SOCIAL
Nu fii nepăsător! Fetița aceasta adorabilă are nevoie de sprijinul nostru să lupte cu boala

Sunt clipe decisive pentru Anastasia Foca, o fetiță care s-a născut cu grave probleme de sănătate și are nevoie de un transplant de celule stem ce poate fi efectuat la o clinică din Viena și costă 11.000 de euro – scrie Asociația „Salvează o inimă”, care a lansat o campanie umanitară în sprijinul Anastasiei.
Copila suferă de o formă de paralizie cerebrală și, după 5 ani și jumătate de recuperare, această intervenție îi poate asigura șansa unei vieți cât mai apropiate de normalitate. Dar o mamă singură nu poate acoperi un cost atât de mare, când și ea și fiica ei bolnavă trebuie să trăiască din indemnizația de creștere a copilului, cea de însoțitor și o alocație și să achite și chiria lunară.
Donații se pot face:
Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982
Cont (IBAN) bancar:
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001
CONT USD: RO68BTRUSDCRT00W8287001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
REVOLUT: 0752.753.540
Banca Transilvania Botosani
Vă rugăm să specificați pentru transfer la detalii plată / mențiune -ANASTASIA FOCA
Ialomiţa
Plasau cocaină și canabis către consumatorii din București, Ialomița și Ilfov

Polițiștii și procurorii DIICOT din Ialomița au efectuat, ieri – 26 septembrie, șapte percheziții în municipiul București și în județele Ialomița și Ilfov. Au fost vizate mai multe persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc. În urma descinderilor oameni legii au pus în aplicare și 6 mandate de aducere la audieri.
„În prima cauză instrumentată, în care se efectuează două percheziții domiciliare, în municipiul București și se pune în aplicare un mandat de aducere, s-a stabilit că, în perioada mai – septembrie 2023, o persoană ar fi comercializat, în mod repetat, către consumatori din Capitală, diferite cantități de droguri de mare risc (cocaină).
În cea de a două cauză, în care sunt puse în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară și 3 mandate de aducere, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, trei persoane ar fi comercializat droguri de risc, canabis și rezină de canabis, către consumatori din județul Ialomița.
În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că o persoană bănuită ar fi procurat și comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori din județul Ilfov și municipiul București.
În cea de a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, în perioada mai – septembrie 2023, o persoană ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de risc, respectiv canabis, către mai mulți consumatori din municipiul București.
Audierile se efectuează la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița”, se precizează într-un comunicat transmis de Poliția Română.
Dâmboviţa
Dâmbovița: Peste 50.000 de șoferi au fost amendați pentru încălcarea regulilor de circulație

Dâmbovițenii s-au mai disciplinat, au mai mult respect față de lege sau cel puțin așa reiese din datele prezentate de comisarul șef Viorel Polexe, șeful Inspectoratul de Poliție Județean, la evaluarea activității pe cele 8 luni trecute ale anului 2023.
A spus inspectorul șef al IPJ Dâmbovița că acțiunile desfășurate de polițiștii din subordine au avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, asigurarea unor intervenții ferme și rapide la solicitările acestora, descurajarea comportamentelor antisociale, combaterea infracționalității și nu în ultimul rând, creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.
„În perioada ianuarie – august, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, ponderea infracționalității sesizate este marcată de faptele de natură judiciară, 74% din totalul sesizărilor, fiind înregistrate cu 4,8% mai puține fapte față de primele opt luni ale anului 2022.
Diminuări semnificative se înregistrează în rândul infracțiunilor de amenințare, cu 5,9% mai puține, respectiv pe palierul furturilor, fiind înregistrată o scădere de 10%, în acest caz putând fi evidențiate faptele de furt din locuințe (-12,3%).
În ceea ce privește infracțiunile stradale sesizate, 54% dintre acestea au fost comise în mediul urban și 46% în mediul rural. Este de precizat faptul că în cadrul acestei categorii, în primele opt luni ale acestui an, se înregistrează o scădere cu 14,2%”, a precizat comisarul șef Viorel Polexe.
A mai remarcat șeful Poliției Dâmbovița că, în perioada supusă analizei, a scăzut infracționalitatea stradală. Mai puține bătăi și alte tipuri de violențe, cu -7,2%, furturi, cu -41,,1% și tâlhării, cu -14,3%.
„Referitor la dosarele penale cu autori necunoscuți, în perioada supusă analizei, se evidențiază scăderi cu privire la faptele înregistrate, respectiv cu 8,9% mai puține lucrări penale cu autor necunoscut, dar și creșteri în ceea ce privește soluționarea acestor cauze, mai exact cu 58% mai multe dosare soluționate.
Analizând și urmărind permanent evoluția situației operative, necesitatea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală şi contravențională, crearea şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului, în primele opt luni ale acestui an, s-au organizat 2.414 acțiuni, dintre care 418 au fost pe linie de poliție rutieră, 109 pe linie de ordine publică, 170 în domeniul investigațiilor criminale și 113 în domeniul economic”, a mai adăugat șeful IPJ Dâmbovița.
Dâmbovițenii care au călcat pe bec au fost sancționați contravențional. Polițiștii au aplicat 76.000 de amenzi. Cele mai multe, respectiv 50.308, au primit conducătorii auto, ca urmare a nerespectării regulilor de circulație pe drumurile publice.
„12.910 de sancțiuni au fost date pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, 186 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, 127 pentru abaterile stabilite prin Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 138 în domeniul silviculturii, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 și 95 pentru neregulile privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, conform Legii nr. 333/2003”, a menționat Viorel Polexe.
Pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a numărului de victime, polițiștii dâmbovițeni au pus în aplicare măsuri care au vizat prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente. S-a urmărit depistarea și sancționarea celor care consumă alcool sau substanțe psihoactive la volan, a șoferilor care circulă cu viteză excesivă și sancționarea indisciplinei manifestate de pietoni și bicicliștii dar și a faptelor de neacordare a priorității de trecere.
„În urma activităților desfășurate pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, polițiștii rutieri au constatat 503 infracțiuni contra siguranței circulației, fiind înregistrată o creștere de 65,4%. În primele opt luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, polițiștii au constatat cu 44 mai multe fapte de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, cu 75 mai multe fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și cu 52 de fapte mai multe de conducere a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.
Datorită prezenţei active a poliţiştilor în stradă, la nivelul județului Dâmbovița, în primele 8 luni ale acestui an, se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește accidentele de circulație grave și ușoare, 68,92% din totalul acestora fiind produse în mediul rural.
Numărul accidentelor grave înregistrează o scădere cu 4,91% față de anul precedent, numărul persoanelor decedate a scăzut cu 40,74%, comparativ cu aceeași perioadă, iar numărul persoanelor rănite grav scade cu 8,69%.
În cazul accidentelor rutiere ușoare se înregistrează o scădere cu 11,88% față de anul 2022, iar numărul persoanelor rănite scade cu 10,81%.
În perioada de referință, cele mai multe accidente de circulație s-au produs ca urmare a încălcării normelor rutiere de către biciclişti, a indisciplinei pietonilor, a nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere vehiculelor sau pietonilor, a vitezei și a neasigurării la schimbarea direcției de mers”, a mai precizat inspectorul șef al IPJ Dâmbovița.
Și ca o curiozitate, din situaţia statistică a reieşit faptul că, în zilele de miercuri și vineri, au fost înregistrate cele mai multe accidente de circulație. Fenomenul nu are încă o explicație.
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Imobilizat în pat de 19 ani, Marian își dorește să poată folosi un scaun cu rotile! Haideți să-l ajutăm să ajungă la recuperări! VIDEO
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Managerul Spitalului Județean din Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu, exemplu de onestitate și profesionalism
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Târgoviște: Conducerea Spitalului Județean își cere scuze public față de pacientul consultat cu întârziere de medicul neurolog aflat de gardă
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Gata! Fără documente pe hârtie în Primăria Târgoviște. Și interacțiunea cu cetățeanul va trece în online
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Târgoviște: Urmează să intre în reabilitare încă un bulevard important din centrul orașului
-
Dâmboviţaacum o săptămână
UPDATE: Mama și copilul accidentați în Lungulețu au fost duși la spitale din București
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Program Festival „Ion Dolănescu”. Târgoviște, 21-22 septembrie 2023