Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Hărmălaie, ambiții și orgolii în Consiliul Local Cândești

Publicat

pe

Foto: captură video Facebook

Astăzi – 22 aprilie 2021, a fost ședință ordinară de Consiliu Local la Cândești, județul Dâmbovița. Întâlnirea de lucru a aleșilor locali a fost transmisă și live, să vadă cetățeanul pe cine a ales, cine îi reprezintă interesele. După primele imagini, poți trage o concluzie rapidă. Nu s-a avansat prea mult după 1990 la capitolul comunicare, relaționare, respectiv cunoașterea problematicii locale, a legilor în vigoare.

Multă gălăgie la Cândești. Fiecare pe limba lui. Nu puteai înțelege mare lucru din expunerile vorbitorilor. Erau mai mult niște luări de poziție crâncene, nervoase, pe alocuri neargumentate, patos revoluționar și politicianism ieftin, de uliță. De fapt, s-a văzut și din comentariile urmăritorilor cum a fost clasificată ședința. Schimburile de replici dure, așa ca după gard, au fost din abundență. Ședința pare că a fost condusă de consilierul local PNL Tiberiu Ghiorman, fost primar al comunei, considerat a fi cel mai ascuțit ghimpe din coasta administrației social-democrate. Alături, viceprimarul localității Marius Cristea. S-au îmboldit un pic. E greu să fie pe aceeași undă cu reprezentanții actualului executiv.

Teme multe pe ordinea de zi aflate într-o devălmășie. Consilierii și-au dat cu părerea despre cum să fie balastate drumurile, cum să fie realizate cișmele de apă pentru agricultori, după modelul celor de la Voinești, cum să fie împărțit bugetul… Pe masă, nedesfăcute din cutie, la țiplă, aleșii primiseră tablete. Să afle mai rapid informați despre proiectele de hotărâre, să le aibă mereu în față, să afle problemele comunei doar mișcând degețelul. Rămâne de văzut câți le-or folosi…

Au existat destule vorbe tari: „Ești informat și deștept ca noaptea când e senin”; „Și lui popa îi facem contract dacă este nevoie”, „Nu mai numărați voturile, spuneți doar PSD și restul”… A mai existat un schimb de replici dur între fostul primar Ghiorman și actuala primăriță – Georgeta Popa. Tema: cine a realizat mai multe proiecte europene, câți bani s-au cheltuit… Tiberiu Ghiorman și-a arătat nemulțumirea că se alocă prea mulți bani pentru școli, iar unele drumuri locale arată jalnic.

Georgeta Popa – primar Cândești (Foto: captură video Facebook)

„Duceți-vă să vedeți! Ne tragem câte doi. Sunt două tractoare care trag unul de altul. Rămânem suspendați”, se plânge președintele de ședință – Tiberiu Ghiorman.

Vicele, din apropiere, pe sub masca de protecție, îi răspunde ironic : „Eu credeam, când am auzit ca vă trageți câte doi, că v-ați schimbat orientarea”.

La un moment dat, Marius Cristea pare că s-a plictisit. Ședință lungă și Ghiorman nu îi slăbește. Vrea musai puțuri de apă ca la Voinești. Vicele, nu și nu. Spune că la Cândești are fiecare apă în curte. Poate omul să plătească 4 lei/mc ca să-și ude un hectar de livadă. Nu vrea să se complice cu aprobări, cu altele… Viceprimarul solicită unui funcționar anumite documente de ședință. „Florentina, dă-mi mie veniturile din cheltuieli pe capitole cum le ai, că eu nu mai stau acia să luăm fiecare fir de ață să ne uităm pe unde are gaura”. Angajata se execută rapid, dar nu înainte de a întreba emoționată: ” Le citesc sau vi le dau?”

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu construiește un centru cultural cu facilități diverse

Publicat

pe

Primăria Titu are în implementare, în această perioadă, un proiect care vizează construirea unui centru cultural cu facilități diverse. Noul așezământ va juca un rol important în viața comunității locale, în sensul că va contribui substanțial la dezvoltarea palierelor cultural și educațional – spun reprezentanții administrației publice locale.

Investiția include:
– Sală de spectacole la parter, care va găzdui spectacole de teatru, concerte, conferințe și alte activități culturale.
– Foaier, cu funcțiune de primire, unde va exista garderoba și un mic spațiu comercial pentru produse specifice sau bufet.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Depozit mobilier, necesar schimbării funcțiunii sălii de spectacole în sală de mese sau pentru alte activități.
– Oficiu.
– Supantă foaier cu rol de spații repetiții sau spații pentru club. Se poate deschide către sala devenind un balcon al acesteia.
– Cabină actori dotată cu dușuri și grup sanitar.
– Cabină tehnică pentru activitățile din sală
– Spațiu tehnic pentru instalațiilr de ventilare-climatizare


– Hol intrare, cu rol de acces spre celelalte spații sau cu rol de foaier pentru sala de conferințe, birou de informare generală asupra localității și direcționare, vânzare produse artizanat local. Cuprinde un spațiu destinat expozițiilor.
– Sală de conferințe cu anexe, oficiu cu grup sanitar
– Două săli de activități (cercuri)
– Birou administrație
– Hol de nivel cu spațiu pentru muzeu local
– Bibliotecă mediatecă și un mic depozit pentru cărți
– Turnul, cu funcțiunea de nod de circulație verticală, cuprinde grupurile sanitare și are rolul de a lega primele două module. La nivelul trei are o terasă deschisă și acoperită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

A intrat în linie dreaptă unul dintre cele mai mari proiecte derulate vreodată în Dâmbovița

Publicat

pe

Este vorba despre „Instalația de tratare a deșeurilor colectate separat și a centrului de aport voluntar deșeuri de la Șotânga”, o investiție uriașă – 94.500.000 de euro, finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare Etapa 2014-2020.

Joi – 28 septembrie 2023, președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de premierul Marcel Ciolacu și ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, a semnat contractul de finanțare.

Proiectul, așa după cum a arătat Corneliu Ștefan, este deosebit de important pentru protejarea viitorului copiilor noștri și a județului în care trăim.

„Valoarea contractului semnat astăzi, Etapa I, se ridică la aproximativ 36.000.000 de lei. Din această sumă, 22.000.000 de lei reprezintă fonduri europene, diferența fiind contribuția Consiliului Județean Dâmbovița la acest proiect. Datorită contractului semnat, vom achiziționa peste 62.000 de unități de compostare individuală, 4 autocompactoare de 22 mc și 7 autocompactoare de 16 mc pentru biodeșeuri, 2 autocompactoare pentru deșeuri textile, soft de management al deșeurilor, 75.000 de europubele biodeșeuri de 120l, 116.000 de europubele deșeuri recilcabile de 120l, 170 de recipiente dedicate colectării textilelor, 560 de containere de 1.100 litri pentru biodeșeuri”, a declarat Corneliu Ștefan.

Pentru Etapa a II-a a proiectului, se va obține finanțare prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021-2027. Este vorba de o valoare totală de 87.200.000 euro, iar implementarea acesteia presupune realizarea instalației de tratare a deșeurilor colectate separat, care constă în instalație de tratare mecanică a deșeurilor reciclabile, cu sortare semiautomată, instalație de tratare mecanică a deșeurilor reziduale, linie de tratare biologică prin digestie anaerobă pentru tratarea biodeșeurile colectate separat, cât și a deșeurile cu conținut organic, platformă de compostare, un centru de colectare prin aport voluntar și stocare temporară a fluxurilor de deșeuri speciale pe amplasamentul de la Șotânga.

„Scopul meu și, sunt convins, al tuturor dâmbovițenilor este acela de a reduce impactul negativ asupra naturii. Astăzi, ne-am angajat să investim în tehnologii și practici care vor minimiza poluarea în fiecare localitate a județului Dâmbovița, pentru a lăsa în urmă un mediu curat și sănătos pentru generațiile viitoare. Este un pas mare și încă o dovadă din partea noastră că mediul înconjurător primește atenția și protecția cuvenite”, a mai spus Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite