Connect with us

ADMINISTRAŢIE

2021, anul șantierelor deschise în orașul Pucioasa

Publicat

pe

Sursa foto: captură video Actual Media

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, aflat la al doilea mandat, și-a stabilit un grafic clar de dezvoltare a comunității încă din momentul când a hotărât să candideze și a făcut tot posibilul să se țină de el, chiar dacă nu a anticipat nivelul real al birocrației. De asemenea, perioada de pandemie pe care o traversăm de mai bine de un an a cauzat câteva întârzieri, fiind nevoie de redirecționarea multor fonduri, însă edilul este convins că anul acesta administraţia publică locală de la Pucioasa va reuși să recupereze.

„2021 va fi anul în care orașul va fi plin de șantiere și acesta este un motiv de satisfacție, dar și de îngrijorare, pentru că nu există proiect fără probleme și nu există proiect care să nu genereze, pe lângă satisfacția finalizării lui, și foarte multe zone de disconfort cetățenilor. Nu a fost proiect la care să nu apară reclamații, că-i deranjează zgomotul, praful… Îi înțeleg, dar nici în casă, dacă te apuci să faci curat, să construiești ceva, nu ai cum să o faci în liniște și fără praf”, a punctat primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Edilul este nemulțumit de faptul că, la nivelul Guvernului, nu există predictibilitate și nu se păstrează bun ce au început predecesorii. Spre exemplu, Cabinetul Viorica Dănilă venise cu o axă de finanțare pentru stațiunile balneo-climaterice de care s-a ales praful imediat de a ajuns PNL la putere.

„Totuși, Guvernul PNL a venit și cu o veste bună, în septembrie 2020, când a dat o ordonanță care ne asigura că vom primi, din bani europeni, prin returnare ulterioară, integral cofinanțările pentru proiectele europene și 75% din cheltuielile neeligibile, ceea ce pentru noi însemna o gură de oxigen. Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic!

Atâta timp cât nu poți să ai predictibilitate, te bazezi pe lucruri ce-ți sunt prezentate în documente oficiale și nu se mai întâmplă, avem o problemă. Ne construim un buget, o agendă de lucru și se alege praful de tot și de toate. La momentul de față, așteptăm să se întâmple o minune și să pornească Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, să pornească Programul Operațional Regional – POR, să fie altfel decât a fost până acum, pentru că am avut proiecte care au stat și peste 3 ani de zile până au început să producă efecte. Oamenii au o percepție clară că am produs doar hârtii și, din păcate, până la un punct, nu am avut cum să le demonstrez că nu este așa”, a declarat Constantin Ana pentru actual-media.ro.

Primăria Pucioasa are semnate, în acest moment, 17 contracte de finanțare, iar obiectivul edilului pentru cel de-al doilea mandat este să finalizeze aceste proiecte. De asemenea, și-a propus să mai pornească alte 10.

„După calculele mele, un proiect european serios înseamnă, de la idee până la finalizare, minimum 5 ani. Știu că pare dureros, dar acesta este adevărul. De exemplu, proiectul de pe Dealul Moțăianca – crearea unei zone de agrement și de tratament – nu cred că va fi gata mai devreme de 10 ani. Este o valoare prea mare, este un efort bugetar imens, este prins în master planul de turism al României, dar Dumnezeu știe cum vor mai interpreta oamenii ăștia (Nota redacției: guvernanții) niște documente asumate la momentul respectiv de toate partidele politice. Vom vedea. Noi suntem plini de speranță, avem lucrări pornite spre deosebire de alții, suntem pregătiți și pentru POR 2021-2027, am depus 10 fișe și pentru PNRR. Încercăm să nu ratăm niciun ban european”, a mai spus primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Se lucrează din plin pentru modernizarea drumurilor din Bucegi

Publicat

pe

Ca să avem turism performant în Bucegii dâmbovițeni, mai precis în Stațiunea Peștera-Padina, trebuie mai întâi să avem o infrastructură pusă la punct, capabilă să facă față condițiilor de mediu și afluxului de vizitatori. Tocmai această problemă vrea să o rezolve președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care are printre preocupările sale de bază proiectele de reabilitare și modernizare a drumurilor care duc în munte.

Zilele trecute, șeful administrației județene s-a aflat pe șantierul drumului DJ 714, în perimetrul Bolboci – Contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului. Investiția derulată aici se află pe ultima sută de metri, după cum ne-a precizat Corneliu Ștefan. Obiectivul este finanțat prin Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea totală a acestei lucrări deosebit de importante este de 10.900.000 de lei.

Proiectul elaborat de Consiliului Județean Dâmbovița a prevăzut turnarea a două straturi de asfalt pe toată lugimea tronsonului de 4,3 km, realizarea a 1,5 km fundații de parapet, a 31 de podețe transversale pentru scurgerea apelor, a 4,2 km rigole de acostament și montarea a 4,2 km de parapete metalice.

„În paralel, se lucrează și la podul de legătură dintre drumul județean DJ 714 și Campingul Zănoaga. Acest proiect este finanțat prin PNDL II și urmărește consolidarea construcției, care are o lungime de 36 de metri și o lățime de 6 metri. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 2.500.000 de lei”, ne-a informat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din nordul județului, la linia de start

Publicat

pe

Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură la nivel național se derutează în această perioadă în județul Dâmbovița. Vorbim despre investițiile care vizează dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. 450.000.000 de euro este valoarea totală a mega proiectului finanțat pe POIM.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și reprezentanții Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița au semnat zilele acestea contractul de înființare, extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare pentru zona de nord a județului Dâmbovița. 30.600.000 de euro vor fi folosiți pentru execuția lucrărilor în Pucioasa, Fieni, Moroeni, Pietroșița și Buciumeni.

Din câte ne-a precizat președintele Corneliu Ștefan, la Pucioasa se va extinde cu 2,8 km rețeaua de distribuție apă potabilă și se vor realiza 118 branșamente. De asemenea, se vor mai reabilita 10 km de rețea de distribuție apă și 371 de branșamente. Totodată, va fi extinsă cu aproape 11 km rețeaua de canalizare menajeră și vor fi realizate 548 de racorduri. Se are în vedere și reabilitarea a 4,8 km de rețea apă uzată și a 250 de racorduri. Vor fi edificate 10 stații de pompare apă uzată menajeră și 3,2 km conducte de refulare.

La Fieni, va fi extinsă cu 7,5 km rețeaua de canalizare și se vor executa 418 de racorduri la aceasta. Se vor reabilita 290 m de rețea de canalizare și 15 racorduri. Vor fi construite 8 stații de pompare apă uzată și 2,1 km conducte de refulare.

La Moroeni, se va extinde cu 6 km rețeaua de distribuție apă și vor fi amenajate 17 branșamente. Totodată, vor intra în reabilitare 14 km de rețea de distribuție apă și cele 849 branșamente existente. Vor fi construite 12 stații de pompare a apei potabile. Localitatea va mai beneficia de 20 de km de rețea nouă de canalizare de-a lungul căreia vor fi instalate 1.168 de branșamente. Vor deservi întregul sistem 11 stații de pompare apă uzată și 901 m conducte de refulare.

La Pietroșița, se vor reabilita 7,8 km de rețea de distribuție apă și 402 branșamente existente. De asemenea, va fi extinsă cu 2,7 km rețeaua de distribuție apă și se vor realiza 209 branșamente. Se vor executa 7 stații de pompare a apei potabile. Rețeaua nouă de canalizarea va avea 12 km și va asigura 894 de racorduri. Pentru apa uzată menajeră vor fi puse în funcțiune 10 stații de pompare și 1,5 km de conducte de refulare.

La Buciumeni, pe POIM, se vor reabilita 5 km de rețea de distribuție apă și 283 de branșamente. Rețeaua de distribuție apă va fi extinsă cu 3,6 km și se vor realiza 226 de branșamente. Locuitorii comunei Buciumeni vor beneficia și de 21 km de rețea nouă de canalizare, la care se pot execută 896 de branșamente. Sistemul va fi deservit de 16 stații de pompare apă uzată menajeră și 2,7 km de conducte de refulare.

„Datorită acestui contract pe care l-am semnat pentru localitățile din nordul județului, se vor înființa și extinde 16,2 km de rețea de alimentare cu apă, și se vor reabilita 37,2 km de rețea de alimentare cu apă. Totodată, se vor asigura 2.475 de branșamente la rețele de apă și 4.189 de racorduri la rețeaua de apă uzată. Vor fi înființate 19 stații de pompare a apei potabile și 55 de stații de pompare a apei uzate menajere”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats