Connect with us

OPINII

Efectul de coaliție

Publicat

pe

Se agită apele în coaliția de guvernare. Contradicțiile dintre reprezentanții PNL și cei de la USR PLUS se adâncesc. De data asta, a intrat în ring, evident de partea PNL, președintele Klaus Iohannis. Mai evaziv, cu oarece finețuri, dar la țintă. Șeful statului a criticat faptul că autoritățile competente, adică Ministerul Sănătății condus de Vlad Voiculescu de la PLUS, nu s-au preocupat din timp să extindă numărul de locuri la secțiile de Terapie Intensivă destinate pacienților COVID-19.

Klaus Iohannis s-a arătat deranjat și de declarația ministrului Voiculescu în care a acuzat Guvernul liberal Orban că a raportat date false despre numărul de îmbolnăviri și despre rata de infectare cu coronavirus. Este pentru prima dată după alegerile parlamentare, când președintele țării iese de sub carapace pentru a lua apărarea liberalilor în fața atacurilor sub centură ale celor de la USR PLUS.bIeșirea lui Klaus Iohannis este cu siguranță un avertisment pentru cei de la USR PLUS, un îndemn la liniștire. Nu este exclus ca președintele să fi dat și semnalul înlocuirii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Liberalii au această idee demult, dar nu au pus-o în aplicare de teama destrămării coaliției. Oricum, situația în care se află acest ghiveci politic aflat la guvernare nu este una tocmai roză.

Există o asemănare izbitoare cu ceea ce a fost în anii 1996-2000, Convenția Democrată. Vă mai aduceți aminte? Oamenii aceia care plimbau Cheia. Și atunci au fost o mulțime de gafe, de conflicte, de jocuri de interese. Pe atunci nu a suferit nici PNL, nici Alianța Civică sau ce mai era pe acolo în compoziție. Totul s-a descărcat pe PNȚcd care, ulterior, a dispărut de pe scena politică. Orice intenție a unor lideri de a reseta, de a resuscita formațiunea istorică a fost zadarnică. Acum, pare să se întâmplă la fel. Ceea ce se consumă în Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR, alcătuită dintr-un partid de dreapta, din alte două bazate parcă mai mult pe principii marxiste și de unul căruia îi place să adune oscioare de la orice masă, se va deconta pe PNL. Se vede foarte clar. Liberalii se comportă la fel ca țărăniștii în 1996. Înfumurați, bățoși, purtători ai veșnicului papion, trag de o coaliție de dragul de a rămâne la putere, pentru a-și păstra privilegiile câștigate, suportând loviturile sub centură ale tovarășilor de guvernare. Se prea poate să ajungă și ei în codirla politicii și, de acolo, este ușor să pici pentru totdeauna din căruță. Singura formațiune care știe să se conserve, își reface forțele, se află la regenerare, într-un proces de resetare strategică, este PSD.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Politica, la tejghea!

Publicat

pe

O solicitare bizară din gama politicianismului ieftin a venit dinspre AUR Dâmbovița. Reprezentanții acestui partid fac tot ceea ce le stă în putință pentru a câștiga imagine, pentru a-și face loc pe scenă. Oricum, au! Depinde de ei cât timp rămân acolo.

Înțeleg să lupți, să te zbați pentru țară, pentru cetățeni, dar să o faci bazându-te pe argumente solide, să scoți la suprafață ilegalitățile, neajunsurile, complicitățile, nepăsarea, nu să vii cu acadele ultimative, cu lozinci mitraliate ca pe parapeții autostrăzilor și capetele de pod. E jenant.

Cei de la AUR Dâmbovița au cerut demisia primarului municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan. Aoleu! Chiar așa? Motivația AUR-iștilor pare de-a dreptul penibilă. A îndatorat municipiul. Prea multe credite, pentru una, pentru alta. Municipalitatea chinuie cetățeanul. Viitorul este în pericol.

Hai, să fim realiști! Nu sunt fan extrem al primarului Cristian Daniel Stan. Nici nu cred că sunt în bagajul său prim de simpatii, dar trebuie să îi recunoaștem niște merite. Administrația Cristian Daniel Stan a performat. Târgoviștea s-a schimbat, fie că le place politicienilor care trăiesc doar din declarații însiropate cu venin, fie că nu le place! Investițiile au curs în ultimii ani pe bandă rulantă. Avem școli, grădinițe, parcuri, străzi, trotuare, locuri de joacă, ba chiar și stadion, cu toate cheltuielile aferente, cum nu sunt în multe reședințe de județ. Chiar și floricele avem! Au și ele rostul lor în comunitate, chiar dacă se leagă de ele AUR-iștii.

De ce îi ceri demisia, tu, AUR, primarului Cristian Daniel Stan? Pentru creditele angajate pentru binele și dezvoltarea comunității? Că s-au acumulat datorii? Aiurea! Aflarea în treabă pe scena politicii. Dansul paparudei.

Mă întreb ce ar fi făcut un primar de la AUR la Târgoviște. Ar fi lăsat să crească volbura prin parcuri și sensuri giratorii? Ar fi închis școlile și grădinițele? Ar fi prins băncile în pioneze? Ne-ar fi adus la transportul public șarete cu cai? Dacă ați fi găsit furtișaguri, dovezi despre conturi ascunse, afaceri necurate, incompatibilități, dacă l-ați fi găsit pe primar căzut beat pe undeva sau l-ați prins urinând în spatele Primăriei, aveați motive să îi cereți demisia. Aș fi fost și eu de acord.

Dar, să vii cu placa asta cu demisia, acum, când Târgoviștea s-a dezvoltat ca niciodată în ultimii 30 de ani, este o inabilitate politică. Se încearcă marea cu un deget bont.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Zadarnice așteptări!

Publicat

pe

În ce perioadă perioadă incertă trăim! Aproape că nu ne mai știm rosturile. Orbecăim prin realitatea crudă, așteptând să se mai întâmple ceva bun. Nu o să vedem așa ceva prea curând. Nu are cine să se ocupe de soarta celor mulți. Este inflație de nepăsare.

Politicienii pe care i-am ales și pe care îi vom alege frenetic în continuare își văd de treburile lor, de nunțile copiilor, încropite pe la hoteluri de lux venețiene sau prin vile de marghilomani, de afaceri cu tot ce este la modă acum și se cheamă neconvențional, de jocuri și permutări subiective.

Am fost preocupați și ocupați discret și indiscret cu explozii de stații GPL, cu accidente mortale produse de beizadele protejate de sistem și de polițiști beți și drogați, cu tinere decedate prin spitale fiindcă doctorii cu mii de euro pe lună, bașca șpagă, ne tratează ca pe puii de Avicola, cu drone care se împrăștie prin stufărișul din Deltă, iar puternicii zilei nu știu cum să catalogheze această experiență. Unii spun da, alții nu. Iar noi comentăm ca proștii în fel și chip fără să știm care sunt dedesubturile lumii.

Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu pensiile speciale, fiindcă pare că s-a uitat problema în avionul de linie spre Bruxelles, cu subvențiile la energie, cu bonurile de masă și voucherele de vacanță, cu grâul românesc sufocat de cerealele care au năvălit din Ucraina, cu sporurile de frecat în cur, cu posturile blocate dar finanțate, cu mafia de peste tot, cu găștile de prin partide care gâtuie tot, de la viață socială la economie, cu plimbăreții care, în plină stare de crize, de debusolare cronică, își pregătesc undițele și vor să plece în haită la pește, cu profesorii nemulțumiți de salariile deja mărite, cu polițiștii care și-au uitat menirea și se bat între ei pentru funcții, se toarnă și se anchetează reciproc… Asta când nu ies la grevă!

Vrem să vedem ce se va mai întâmpla cu unii primari care au devenit un soi de baroni locali purtători de șorțulețe, care au transformat localitățile în feude personale și nu le mai ajungi la nas, poate doar la tatuajul cu șerpi de pe umăr.

Așteptăm prea multe. Oare se va schimba ceva sau, triști, vom mai adăuga ceva la listă?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats