Connect with us

OPINII

Se dărâmă șandramaua

Publicat

pe

Am spus, cu câteva luni în urmă, că această coaliție de tip „anus contra naturii” nu va rezista până în toamnă. Semnele deschiolării acestei alianțe dintre PNL, USR PLUS și UDMR au început să apară. Faptul că încercă să mai reziste la putere, deși în casa lor este mereu tărăboi, nu le face deloc bine la imagine. I-a spart. Nu mai crede nici ăla, Spătaru, în ei.

În primul rând, liberalii au ajuns precum bărbatul căruia i s-a urcat în cap nevasta USR și soacra PLUS. Nașul, Klaus Iohannis, care a avut ambiția de a aduce această familie nefastă la putere dintr-un moft, din cauza urii pe care o manifestă față de PSD, tace. Ce să zică? Așteaptă să-i curgă mandatul! Oricum, a făcut-o lată cu astfel de fini care nu sunt în stare să conducă o comună, darămite o țară.

Gafele se țin lanț. Pandemia asta îi ajută din plin să-și etaleze mediocritatea, nivelul de pregătire și forța de reacție în situații speciale. Sunt mai preocupați actualii conducători de împărțit funcții, caută tot ce se mai poate hali prin instituții. Știți care este necazul lor cel mare? Nu prea au oameni! Așa de umplutură sunt o grămadă. Din ăștia au trimis și în Parlament și în Guvern. Și, după cum s-a văzut, au blocat proiecte, au anihilat programe, au făcut bugetul harcea-parcea. Acum, nu știu cum o să o scoată la capăt. Virusul nepriceperii i-a pălit rău. Și, serios, nici nu s-a inventat vaccin pentru incompetență.

Așa că, după cum stau lucrurile, nu este exclus ca PSD să fie obligat să preia cârma corăbiei aflate în derivă. Poate că ei nu vor, au alte calcule, dar o impune situația. O să le ceară țara acest lucru. Nu se mai poate guverna la cacialma! Până la urmă, social-democrații au câștigat alegerile. Ce a fost după… Un ghiveci politic pregătit de Iohannis care, acum, s-a acrit. Liberalii și reziștii de la USR PLUS nu pot fi pe aceeași unda. Încearcă ei, dar nu se poate. Și ce vină avem noi să îi suportăm?

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Spitalul Universitar, pepinieră de primari generali?

Publicat

pe

Am rămas perplex când am aflat că a fost desemnat de șefia coaliției PSD-PNL drept candidat pentru funcția de primar general al Capitalei managerul Spitalului Universitar de Urgență, medicul Cătălin Cîrstoiu. Eu unul voiam un politician. Unul cu ștaif și asumare, care să nu fie blindat în conturi în lei și euro, cu bijuterii de sute de mii. Cu case de 450 mp și alte apartamente, anexe ale prosperității.

Știu, știu, mai zice românul pierdut în iluzii: „Lasă, maică, să punem pe funcție unul cu bani, sătul, că ăsta nu mai fură, are de toate. Dacă aducem unul sărac, ăla sigur vrea să se îngrașe și băga mâna…”. Ce să mai zici? Chestia a funcționat!

Sunt adeptul unui candidat care să aibă intențiile sale de bine în sânge, nu să îi fie inoculate acum, cu pompa din dotare. Că se simte. Nu contest calitățile manageriale ale medicului Cîrstoiu, dar spitalul este una, conducerea unei metropole alta. Cu pacientul vorbești într-un fel, cu cetățeanul lovit de problemele existențiale, altfel.

Asta e! Nu a fost să fie. După lovitura cu primul candidat pe lista de europarlamentare, Ramona Chiriac, o ilustră funcționară anonimă, se vine acum la Primăria Capitalei cu doctorul Cîrstoiu. Ideea aici nu este musai de competență administrativă, de rezultate notabile în câmpul muncii, ci de adunat voturi. Totul este un calcul. Binele promis este relativ spre iluzoriu.

Am văzut că a fost potolită și doamna Firea. După ce s-au făcut valuri peste valuri, dovedite a fi create într-un lighean cu apă, aflăm că Gabriela Firea va coordona campania electorală a doctorului Cîrstoiu alături de liberalul, la fel perdant la candidatură, tânărul Sebastian Burduja. Mai mult, am regăsit-o pe Gabriela Firea pe lista de europarlamentare, pe un loc eligibil. Adică, lucrurile s-au rezolvat. Așa este în politică! Ca o joacă de copii. Plânge micuțul după o jucărie pe care o vede la prieten, îi promiți că îi cumperi una mai tare… Și o faci, că altfel nu se oprește din țipăt. Își cunoște bine interesul bebelul.

Mă întreb de unde apetența asta a medicilor pentru funcțiile politico-administrative? Și-au tocit creierii și coatele prin facultăți, laboratoare, clinici și spitale pentru a se dedica salvării de vieți și, hodoronc-tronc, nimeresc în politică. Ar fi fost mai bine dacă exista o lege ca la militari și polițiști. Să nu facă politică!

A mai fost la Primăria Capitalei un medic. Sorin Oprescu. Și el tot manager de spital. Culmea, tot la Spitalul Universitar București! Acum este prin Grecia. Un fel de exil. Ușor fugărit de autorități pentru săvârșirea unor fapte penale…

Se vede treaba că Spitalul Universitar a devenit pepinieră de primari generali ai Capitalei! Unde sunteți voi, politicieni ai României?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Democrația prinde miros de… aranjament!

Publicat

pe

Zilele acestea, au căzut în capul nostru, al românilor alegători, două bombițe din categoria fâsâite. Nesemnificative. Nu au provocat emoții, nici nu ni s-a făcut pielea găină și nici nu am lăcrimat pseudo-mulțumiți.

Prima veste din categoria sfânta banalitate. Asta, fiindcă ni se promitea o supersurpriză. Liderii coaliției PSD-PNL ne anunță că au găsit eroina europarlamentarelor. Deschizătoarea de listă comună. Zâna concordiei și a toleranței. Ramona Chiriac. A apărut din nemărginitul funcționăresc european, din spuma aparatului birocratic comunitar, o femeie care să lumineze lista candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare. Are un CV cât Casa Poporului! Nici nu trebuie mai mult.

Nu am știut că există această persoană. Și ea era acolo, funcționar de lux, de elită. Membru al gărzii speciale de la Bruxelles. Și noi o vom vota. Inertic. Fără să ne pese. O imagine. Un concept. O alegere care nu este a noastră. Este că este, că trebuie să fie. Europarlamentarul cu două capete. Unul PSD și celălalt PNL. Este de urmărit care îl va mânca pe celălalt primul și când. Concluzia ar fi că politica s-a birocratizat. Locul politicienilor este luat, încet-încet, de funcționari.

A doua veste. Ciudată prin subiect și context. Ceva de picat din picioare. Nu furnicături, emoții și alte sensibilități de muritor de rând. Președintele Iohannis, în stilu-i caracteristic, fad, gol, aproape rece, fără elocință și eficiență, să nu zic șters, ne anunță că va candida pentru funcția de secretar general al NATO. O face în numele României! Pe cerul zvonurilor zburau de mai multă vreme baloane de săpun umplute cu astfel de informații. Făceau poc. Apăreau altele. Iar poc. Alt balon. Acum minunea ține mai mult. O fi vreun semn? Așa, dintr-odată, președintele, mobilă de lux, vrea să fie șeful NATO. Cineva, cu siguranța, sprijină din umbră această candidatură, altfel nu ar fi făcut Klaus Iohannis anunțul cu pricina. Are un suport! Eu nu l-am susținut și cred că nici tu și nici ei. Este un semn că democrația a început să miroase a aranjament…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite