Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa are 7 axe de dezvoltare. Vezi proiectele prioritare!

Publicat

pe

Președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, așa cum a precizat încă din campania electorală de anul trecut, se va dedica problemelor comunităților locale, dezvoltării socio-economice a județului. Și, pentru a dovedi că este un om care se ține de cuvânt, Corneliu Ștefan ține ștacheta sus, indiferent de situația de criză pe care o traversăm din cauza acestei pandemii.

Faptul că face în permanență cunoscute proiectele pe care intenționează să le implementeze este o dovadă grăitoare a bunelor intenții, a zbaterii sale pentru binele cetățenilor județului Dâmbovița.

2021 este un an al investițiilor și al dezvoltării, spune președinte CJ, exact așa cum le-a promis dâmbovițenilor.

„Construim bugetul Consiliului Județean Dâmbovița astfel încât să acoperim domeniile cheie, dar și toate axele de dezvoltare. Nevoile județului sunt uriașe comparativ cu resursele bugetare, însă o repartizare bine gândită și transparentă a fondurilor este elementul care va duce, în final, la o dezvoltare unitară și echilibrată a județului nostru. Vom face acest lucru împreună și vom ține cont de toate nevoile județului nostru”.

Cele 7 axe prioritare sunt: Sănătate, Infrastructură, Administraţie, Antreprenoriat, Turism, Mediu și Sport, iar cele mai importante proiecte pe fiecare domeniu în parte sunt următoarele:

SĂNĂTATE
– Extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște;
– Construirea de la zero a unui ambulatoriu de specialitate;
– Extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean și achiziționarea unui angiograf.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ
– Peste 50 de km inele de centură pentru Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești, Răcari și Titu;
– Modenizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711și DJ 101B;
– Construire pod peste râul Ialomița și reabilitare drum de legătură DN71 – DJ714 – DJ713;
– Reabilitarea DJ714, variantă ocolitoare a lacului Bolboci;
– Reabilitare și modernizare DJ 712 Pucioasa-Brănești-Vulcana Pandele – Șotânga;
– Reabilitare și modernizare DJ 720C Ocnița – Gura Ocniței;
– Reabilitare și modernizare DJ 720A Gura Ocniței – Bucșani – Dobra – Finta – Cornești.

REȚELE APĂ ȘI CANALIZARE
– Cel mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița cu o valoare de 322.000.000 euro – „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa”.

ADMINISTRAȚIE
– Proiectul Județean de Dezvoltare Locală prin care, doar anul acesta, se vor investi în județul Dâmbovița 45.000.000 de lei;
– Digitalizarea primăriilor dâmbovițene și a Consiliului Județean Dâmbovița.

ANTREPRENORIAT
– Înființare Parc IT.

TURISM
– Telegondola urbană Curtea Domnească- Mănăstirea Dealu;
– Reabilitarea și introducerea în circuitul turistic național a fostei Școli de Cavalerie;
– Continuarea lucrărilor de reabilitare și protejare a monumentelor istorice din Curtea Domnească din Târgoviște;
– Studiu de fezabilitate pentru viitoarea stațiune de interes național Peștera-Padina.

MEDIU
– Implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor.

SPORT
– Susținerea financiară a echipe de fotbal Chindia Târgoviște;
– Înființare baze sportive în fiecare localitate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.
– Trebuie să facem față unui an al provocărilor din punct de vedere financiar, însă dezvoltarea tuturor localităților este prioritară.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

href=”https://news.google.com/publications/CAAqLAgKIiZDQklTRmdnTWFoSUtFR2x1WTI5dGIyUXRiV1ZrYVdFdWNtOG9BQVAB?ceid=RO:ro&oc=3&hl=ro&gl=RO” target=”_blank” rel=”noopener”> Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite