Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lucrările de restaurare de la Curtea Domnească Târgoviște au stadiu de execuție peste 50%

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dambovița, Corneliu Ștefan, a organizat, astăzi – 2 aprilie 2021, o conferinţă de presă în incinta Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, unde se derulează un amplu proiect de restaurare care a intrat în cea de-a opta lună de implementare.

„Reabilităm ruinele Bisericii Paraclis, Biserica Mare – Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Vineri și Turnul Chindiei. Valoarea proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, finanțare europeană și cofinanțare a Consiliului Județean Dâmbovița. Termenul de finalizare este iulie 2022, dar sunt convins că va fi devansat. Astăzi, stadiul de execuție a proiectului este de 60%, iar pentru reabilitarea obiectivelor expuse – 54%”, a precizat președintele CJ Dâmboviţa.

Cu prilejul acestei vizite, șeful administrației județene a anunțat că a semnat astăzi și nota conceptuală pentru construire telegondolă pe traseul Curtea Domnească Târgoviște – Mănăstirea Dealu, două obiective turistice cu impact la nivel național, nu doar județean.

„În perioada următoare, vom scoate la licitație studiul de fezabilitate. Acest proiect va fi finanțat pe bani europeni, anul viitor, pe axa de turism, prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia”.

Au fost prezenți la vizita de lucru efectuată pe șantierul de la Curtea Domnească Târgoviște și secretarul general al județului – Dan Popa, primarul municipiului – Daniel Cristian Stan și directorul Complexului Muzeal – Ovidiu Cîrstina.

„Curtea Domnească si Turnul Chindiei sunt simbolul municipiului Târgovişte și cred că acest proiect vine să răspundă unei necesități importante. Am convingerea că va fi o investiție de succes și, de asemenea, că va fi finalizată mai rapid decât termenul prevăzut în contract, ceea ce, sigur, pentru Târgoviștea turistică înseamnă foarte mult.

Precizez că s-a deblocat în cele din urmă și investiția de restaurare a Porții Vânătorilor (notă redacției – de pe strada Coconilor, în zona intrării pe stadionul Eugen Popescu), proiectul este depus la Institutul Național al Patrimoniului și sperăm ca, în perioada următoare, să înceapă lucrările și acolo, astfel încât să putem să întregim toată această zonă și să devină mai atractivă decât este în prezent”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Ovidiu Cîrstina – directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească a vorbit despre lucrările ce se execută în cadrul proiectului de restaurare, punctând că Turnul Chindiei nu va fi placat cu zăpadă artificială și nici nu va avea acoperiș, așa cum s-a tot vehiculat în spațiul public.

„Tencuiala pe care o vom folosi este pe bază de nisip și mortar, fără ciment. La primul nivel, unde știm că a existat o trecere între palat și Turnul Chindiei, va fi montată o pasarelă în exterior pentru o zonă de belvedere către Parcul Chindiei. De asemenea, în interior, vom reface expoziția permanentă legată de Turnul Chindiei, iar în partea superioară vom vedea un element nou care a fost trecut în proiect la cererea noastră – este legat de punerea în siguranță, în exploatare, a Turnului Chindiei, astfel încât să nu mai avem incidente când vizitatorii urcă la exterior”.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT