Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte în derulare în comuna Tătărani

Publicat

pe

Proiectele de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii rutiere, socio-culturale şi educative curg pe bandă rulantă la Tătărani. Unele obictive sunt în curs de execuţie, la altele lucrările au fost definitivate, iar edilul Constantin Pătru are deja depuse documentele în vederea demarării procedurilor legale pentru alte proiecte importante, pe diferite surse de finanțare.

În satul Căprioru, școala este reabilitată, extinsă și modernizată. Ne-a spus edilul Constantin Pătru că, la finalul lucrărilor, instituţia de învăţământ va fi una dintre cele mai moderne de pe Valea Dâmboviţei.

Tot în satul Căprioru, a fost construit un centru medical care va avea în componenţă mai multe cabinete, o farmacie şi o sală destinată tratamentelor. Cetăţenii vor beneficia de serviciile a doi medici de familie. De asemenea, autorităţile locale vor să coopteze și un doctor stomatolog. Dispensarul a fost realizat cu fonduri obținute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II.

Locuitorii comunei Tătărani vor beneficia şi de reţea de gaze naturale. Primăria are deja peste 1.300 de solicitări de racordare. Proiectul prevede și montarea, în regim de gratuitate, a contoarelor de gaze la limita proprietăţii. Proiectul se află în faza de reactualizare a studiului de fezabilitate, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile sau guvernamentale.

Edilii de la Tătărani s-au gândit şi la un sediu nou de Primărie, care să corespundă nevoilor locuitorilor comunei şi exigenţelor europene în ceea ce priveşte administraţia publică locală şi comunicarea cu cetăţenii. A fost stabilită locaţia, proiectul este gata, se aşteaptă acum derularea proiectului prin Compania Naţională de Investiţii sau printr-o altă sursă de finanțare.

Administraţia de la Tătărani mai este prinsă pe lista-sinteză a CNI și cu un proiect privind reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Căprioru. Urmează semnarea contractului de finanţare.

Lista cu proiecte pentru comunitate nu se încheie aici. Mai sunt pregătite studiile pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţelor din satele Priboiu şi Căprioru și se aşteaptă includerea acestor obiective pe lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii.

Totodată, la solicitarea cetăţenilor, primarul Constantin Pătru are pregătite proiecte pentru extinderea iluminatului public stradal în două perimetre de interes. Este vorba de zona dintre satele Priboiu şi Tătărani, în zona cunoscută sub denumirea „coasta geografică”, și despre o porţiune de 200 m, între satele Măneşti şi Tătărani.

„Rostul nostru aici este de a-i sluji pe locuitorii comunei, pe cei care ne-au ales, care ne-au acordat încrederea. Dorim să realizăm cât mai multe obiective care au ca scop final educaţia, cultura, confortul şi civilizaţia pentru concetăţenii noştri. Facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca Tătărani să devină, din toate punctele de vedere, o comună europeană”, ne-a declarat Constantin Pătru – primarul localităţii.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Răzvad, apel către locuitorii comunei

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul de la Răzvad, a lansat astăzi un nou apel către locuitorii comunei, să îndure cu răbdare traficul infernal întrucât scopul este de a realiza două proiecte extrem de importante pentru comunitate, unul implementat de administraţia de la Răzvad și celălalt – de către Consiliului Județean Dâmboviţa.

„Dragii mei, vă înțeleg pe toți, de aceea vă rog să mă înțelegeți și voi! De mai bine de 3 săptămâni, am început lucrările la rețeaua de canalizare. Tot cam de atunci, au început lucrările și pe DJ 712, lucru care a aglomerat extraordinar de mult traficul în comuna Răzvad.

Văzând situația creată, am decis să lucrăm pe timp de noapte, expunâdu-ne la riscuri mari, însă am făcut-o!

Sunt situații unde, fie adâncimea este prea mare, fie sunt foarte multe conducte, cabluri etc., astfel că ne obligă să lucrăm ocazional și ziua, ca și acum, când avem nevoie să lucrăm ziua. Răzvad are nevoie de rețea de canalizare! O așteaptă de mai bine de 25 de ani, de aceea vă rog să îndurăm cu toții acest trafic infernal pentru scurt timp, pentru a realiza un bun necesar. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere”!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Parcul de lângă Dâmboviţa Mall se deschide pe 1 iunie. FOTO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat, astăzi – 18 mai 2021, că parcul de lângă Dâmboviţa Mall se va deschide în data de 1 iunie. Cu acest prilej, administrația publică locală va organiza acolo mai multe activități pentru copii.

„Este cel mai nou parc din municipiul Târgoviște, o investiție realizată cu fonduri europene nerambursabile. Este vorba de o suprafață de 16.000 mp.

Au fost plantați peste 500 de arbori și arbuști. De asemenea, au fost gazonați 14.000 mp. Este o zonă foarte-foarte verde, cu pistă de biciclete, cu fântâni, cu bănci inteligente, cu iluminat, cu tot ceea ce este necesar pentru a se petrece câteva ore agreabile.

Nu este însă ultima investiție de acest tip la care lucrăm. Mai avem și parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, care este ceva mai mare, undeva la 5 hectare ce vor fi transformate radical”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea finanțării pentru parcul de la Dâmboviţa Mall se ridică la aproximativ 7 milioane de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT