Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PERPLEX. Liderii de sindicat, stăpânirea și dezlegările!

Publicat

pe

Foto arhivă

Urmăresc, de mai multă vreme, activitatea sindicatelor din România, cum se pierd în absolutul iluziilor, cum caută să supraviețuiască unii lideri care nu depășesc bariera grupului pe care îl apară, deși rolul lor civic este imens, cum se chinuie din răsputeri să nu îi deranjeze prea mult pe cei care sunt la putere. Putem da exemple nenumărate.

Tocmai fiindcă mulți și-au călcat pe conștiință, fiindcă au devenit marionete, au de suferit puținii vectori de opinie importanți care au mai rămas prin sindicate. Lipsa unității se cam simte în toate structurile civice ale societății. Și de acestă situație profită puterea, de orice fel și de orice rost ar fi ea.

Am rămas stupefiat când am aflat că liderului de sindicat de la Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, nu i se mai permite de conducerea unității să intre în incinta uzinei. Hopa! Astea sunt încălcări grave ale unor principii după care funcționează democrația, respectul față de drepturile și libertățile cetățeanului! Ne îndreptăm oare spre dictatură și nu știm? Ar avea liderul de sindicat nevoie de o acreditate de la Ministerul Economiei dacă vrea să mai pătrundă în curtea Automecanicii Moreni. Piu! Ajungem iar la ministrul Claudiu Năsui de la USR PLUS?! Tocmai băieții ăștia care stăteau toată ziua în stradă cu pancarte și megafoane să pună stavilă unor activități democratice?

Se pare că ordinul copt parcă într-o țară bananieră, unde nu ai decât dreptul de a te supune total, a fost dat de o anume doamnă Ruxandra Anghel, șefă peste Direcția Industriei de Apărare și probleme speciale din cadrul Ministerului Economiei. Probabil, când stai prea mult într-o funcție plătită bine, prin tot felul de Consilii de Administrație, undeva sus, departe de muritorul de rând, ajungi să crezi că ți se cuvine totul. Spre ce ne îndreaptă acești superfuncționari, adevărații baroni ai statului?

PS – Liderii de sindicat mai suferă, până la urmă, și din cauza comunicării proaste pe care o au în spațiul public. Se aude rar despre ei. Unii chiar au început să anunțe situațiile grave doar anumitor prieteni de prin presă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dr. Vasi Rădulescu: 10 pași de urmat într-o criză de epilepsie

Publicat

pe

Vasi Rădulescu este unul dintre puținii doctori din România care fac, gratuit, educație medicală – pe Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, dar și prin intermediul unui site dedicat pe care l-a creat: leapșa de sănătate. A scris, totodată, și mai multe cărți în care medicina este „tradusă” pe înțelesul tuturor și care pot fi achiziționate la un preț foarte mic.

Ne-am oprit, astăzi, la materialul legat de epilepsie, afecțiune neurologică în care anumite zone din creier descarcă haotic impulsuri și se pierde starea de conștiență. Tu știi cum să ajuți o persoană care trece printr-o criză de epilepsie? Dr. Vasi Rădulescu ne prezintă 10 pași de urmat:

1. Păstrați-vă calmul. Criza poate fi severă, cu spasme ample, cu expectorații, cu căzătură puternică. Respirați adânc și interveniți prompt.

2. Dacă observați că persoana tinde să cadă, prindeți-o și lăsați-o ușor pe jos, să nu se lovească. O poziție laterală poate fi deosebit de utilă, pentru a nu aspira conținut din stomac, în caz de vărsătură.

3. Persoana în criză trebuie lăsată într-o poziție lejeră. Nu blocați spasmele cu brațele, ci lăsați criza să se desfășoare natural.

4. Asigurați-vă că persoana nu are ceva strâns pe gât sau torace și poate respira bine.

5. Nu-i introduceți nimic în gură! Cu atât mai puțin degetele. Limba nu și-o poate înghiți nimeni. În schimb, o contracție puternică a mandibulei poate cauza o mușcătură severă.

6. Uitați-vă la un ceas și vedeți câte minute ține criza. La peste 5, sunați imediat la 112. Veți suna și dacă există sufocare, cianoză (tendință de albăstrire a țesuturilor periferice) sau dacă persoana s-a lovit și sângerează.

7. În cazuri izolate, o criză severă poate genera stop cardiorespirator. Veți verifica respirația, eventual și pulsul la carotide, iar în caz de lipsă a acestor elemente veți începe imediat masajul cardiac extern și altcineva va anunța serviciul 112.

8. De cele mai multe ori, persoana își revine spontan. Stați aproape, calmați-o, oferiți-i apă, asigurați-vă că respiră bine.

9. Dacă persoana sau anturajul nu știe nimic de diagnosticul de epilepsie, recomandați prezentarea la un spital de neurologie, fără întârziere.

10. Crizele pot fi variate. La cele minore, doar cu absențe, fiți aproape și rămâneți vigilenți.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT