Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Se lucrează din plin pe cel mai mare șantier de infrastrucrură rutieră din Dâmboviţa. VIDEO

Publicat

pe

Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa, monitorizează atent toate proiectele de infrastructură rutieră și socio-edilitară aflate în diferite faze de execuţie pe teritoriul judeţului.

Astăzi – 31 martie 2021, şeful CJD s-a aflat într-o vizită de lucru pe şantierul deschis pe traseul, Moreni-Târgovişte-Comişani-Dobra-Cojasca-Niculeşti. Vorbim despre cel mai mare proiect de infrastructură rutieră derulat în judeţul Dâmboviţa de după 1989. Drumul aflat în reabilitare şi modernizare are o lungime de aproximativ 62 de kilometri, iar valoarea investiției se ridică la 211 milioane de lei. Se lucrează pe mai multe loturi, pentru o bună eficentizare a execuţiei şi a repectării termenelor prevăzute.

Am pornit incursiunea pe acest şantier mamut, alături de preşedintele Consililui Judeţean și de alţi reprezentanţi ai instituţiei, până la Cojasca. Prima oprire la Dobra. Se lucra din plin, atât la refacerea stratului de bază cât şi la infrastructura adiacentă, respectiv şanţuri, podeţe, troturare, refugii pentru staţiile de transport public. De asemenea, vor fi deviate reţelele de telecomunicaţii şi cele de utilităţi.

Ne-a spus Corneliu Ştefan că acest lot, cu numărul III, cu o lungime de 19 km, se desfăşoară pe teritoriul localităţilor Băleni, Dobra, Finta, Bilciureşti şi Cojasca. Aici, se investesc aproximativ 50 milioane de lei.

A fost prezent la punctele de lucru şi primarul comunei Dobra – Daniel Nica. Edilul a vorbit în numele concetăţenilor săi care, deşi suportă un anumit disconfort din cauza lucrărilor, sunt mulţumiţi că, după ani şi ani de aşteptare, acest drum deosebit de important a intrat într-un amplu program de modernizare.

Primarul, fiindcă tot a prins ocazia, a pus în discuţie şi celelalte proiecte de infrastructură pe care le are în diferite faze de implementare pe teritoriul comunei.

Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, l-a asigurat pe edil că administraţia judeţeană va fi în permanenţă alături de autorităţile de la Dobra, de locuitori comunei, şi, prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, care va intra în linie dreaptă începând cu luna mai, va sprijini materializarea proiectelor deja conturate.

De la Dobra s-a pornit către Cojasca. Pe traseu, muncitorii erau la datorie. Lucrările înaintează în ritm vertiginos. Şi în localităţile cuprinse în acest lot cu numărul IV, cu o lungime de 13 km, se lucra intens la acostamente, la trotuare, urmând ca, în scurt timp, după cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, să se treacă la turnarea stratului de bază pe traseul Cojasca, Corneşti, Butimanu şi Niculeşti.

Primarii celor două comune, Adina Stoican de la Bilciureşti, respectiv Victor Gheorghe, de la Cojasca, au mulţumit conducerii Consiliului Judeţean, preşedintelui Corneliu Ştefan, pentru implicare, pentru dorinţa de a materializa rapid acest proiect aşteptat de foarte mulţi ani de locuitorii tuturor localităților de pe traseul cu o lungime de 62 de kilometri şi nu doar de ei.

De la Cojasca ne-am întors la Comişani, unde şantierul a fost deschis cu câteva săptămâni în urmă, iar acum lucrările avansează din plin. Aici se amenajează terasamentele și fundația drumului în zona intrării în satul Lazuri. Lucrările sunt incluse în Lotul II al proiectului, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni. Pe acest traseu este prevăzut a se turna și şi rigole carosabile în sectorul intersecție Ulmi – IVECO.

Preşedintele Corneliu Ştefan, la finalul vizitei pe şantierul de pe DJ 711, a trecut în revistă şi proiectele de infrastructură pe care doreşte să le implementeze rapid şi care au un rol important în dezvoltarea socio-economică a judeţului și afluirii traficului rutier. Vorbim aici de centurile ocolitoare ale centrelor urbane din Dâmboviţa, pornind cu inelul doi de centură a municipiului Târgovişte şi continuând cu şoselele ocolitoare ale oraşelor Fieni-Pucioasa, Găeşti şi Titu-Răcari.

„Anul trecut, am scos la licitaţie studiile de prefezabilitate cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Am avut licitaţia, avem deja firme de proiectare care au adjudecat aceste licitaţii. Ne aflăm în plin proces de realizare a studiilor de prefezabilitate pentru centurile rutiere ocolitoare ale centrelor urbane din judeţul Dâmboviţa”, a precizat Corneliu Ştefan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat astăzi, pe fondul anunţului lansat de Ministerul Trasnsportului cum că a fost scos la licitaţie studiul de prefezabilitate pentru drumul expres Târgovişte-Bucureşti, zona de centură a Capitalei, că acest proiect a fost propus de el și de echipa de parlamentari PSD, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale.

Corneliu Ştefan se ţine tare pe poziţie şi în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte, trecut pe linie moartă de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Şeful administraţiei judeţene consideră că acest proiect, pentru care autorităţile judeţului, parlamentarii s-au luptat ani şi ani, trebuie să-şi urmeze cursul. Corneliu Ştefan spune că DN 71 trebuie relicitat.

„Este un proiect matur care beneficiază de finanţare europeană. Un proiect la care noi nu am renunţat, un proiect pe care îl susţinem în continuare”.

VIDEO

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni ia măsuri pentru limitarea avariilor în rețeaua de electricitate

Publicat

pe

Primăria Moreni a demarat, ieri – 11 decembrie 2024, o amplă acțiune de toaletare a arborilor care provoacă probleme în rețeaua de electricitate de fiecare dată când bate vântul. Se va acționa în toate zonele municipiului.

Potrivit primarului Gabriel Purcaru, se va interveni și pentru remedierea defecțiunilor existente la nivelul sistemului de iluminat public. Reamintim că, la câteva zile după preluarea mandatului de edil, în luna octombrie 2024, Gabriel Purcaru a rezolvat o altă problemă ce cauza dificultăți morenarilor: acumularea apei, ori de câte ori ploua, fix în intersecția străzilor A.I. Cuza și Flacăra, zonă care lua aspect de lac.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CLM Târgoviște se întrunește să adopte PUZ-ul pentru viitorul Spital de Pediatrie

Publicat

pe

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni mâine, 12 decembrie 2024, de la ora 08:30, în ședință extraordinară de lucru cu convocare de îndată, având pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, respectiv aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul CJ Dâmbovița care vizează construirea unui spital de pediatrie pe terenul unde a funcționat Secția Boli Infecțioase din zona centrală a orașului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite