Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa are 7 axe de dezvoltare. Vezi proiectele prioritare!

Publicat

pe

Președintele Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, așa cum a precizat încă din campania electorală de anul trecut, se va dedica problemelor comunităților locale, dezvoltării socio-economice a județului. Și, pentru a dovedi că este un om care se ține de cuvânt, Corneliu Ștefan ține ștacheta sus, indiferent de situația de criză pe care o traversăm din cauza acestei pandemii.

Faptul că face în permanență cunoscute proiectele pe care intenționează să le implementeze este o dovadă grăitoare a bunelor intenții, a zbaterii sale pentru binele cetățenilor județului Dâmbovița.

2021 este un an al investițiilor și al dezvoltării, spune președinte CJ, exact așa cum le-a promis dâmbovițenilor.

„Construim bugetul Consiliului Județean Dâmbovița astfel încât să acoperim domeniile cheie, dar și toate axele de dezvoltare. Nevoile județului sunt uriașe comparativ cu resursele bugetare, însă o repartizare bine gândită și transparentă a fondurilor este elementul care va duce, în final, la o dezvoltare unitară și echilibrată a județului nostru. Vom face acest lucru împreună și vom ține cont de toate nevoile județului nostru”.

Cele 7 axe prioritare sunt: Sănătate, Infrastructură, Administraţie, Antreprenoriat, Turism, Mediu și Sport, iar cele mai importante proiecte pe fiecare domeniu în parte sunt următoarele:

SĂNĂTATE
– Extinderea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște;
– Construirea de la zero a unui ambulatoriu de specialitate;
– Extinderea Secției de Cardiologie a Spitalului Județean și achiziționarea unui angiograf.

INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ
– Peste 50 de km inele de centură pentru Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești, Răcari și Titu;
– Modenizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711și DJ 101B;
– Construire pod peste râul Ialomița și reabilitare drum de legătură DN71 – DJ714 – DJ713;
– Reabilitarea DJ714, variantă ocolitoare a lacului Bolboci;
– Reabilitare și modernizare DJ 712 Pucioasa-Brănești-Vulcana Pandele – Șotânga;
– Reabilitare și modernizare DJ 720C Ocnița – Gura Ocniței;
– Reabilitare și modernizare DJ 720A Gura Ocniței – Bucșani – Dobra – Finta – Cornești.

REȚELE APĂ ȘI CANALIZARE
– Cel mai mare proiect cu fonduri europene din județul Dâmbovița cu o valoare de 322.000.000 euro – „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Dâmboviţa”.

ADMINISTRAȚIE
– Proiectul Județean de Dezvoltare Locală prin care, doar anul acesta, se vor investi în județul Dâmbovița 45.000.000 de lei;
– Digitalizarea primăriilor dâmbovițene și a Consiliului Județean Dâmbovița.

ANTREPRENORIAT
– Înființare Parc IT.

TURISM
– Telegondola urbană Curtea Domnească- Mănăstirea Dealu;
– Reabilitarea și introducerea în circuitul turistic național a fostei Școli de Cavalerie;
– Continuarea lucrărilor de reabilitare și protejare a monumentelor istorice din Curtea Domnească din Târgoviște;
– Studiu de fezabilitate pentru viitoarea stațiune de interes național Peștera-Padina.

MEDIU
– Implementarea sistemului integrat de management al deșeurilor.

SPORT
– Susținerea financiară a echipe de fotbal Chindia Târgoviște;
– Înființare baze sportive în fiecare localitate prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.
– Trebuie să facem față unui an al provocărilor din punct de vedere financiar, însă dezvoltarea tuturor localităților este prioritară.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.

După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.

Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.

Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.

 

Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.

După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT