Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Guvernanții PNL și USR PLUS se ceartă pe funcții și România n-are axe de finanțare pentru proiecte!

Publicat

pe

Corneliu Ştefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, a criticat politica mincinoasă pe care au propagat-o şi promovat-o în spaţiul public reprezentanţii Coaliţiei PNL – USR PLUS, aflată acum la guvernare.

În campania electorală de anul trecut, dădeau înainte liberalii cu planurile lor de salvare a ţării, cu programele şi proiectele pe care au de gând să le implementeze. După ce au ajuns la putere, s-a demonstrat că totul a fost un fâs, un simplu joc de imagine, o propagandă ieftină. Ba mai mult, a spus liderul social-democrat, premierul Cîţu chiar a recunoscut că a fost vorba doar de simple gogoşi electorale.

„Premierul Cîţu a fost sincer, acum două luni de zile, când le-a spus românilor că anul trecut a fost vorba de un program electoral, anul acesta se aplică un program guvernamental. Cred că a fost prima declaraţie sinceră a primului ministru Cîţu. Când mergeau în campanie în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis şi spuneau românilor că vom avea alocată, prin Programul de Redresare şi Rezilienţă, suma de 80 de miliarde ce euro, iar după alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, au venit din nou în faţa cetăţenilor cu un plan de redresare şi rezilienţă de numai 31 de miliarde de euro. O diferenţă de 50 de miliarde de euro pentru care nici până astăzi nu au prezentat nicio explicaţie pentru această schimbare”, a precizat preşedintele PSD Dâmboviţa Corneliu Ştefan.

Cei mai afectaţi de inconsecvenţa şi nepricepera acestui Guvern în a gestiona problemele ţării sunt cetăţenii, cei care aşteaptă zadarnic ca promisinile celor din PNL şi USR PLUS să se îndeplinească.

„Ei se ceartă la Bucureşti, pe funcţii, pe poziţii, şi noi nu avem astăzi axe de finanţare pentru a putea depune proiecte. Noi nu avem astăzi proiecte finanţate pe bani europeni. Nu avem un partener de dialog aşa cum ne-am dori, aşa cum ar trebui să fie Guvernul României”, a mai spus Corneliu Ştefan.

Preşedintele CJ Dâmboviţa a mai mărturisit că instituţia pe care o conduce a depus 37 de fişe de proiecte pentru a primi finanţare prin Planul de Redresare şi Rezilienţă, iar la nivelul întregului judeţ există peste 260 de proiecte. A remarcat liderul PSD Dâmboviţa că actualii guvernanţi au eliminat consiliile judeţene din acest plan naţional de redresare şi rezilienţă.

Corneliu Ştefan face apel către premierul României, către reprezentanţii Coaliţiei aflată la putere, pentru a reintroduce consiliile judeţene în acest plan de redresare şi rezilienţă.

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT