Connect with us

Dâmboviţa

Violată în pădurea Dragodana de un bărbat cunoscut pe Facebook!

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Raciu, județul Dâmbovița, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația că a violat o fată de 18 ani.

Fapta s-a petrecut în noaptea de 8 spre 9 martie, în pădurea Dragodana. Cei doi s-ar fi cunoscut pe Facebook, iar bărbatul a invitat-o pe tânăra la o plimbare cu mașina. A dus-o în pădurea de la Dragodana și, prin amenințări, ar fi constrâns-o să întrețină cu el relații sexuale – scrie Cronica de Găești. A doua zi, fata a depus plângere la Poliție.

ADMINISTRAŢIE

Emanuel Spătaru a trecut de la cel mai tânăr primar din România la mandatul al 3-lea. Cu încredere, emoții și speranțe!

Publicat

pe

Emanuel Spătaru a fost, o vreme, cel mai tânăr viceprimar din România, apoi, prin voia cetățenilor comunei Răzvad, cel mai tânăr edil din România. A primit încredere din partea concetățenilor săi, pe când avea doar 27 de ani, iar el i-a răsplătit cu respect, performanță în administrație, investiții importante în folosul comunității și cu un mod nou de a comunica.

Astăzi – 1 noiembrie 2024, Emanuel Spătaru și noua echipă de consilieri locali au depus jurământul de credință. Primarul pornește pe drumul, deloc ușor, al celui de-al treilea mandat în fruntea administrației publice locale.

La Răzvad, din 1990 încoace, după cum a mărturisit tânărul edil, nu a existat primar care să aibă la activ trei mandate. Emanuel Spătaru este excepția și asta se datorează felului său de a fi, respectului pe care îl poartă comunității care l-a ales, responsabilității și dârzeniei de care dă dovadă atunci când se înhamă să ducă la capăt proiecte de interes local. De asemenea, a dovedit și că este om de echipă, fără orgolii, fără aroganțe, fără interese personale sau partinice. A fost și este un edil, s-a văzut, cu har și dedicat localității.

Ceremonialul s-a desfășurat în sala de festivități a Școli Gimnaziale din Răzvad, unitate de învățământ reabilitată, modernizată și dotată în perioada celui de-al doilea mandat de primar. Au ținut să fie prezenți alături de aleșii de la Răzvad, la depunerea jurământului: prefectul județului – Dragoș Emilian Rusu, președintele Senatului Universității Valahia din Târgoviște – prof. Claudia Gilia, parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban și Radu Popa, consilierul județean Mihai Istrate – vicepreședinte al PSD Dâmbovița, zeci de cetățeni, cadrele didactice de la școlile din Răzvad și preoții parohi.

Emanuel Spătaru a trecut și printr-un vârtej al emoțiilor. Avea ochii umezi când, în discursul său plăcut, spontan, simplu, a vorbit despre familia sa, care s-a obișnuit în tot acești ani cu misiunea sa, fără o dimensiune anume în spațiu și timp, în folosul comunității. A mai vorbit despre proiectele ambițioase care urmează a fi materializate. De asemenea, a mărturisit tânărul edil reales că la Răzvad sunt edificate rețele de apă și canalizare, de gaze naturale, drumurile sunt puse la punct, astfel că acum trebuie înfrumusețată comuna.

„Vă rog ca în Consiliul Local, să țineți cont de oamenii care v-au trimis aici, nu de partide, fiindcă în consiliul local nu vom face decât o singură politică, politica comunei Răzvad. Am dovedit că suntem o echipă, împreună cu toți colegii din primărie. Nu am realizat nimic de unul singur. Tot ce s-a făcut în comună reprezintă o muncă de echipă”, a spus Emanuel Spătaru.

Consiliul Local Răzvad pentru legislatura 2024-2028 este alcătuit din 11 aleși PSD, 2 de la Alianța Dreapta Unită, 1 de la PNL și 1 de la AUR. 

Fostul prefect al județului Dâmbovița, Claudia Gilia, actualmente candidat pentru funcția de senator din partea PSD Dâmbovița, a avut numai cuvinte de laudă pentru primarul Emanuel Spătaru. A spus Claudia Gilia că este foarte mândră de faptul că un edil tânăr a reușit să facă atât de multe lucruri bune pentru localitatea pe care o păstorește, că a putut să creeze o relație foarte strânsă cu cetățenii din Răzvad, că le-a câștigat încrederea. A mai amintit președintele Senatului Universității Valahia despre spiritul de echipă pe care primarul Emanuel Spătaru l-a cultivat, pe care îl menține și fără de care localitatea nu se poate dezvolta. Echipă înseamnă Consiliul Local, Consiliul Județean, colegii din cadrul Partidului Social Democrat, membrii aparatului din Primărie și cetățenii.

A rostit o alocuțiune și senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița. A vorbit fostul ministru de Externe al României, despre responsabilitatea pe care o au aleșii după momentul emoționant al depunerii jurământului de credință față de țară și comunitate.

„V-ați angajat să munciți pentru binele comunității. Sunteți un miniparlament. Nu diferiți fundamental de un parlament propriu-zis. Sunteți un for de dezbatere politică și administrativă, legiferați prin hotărârile de consiliu local pe care le adoptați. Votați un buget, alocați resurse pentru nevoile de dezvoltare ale comunității. Este o sarcină extrem de importantă și avem toată susținerea pentru dumneavoastră. Noi, parlamentarii și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița susținem evoluția pozitivă a comunitățile locale, să vă puteți îndeplini acest mandat de responsabilitate”, a precizat Titus Corlățean.

Senatorul a fost atent și sensibilizat în momentul în care primarul Emanuel Spătaru a vorbit de familie, de timpul scurt pe care, a dat de înțeles edilul, îl petrece în sânul acesteia, absorbit fiind de problemele administrative. Primarul a fost pur și simplu copleșit de emoții vizibile, care au radiat în publicul prezent producând, evident, reacții la fel de emoționante.

„Am fost foarte atins de ceea ce a spus Emanuel Spătaru. Când îți îndemni familia „așteptați-mă”, să știți că este un sacrificiu extrem de important. Eu, de peste 30 de ani îi spun familiei mele „așteptați-mă”. Și soției mele, și fiicei mele. Am ratat prima zi de școală a fiicei mele, eram plecat într-o misiune externă. Am ratat prima operație a fetei mele, când trebuia să fiu, ca tată, lângă ea și nu am fost pentru că eram într-o misiune externă pentru patria noastră România. Am ratat foarte multe lucruri, dar cel puțin am fost atunci când mi-am condus fiica la altar și a fost un lucru extraordinar. Între timp, fiica a crescut, a devenit soție, a devenit mamă, suntem bunici. Așadar, chiar dacă, de 30 de ani,spun familiei mele „așteptați-mă”, pe de altă parte știu că a meritat acest efort, pentru că este o bătălie între cei care foarte ușor se grăbesc să distrugă sau să dărâme și oamenii care vor să construiască spre binele României.

Sunt foarte onorat să fiu parte a acestei familii și să îi spun domnului primar că merită să facă acest efort și familiei toată aprecierea că înțelege acest efort. Vă îndemn să apreciați la adevărata valoare ce înseamnă sacrificiul unui om care își asumă, cu toate costurile și sacrificiile, această sarcină de a face bine comunității”, a mărturisit senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: 251 de elevi de la Colegiul Economic vor fi implicați într-un proiect al Inspectoratului Școlar

Publicat

pe

Unitățile de învățământ din 85 de localități din cele 89 din județul Dâmbovița vor beneficia de dotări cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin Planul Național de Redresare și Reziliență – a anunțat inspectorul școlar general Valentin Stancu. Proiectul cel mai mare este derulat de Consiliul Județean Dâmboviţa, în parteneriat cu 52 de unități administrativ-teritoriale.

De asemenea, Primăria Târgoviște implementează un proiect de 35 de milioane de lei care vizează echiparea instituțiilor de învățământ din municipiu. Asta înseamnă, spune șeful peste învățământul din județul Dâmbovița, că nu mai există probleme în ceea ce privește baza materială, dacă ne raportăm și la faptul că, în ultimii ani, s-a investit mult și pentru modernizarea clădirilor, cam în toate localitățile.

 

A amintit inspectorul școlar Valentin Stancu și despre Proiectul ,,ACT4LEARN: Angajare, Colaborare și Training pentru elevi și eesurse în nivel școlar” care a debutat, astăzi – 1 noiembrie 2024 și va fi implementat până în data de 31 octombrie 2027, în parteneriat cu Liceul Economic”Ion Ghica” din Târgoviște. În cadrul acestuia, 251 de elevi de la Colegiul Economic vor participa la workshop-uri și stagii de practică în vederea dobândirii de competențe și abilități solicitate pe piața muncii, facilitându-le astfel tranziția de la educație spre obținerea unui loc de muncă.

De altfel, strategia de dezvoltare a sistemului de învățământ din județul Dâmbovița urmărește atingerea a cinci ținte, după cum ne-a informat inspectorul școlar general Valentin Stancu, respectiv:

– Creşterea calităţii procesului de învățământ prin modernizarea abordării procesului de predare-învăţare-evaluare la nivelul unităților de învățământ;

– Îmbunătățirea managementului la nivel de instituție și la nivelul clasei de elevi (decizional, informațional, organizatoric, metodologic), prin transparență decizională, creșterea capacității instituționale, eficientizare, în scopul creșterii calității în educație;

– Compatibilizarea sistemului național de educație cu sistemele europene, prin sporirea accesului la educaţia de calitate, prin asigurarea politicilor de echitate socială şi a egalităţii şanselor în vederea îmbunătățirii rezultatelor elevilor;

– Dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, racordarea acestuia la piața muncii prin consultarea / implicarea factorilor interesați de educație;

– Digitalizarea procesului educațional prin dotarea cu clase inteligente /echipamente IT și utilizarea de mijloace de predare, învățare și evaluare digitale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite