Connect with us

POLITIC

Semnal: „Cumințenia Pământului”, pierdută în nepăsare și birocrație!

Publicat

pe

La obiect și cu multă pertinență și elocință politică, intervenția din Parlament a deputatului PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu, pe seama subfinanțării de către actualii guvernanți a culturii. Demnitarul social-democrat, fost ministru al Culturii, cunoaște în amănunt acestă problemă, pe care a dovedit că o poate rezolva în perioada în care PSD s-a aflat la putere.

Ionuț Vulpescu deplânge faptul că actualii guvernanți, care se dădeau de ceasul morții când nu aveau frâiele puterii în mână în chestiunea de recuperare a unor bunuri artistice de patrimoniu național, aflate prin colecții străine, nu au fost capabili să achiziționeze lucrarea „Cumințenia Pământului „, aparținând sculptorului Constantin Brâncuși. S-a făcut doar tam-tam public, ca un sinistru joc de imagine și atât.

„În Camera Deputaților a fost adoptată Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care este consfințit eșecul subscripției publice pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia Pământului”, acea campanie despre care în 2016 lideri actuali ai Alianței USR PLUS ne spuneau, triumfător, că este un succes. Cum măsoară ei acest „succes”? Cumințenia Pământului nu a fost achiziționată, nici măcar nu mai este expusă, iar 450.000 de euro nu au putut fi restituiți celor care i-au donat și se vor face venit la bugetul de stat. Amatorism și heirupism.

Spre comparație, când Guvernul PSD și-a propus să salveze Conacul Brătienilor – Vila Florica, am procedat cum este firesc: am creat un fond special cu bani de la bugetul de stat, ansamblul a fost evaluat la un preț corect și apoi achiziționat. Pentru că așa se fac lucrurile atunci când ești serios: cu respectarea procedurilor și a legii”, a spus deputatul Ionuț Vulpescu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean a discutat cu ambasadorul Ungariei despre reprezentarea minorității române

Publicat

pe

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit la sediul Parlamentului pe ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi, cu care a avut o rundă de discuții legate de o serie ade probleme din spațiul Uniunii Europene.

„A fost o întâlnire interesantă și constructivă. Am discutat chestiuni bilaterale, despre Uniunea Europeană și NATO, despre Ucraina și UE, Suedia și NATO și despre… alegeri înțelepte. I-am spus ambasadorului că actuala procedură de monitorizare privind Ungaria stabilită acum un an de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la Strasbourg include obligația, pentru autoritățile ungare, de a stabili mecanismul legislativ și instituțional de reprezentare reală a minorității române și a celorlalte minorități naționale în Parlamentul de la Budapesta. Și că, dacă această exigență nu se va realiza, monitorizarea Ungariei la Strasbourg nu va înceta. Cred că mesajul meu politic a fost corect preluat”, a spus senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Parlamentul României susține aderarea la UE a Republicii Moldova și Ucrainei

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

La propunerea senatorului PSD de Dâmbovița Titus Corlățean, în calitate de președinte al Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului, avansată către Birourile Permanente ale celor două Camere, Parlamentul României a adoptat prin vot unanim Declarația de susținere politică a deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova, Ucraina și acordarea statutului de candidat Georgiei. De asemenea, se are în vedere și accelerarea procesului de integrare europeană în Balcanii de Vest.

„E un semnal politic clar pe care Legislativul României îl lansează către Bruxelles și statele membre, înainte de Consiliul European de săptămâna viitoare, care ar trebui să ia o decizie politică pe această temă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite