brâu, iar proprietățile sunt împrejmuite cu garduri electrice. Unii le-au mai desființat după ce și-au văzut atinse scopurile. Așa că drama bietului Arthur este o boare în marea de lucruri urâte care se întâmplă la noi, din păcate cu știința unor reprezentanți ai statului.

Vânarea ursului brun cel mai mare din Europa care trăise totuși liniștit prin pădurile românești vreo 17 ani arată că noi, ăștia mulți, nu prea contăm în ochii noii aristocrații, ai celor care aspiră totul și pe care, nu de puține ori, îi vezi în haită cum își etalează, zic ei, prietenia pe rețelele de socializare. Pentru acești soi de prinți, totul este de vânat. Arthur a creat acum doar un simbol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT