Connect with us

ACTUALITATE

Într-un an și… de COVID, ce s-a făcut pentru noi? Nimic!

Publicat

pe

Curajos, adevărat, plin de înțelesuri crude ale realității pe care o trăim cu toții mesajul judecătoarei Adina Lupea, de la Curtea de Apel Cluj Napoca. Magistratul critică actuala putere pentru faptul că nu are habar să gestioneze pandemia, că ne-a ținut mai bine de un an în tot soiul de restricții, că ne-a îmbătat cu mesaje emoționale, cu eroi din prima linie. Ne-au încercat răbdarea, mințindu-ne că va fi mai bine…

„A trecut un an și de pandemie? Vă mai amintiți? Ne-au spus de la început până la lacrimi, ne-au construit clipuri cu copii și părinți în casă, izolați. Ne-au desenat inimioare, ne-au pus copiii inocenți să le deseneze cu: Totul va fi bine!

Dansau în combinezoane cadre medicale, probabil și ele tâmpite de același val, ne spuneau cum să ne responsabilizăm și ne mai spuneau ceva ce am uitat. Ne spuneau: De acum nimic nu va mai fi la fel! Și nu am înțeles.

Au personalizat pe Maria sa covidul. Ne-au trimis clipuri emoționale în care ne explică covidul 19 cum a vrut el să oprească planeta ca să ne dea o lecție. Unul după altul, am cedat la șantaje emoționale, am cântat în balcoane, pentru că nu dădea bine să fim insensibili. Dovedeai inconștiență, dovedeai că nu îți pasă. Ne-au pus filme cu cadavre în saci, ne-au furat întrebările și înmormântările. Ne-au înregimentat de ne batem pentru un loc pentru un vaccin. Cei care se bat, eu nu sunt unul dintre ei.

Ne-au ascuns tratamente simple și au decontat milioane de euro pentru spitalizarea unui bolnav de covid. O țară întreagă. O Europă întreagă a intrat într-o demență absolută.

Ne-am schimbat tot modul de viață, am acceptat restricții, la cel mai mic simptom de răceală ne-au făcut să isterizam toată comunitatea din jur. Tușeai, aveai covid, făceai febră aveai covid, strănutai, aveai covid. Ne-am testat toti cum am apucat că, nah, covid.

După un an și mai mult decât în starea de urgență de acum un an, ne-au închis acasă de la 18 și 20, că, nah, covid. Într-un an și de covid ce s-a făcut pentru noi? Nimic. Acum ne repetă iar cuvântul acela care deja mă zgârie pe urechi, poate intrăm în normaliatate de la 1 iunie… Așa ne spune premierul.

Ce normalitate măi? Deja ați distrus două generații, ăia de anul trecut de clasa a VIII-a și a XII-a de i-ați siluit cu măsuri care, se vede, au fost ineficiente, iar acum siluiți a doua generație, să treacă și ei prin ce au trecut colegii lor anii trecuți. Școala voastră online e o glumă proastă. Cea mai proastă. Ați înghesuit pe ultima sută oamenii în magazine până la ora 18:00. Adică, creați deliberat focare de infecție. Sunt oameni care lucrează, încă, pentru că majoritatea nu mai pot lucra, între orele 09:00-17:00. Într-o oră îi înghesuiți pe toți la cumpărături.

Vine primăvara, cresc temperaturile, voi ne spuneați acum un an că la temperaturi crescute covidache se înmoaie. Ce faceți cu noi? Aveți postacii voștri de serviciu care au reușit să bagatelizeze și protestele și să spuneți țării că sunt făcute numai de cetățeni de etnie rromă care nu mai au ce fura noaptea. Chiar credeți că puteți prosti o țară? A crescut infracționalitatea cu măsurile voastre. Se atacă fără discriminare societăți comerciale și persoane fizice, pentru că oamenii au rămas fără venituri și nu mai au din ce să trăiască. Distrugeți o țară, în timp ce evaluați spitalizarea unui bolnav de covid la câteva mii de euro.

Cât credeți că o să o mai duceți așa? Ați îngropat o țară. Nu-i bai, toată Europa arată la fel, că suntem cetățeni europeni. De ce nu a fost îngropată Rusia din cauza de Covid? De ce oamenii se plimbă liberi și fără măști în China? De ce sunt peste 23 de state în USA care nu mai au niciun fel de restricție? De ce nu se aude nimic din America de Sud despre pandemia mondială, cum o numiți? Ha, Australia ce face? Că dacă e mondială pandemia, păi atunci să fie. Ne-ați găsit pe noi, să nu zic proștii proștilor, îngropați în interesele UE, să ne puneți jugul la gât și să ne credeți sclavi. Istoria se va răzbuna”, sună mesajul judecătoarei Adina Lupea.

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Persoană rănită în Cheile Zănoagei. Intervenție de 2 ore a salvamontiștilor

Publicat

pe

Salvamontiștii din Dâmbovița au intervenit, în această după-amiază, în sprijinul unei persoane care s-a accidentat în Cheile Zănoagei, fiind în imposibilitatea de a se deplasa.

Ajunși la victimă, au constatat că aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă și internă, decizia medicului echipei Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa fiind de imobilizare a articulației afectate, cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul către lacul Scropoasa.

Din cauza efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore. Victima a fost apoi dusă la spital cu mașina aparținătorilor, care au refuzat chemarea ambulanței.

Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT