Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Se lucrează din plin pe cel mai mare șantier de infrastrucrură rutieră din Dâmboviţa. VIDEO

Publicat

pe

Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa, monitorizează atent toate proiectele de infrastructură rutieră și socio-edilitară aflate în diferite faze de execuţie pe teritoriul judeţului.

Astăzi – 31 martie 2021, şeful CJD s-a aflat într-o vizită de lucru pe şantierul deschis pe traseul, Moreni-Târgovişte-Comişani-Dobra-Cojasca-Niculeşti. Vorbim despre cel mai mare proiect de infrastructură rutieră derulat în judeţul Dâmboviţa de după 1989. Drumul aflat în reabilitare şi modernizare are o lungime de aproximativ 62 de kilometri, iar valoarea investiției se ridică la 211 milioane de lei. Se lucrează pe mai multe loturi, pentru o bună eficentizare a execuţiei şi a repectării termenelor prevăzute.

Am pornit incursiunea pe acest şantier mamut, alături de preşedintele Consililui Judeţean și de alţi reprezentanţi ai instituţiei, până la Cojasca. Prima oprire la Dobra. Se lucra din plin, atât la refacerea stratului de bază cât şi la infrastructura adiacentă, respectiv şanţuri, podeţe, troturare, refugii pentru staţiile de transport public. De asemenea, vor fi deviate reţelele de telecomunicaţii şi cele de utilităţi.

Ne-a spus Corneliu Ştefan că acest lot, cu numărul III, cu o lungime de 19 km, se desfăşoară pe teritoriul localităţilor Băleni, Dobra, Finta, Bilciureşti şi Cojasca. Aici, se investesc aproximativ 50 milioane de lei.

A fost prezent la punctele de lucru şi primarul comunei Dobra – Daniel Nica. Edilul a vorbit în numele concetăţenilor săi care, deşi suportă un anumit disconfort din cauza lucrărilor, sunt mulţumiţi că, după ani şi ani de aşteptare, acest drum deosebit de important a intrat într-un amplu program de modernizare.

Primarul, fiindcă tot a prins ocazia, a pus în discuţie şi celelalte proiecte de infrastructură pe care le are în diferite faze de implementare pe teritoriul comunei.

Preşedintele CJD, Corneliu Ştefan, l-a asigurat pe edil că administraţia judeţeană va fi în permanenţă alături de autorităţile de la Dobra, de locuitori comunei, şi, prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, care va intra în linie dreaptă începând cu luna mai, va sprijini materializarea proiectelor deja conturate.

De la Dobra s-a pornit către Cojasca. Pe traseu, muncitorii erau la datorie. Lucrările înaintează în ritm vertiginos. Şi în localităţile cuprinse în acest lot cu numărul IV, cu o lungime de 13 km, se lucra intens la acostamente, la trotuare, urmând ca, în scurt timp, după cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, să se treacă la turnarea stratului de bază pe traseul Cojasca, Corneşti, Butimanu şi Niculeşti.

Primarii celor două comune, Adina Stoican de la Bilciureşti, respectiv Victor Gheorghe, de la Cojasca, au mulţumit conducerii Consiliului Judeţean, preşedintelui Corneliu Ştefan, pentru implicare, pentru dorinţa de a materializa rapid acest proiect aşteptat de foarte mulţi ani de locuitorii tuturor localităților de pe traseul cu o lungime de 62 de kilometri şi nu doar de ei.

De la Cojasca ne-am întors la Comişani, unde şantierul a fost deschis cu câteva săptămâni în urmă, iar acum lucrările avansează din plin. Aici se amenajează terasamentele și fundația drumului în zona intrării în satul Lazuri. Lucrările sunt incluse în Lotul II al proiectului, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni. Pe acest traseu este prevăzut a se turna și şi rigole carosabile în sectorul intersecție Ulmi – IVECO.

Preşedintele Corneliu Ştefan, la finalul vizitei pe şantierul de pe DJ 711, a trecut în revistă şi proiectele de infrastructură pe care doreşte să le implementeze rapid şi care au un rol important în dezvoltarea socio-economică a judeţului și afluirii traficului rutier. Vorbim aici de centurile ocolitoare ale centrelor urbane din Dâmboviţa, pornind cu inelul doi de centură a municipiului Târgovişte şi continuând cu şoselele ocolitoare ale oraşelor Fieni-Pucioasa, Găeşti şi Titu-Răcari.

„Anul trecut, am scos la licitaţie studiile de prefezabilitate cu fonduri de la Consiliul Judeţean. Am avut licitaţia, avem deja firme de proiectare care au adjudecat aceste licitaţii. Ne aflăm în plin proces de realizare a studiilor de prefezabilitate pentru centurile rutiere ocolitoare ale centrelor urbane din judeţul Dâmboviţa”, a precizat Corneliu Ştefan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai declarat astăzi, pe fondul anunţului lansat de Ministerul Trasnsportului cum că a fost scos la licitaţie studiul de prefezabilitate pentru drumul expres Târgovişte-Bucureşti, zona de centură a Capitalei, că acest proiect a fost propus de el și de echipa de parlamentari PSD, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale.

Corneliu Ştefan se ţine tare pe poziţie şi în ceea ce priveşte reabilitarea şi modernizarea la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgovişte, trecut pe linie moartă de ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Şeful administraţiei judeţene consideră că acest proiect, pentru care autorităţile judeţului, parlamentarii s-au luptat ani şi ani, trebuie să-şi urmeze cursul. Corneliu Ştefan spune că DN 71 trebuie relicitat.

„Este un proiect matur care beneficiază de finanţare europeană. Un proiect la care noi nu am renunţat, un proiect pe care îl susţinem în continuare”.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fișă de primar. Progres, civilizație și proiecte de viitor la Nucet

Publicat

pe

Comuna Nucet, județul Dâmbovița, se află într-un continuu proces de modernizare. Investiţiile au curs ritmic în cei peste 20 de ani de când Luisa Bărboiu îndeplineşte funcţia de primar al localităţii. Nu trebuie să uităm că o contribuţie la materializarea unor proiecte de interes a avut şi regretatul deputat, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, Ion Stan, fiu al comunei, care, alături de administraţia locală, a întreprins numeroase demersuri pentru implementarea proiectelor privind reţelele de gaze naturale şi apă potabilă. Nu mai vorbim de contribuţia adusă la refacerea din temelii a Mănăstirii Nucet care reprezintă astăzi un punct de atracţie turistic important şi un loc de pelerinaj pentru mii de credincioşi care trec anual pe la acest aşezământ monastic, adevărată perlă a ortodoxismului românesc.

Prin grija şi implicarea primăriţei Luisa Bărboi, există şcoli reabilitate şi modernizate la Nucet şi Cazaci, iar WC-ul din fundul curţii a rămas doar ca piesă de muzeu pentru vremurile apuse.

Localitatea dispune și de un sediu nou de primărie, de cămin cultural, de asemenea reabilitat şi modernizat, și de o sală de sport, amplasată în incinta Licelui Tehnologic. Acum, se lucrează de zor la Grădiniţa din satul Nucet şi la Centrul Medical al comunei. În luna iunie 2021, Luisa Bărboi şi-a propus ca dispensarul medical, cum încă îl mai numesc oamenii, să fie finalizat, urmând partea de dotare cu mobilier şi aparatura aferentă.

Totodată, va fi extinsă reţeaua de gaze naturale, tonul fiind dat de dezvoltarea zonei de intravilan. Comuna creşte, apar case noi, familii de tineri, care au nevoie de utilităţi. La fel se întâmplă şi cu reţeaua de apă potabilă.

Avantajul perenităţii într-o funcţie de conducere publică cum este şi aceea de primar este imens. Marşând pe încrederea cetăţeanului, prin rămânerea pe poziţie în mai multe mandate de edil, ai posibilitatea de a cunoaşte în esenţă problemele comunităţii, doleanţele tuturor cetăţenilor, poţi învăţa din mers procedurile privind pregătirea, achiziţia şi implementarea unor proiecte socio-edilitare, te perfecţionezi în tot ceea ce înseamnă administraţie. Şi, ce este la fel de important, îţi formezi şi o echipă prolifică, profesionistă, cu care să lucrezi şi care să rezoneze cu tine, ca edil, cu nevoile concetăţenilor. Luisa Bărboiu a reuşit să atingă toate aceste deziderate. Ba mai mult, a câştigat în faţa oamenilor şi prin stilul şi metoda de comunicare, deschis, calm, cald, blajin şi fără „nu se poate” atunci când administraţia are posibilitatea să îi ajute pe cetăţeni în rezolvarea unor probleme. Evident, nu există limită în timp pentru perfecţionare, în administraţie, în relaţiile publice, mereu ai de învăţat câte ceva.

Nucet mai are un hop important de trecut pentru a deveni într-adevăr o comună modernă din toate punctele de vedere. Implementarea proiectului de realizare a unei reţele de canalizare. Apoi, totul poate fi considerat la nivel de confort şi civilizaţie europeană. Ei bine, gândurile şi proiectele primăriţei Luisa Bărboiu nu se opresc aici.

Se are în vedere construirea unei baze sportive moderne la care să aibă acces toţi copiii şi tinerii comunei. Proiectul urmează să fie derulat prin Compania Naţională de Investiţii. Capacitatea acestui aşezământ dedicat practicării mai multor discipline sportive va fi de 500 de locuri. Valoarea investiţiei este de un milion de euro.

De asemenea, împreună cu Unitatea Teritorial Administrativă vecină, Gura Şuţii, şi cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se va materializa un pod rutier peste râul Dâmboviţa, care să lege cele două localităţi şi care să faciliteze pentru locuitorii zonei accesul spre căile rutiere importante, cum ar fi DN 71, DN 7 şi autostrada Bucureşti-Piteşti, evitându-se astfel ocolurile lungi.

După proiectele de infrastructură mare, în plan logic urmează programele de înfrumuseţare şi estetică a localităţii, îmbinarea utilului cu plăcutul. În acest sens, Primăria Nucet, în asociere cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, pune în practică modernizarea tuturor străduţelor din satul Nucet, respectiv amenajarea de trotuare, rigole de scurgere și podeţe de acces în gospodării. Proiectul are o valoare de 5 milioane de lei. Evident, vor veni la rând şi celelalte sate componente, repectiv Cazaci şi Ilfoveni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa bugetează anul acesta investiții importante la spitalul județean

Publicat

pe

Întreaga omenire trece printr-un moment dificil, cauzat de pandemia de coronavirus cu care se confruntă toate țările și care a impus luarea unor măsuri restricționare fără de precedent. Problemele generate, numărul mare de îmbolnăviri, de decese, sincopele apărute în sistemul medical nepregătit pentru a face față unor astfel de provocări pandemice impune investiții masive, crearea unor noi capacități de primire a bolnavilor și de tratament, dotarea cu aparatură medicală performantă și, nu în ultimul rând, atragerea și perfecționarea personalului sanitar.

Consiliul Județean Dâmbovița, președintele acestei instituții Corneliu Ștefan, are în vedere dezvoltarea bazei medicale a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște și a celorlalte unități sanitare subordonate CJ. Proiectele care vor fi bugetate și vor intra în derulare au rolul de a asigura cetățeanului o asistență medicală promptă, eficientă, capabilă să facă față oricăror noi provocări apărute.

Până în 2023, Consiliul Județean Dâmbovița are în plan să extindă, să reabiliteze și să modernizeze Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Secția va dispune de spații generoase dotate cu aparatură de ultimă generație. Proiectul are o valoare de peste 1.400. 000 de euro. O altă investiție deosebit de importantă pentru buna funcționare a sistemului medical dâmbovițean o reprezintă extinderea și dotarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.

„Aici vorbim de construirea unui corp nou de clădire care va veni în completarea actualului ambulatoriu. Luna aceasta se finalizează proiectul tehnic, iar după obținerea tuturor aprobărilor va fi scoasă la licitație și execuția. Cu siguranță, în această toamnă, vor demara lucrările, care au o valoare de aproape 2.200.000 euro.

Un alt obiectiv important în ceea ce privește sănătatea este și extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean, precum și achiziționarea unui angiograf. Se lucrează la documentația necesară, iar suma estimată pentru implementarea proiectului este de 1.600.000 de euro.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante investiții în sistemul sanitar dâmbovițean pe care le vom bugeta anul acesta. De asemenea, suntem conștienți de importanța personalului medical specializat. Tocmai de aceea am aprobat scoaterea la concurs a 22 de posturi de medici.Facem totul pentru sănătatea dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT