Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Lucrările de restaurare de la Curtea Domnească Târgoviște au stadiu de execuție peste 50%

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dambovița, Corneliu Ștefan, a organizat, astăzi – 2 aprilie 2021, o conferinţă de presă în incinta Complexului Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, unde se derulează un amplu proiect de restaurare care a intrat în cea de-a opta lună de implementare.

„Reabilităm ruinele Bisericii Paraclis, Biserica Mare – Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Vineri și Turnul Chindiei. Valoarea proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, finanțare europeană și cofinanțare a Consiliului Județean Dâmbovița. Termenul de finalizare este iulie 2022, dar sunt convins că va fi devansat. Astăzi, stadiul de execuție a proiectului este de 60%, iar pentru reabilitarea obiectivelor expuse – 54%”, a precizat președintele CJ Dâmboviţa.

Cu prilejul acestei vizite, șeful administrației județene a anunțat că a semnat astăzi și nota conceptuală pentru construire telegondolă pe traseul Curtea Domnească Târgoviște – Mănăstirea Dealu, două obiective turistice cu impact la nivel național, nu doar județean.

„În perioada următoare, vom scoate la licitație studiul de fezabilitate. Acest proiect va fi finanțat pe bani europeni, anul viitor, pe axa de turism, prin Agenția de Dezvoltare Regională Sud Muntenia”.

Au fost prezenți la vizita de lucru efectuată pe șantierul de la Curtea Domnească Târgoviște și secretarul general al județului – Dan Popa, primarul municipiului – Daniel Cristian Stan și directorul Complexului Muzeal – Ovidiu Cîrstina.

„Curtea Domnească si Turnul Chindiei sunt simbolul municipiului Târgovişte și cred că acest proiect vine să răspundă unei necesități importante. Am convingerea că va fi o investiție de succes și, de asemenea, că va fi finalizată mai rapid decât termenul prevăzut în contract, ceea ce, sigur, pentru Târgoviștea turistică înseamnă foarte mult.

Precizez că s-a deblocat în cele din urmă și investiția de restaurare a Porții Vânătorilor (notă redacției – de pe strada Coconilor, în zona intrării pe stadionul Eugen Popescu), proiectul este depus la Institutul Național al Patrimoniului și sperăm ca, în perioada următoare, să înceapă lucrările și acolo, astfel încât să putem să întregim toată această zonă și să devină mai atractivă decât este în prezent”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Ovidiu Cîrstina – directorul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească a vorbit despre lucrările ce se execută în cadrul proiectului de restaurare, punctând că Turnul Chindiei nu va fi placat cu zăpadă artificială și nici nu va avea acoperiș, așa cum s-a tot vehiculat în spațiul public.

„Tencuiala pe care o vom folosi este pe bază de nisip și mortar, fără ciment. La primul nivel, unde știm că a existat o trecere între palat și Turnul Chindiei, va fi montată o pasarelă în exterior pentru o zonă de belvedere către Parcul Chindiei. De asemenea, în interior, vom reface expoziția permanentă legată de Turnul Chindiei, iar în partea superioară vom vedea un element nou care a fost trecut în proiect la cererea noastră – este legat de punerea în siguranță, în exploatare, a Turnului Chindiei, astfel încât să nu mai avem incidente când vizitatorii urcă la exterior”.

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite