Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte în derulare în comuna Tătărani

Publicat

pe

Proiectele de dezvoltare şi modernizare a infrastructurii rutiere, socio-culturale şi educative curg pe bandă rulantă la Tătărani. Unele obictive sunt în curs de execuţie, la altele lucrările au fost definitivate, iar edilul Constantin Pătru are deja depuse documentele în vederea demarării procedurilor legale pentru alte proiecte importante, pe diferite surse de finanțare.

În satul Căprioru, școala este reabilitată, extinsă și modernizată. Ne-a spus edilul Constantin Pătru că, la finalul lucrărilor, instituţia de învăţământ va fi una dintre cele mai moderne de pe Valea Dâmboviţei.

Tot în satul Căprioru, a fost construit un centru medical care va avea în componenţă mai multe cabinete, o farmacie şi o sală destinată tratamentelor. Cetăţenii vor beneficia de serviciile a doi medici de familie. De asemenea, autorităţile locale vor să coopteze și un doctor stomatolog. Dispensarul a fost realizat cu fonduri obținute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală PNDL II.

Locuitorii comunei Tătărani vor beneficia şi de reţea de gaze naturale. Primăria are deja peste 1.300 de solicitări de racordare. Proiectul prevede și montarea, în regim de gratuitate, a contoarelor de gaze la limita proprietăţii. Proiectul se află în faza de reactualizare a studiului de fezabilitate, iar finanţarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile sau guvernamentale.

Edilii de la Tătărani s-au gândit şi la un sediu nou de Primărie, care să corespundă nevoilor locuitorilor comunei şi exigenţelor europene în ceea ce priveşte administraţia publică locală şi comunicarea cu cetăţenii. A fost stabilită locaţia, proiectul este gata, se aşteaptă acum derularea proiectului prin Compania Naţională de Investiţii sau printr-o altă sursă de finanțare.

Administraţia de la Tătărani mai este prinsă pe lista-sinteză a CNI și cu un proiect privind reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Căprioru. Urmează semnarea contractului de finanţare.

Lista cu proiecte pentru comunitate nu se încheie aici. Mai sunt pregătite studiile pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţelor din satele Priboiu şi Căprioru și se aşteaptă includerea acestor obiective pe lista-sinteză a Companiei Naţionale de Investiţii.

Totodată, la solicitarea cetăţenilor, primarul Constantin Pătru are pregătite proiecte pentru extinderea iluminatului public stradal în două perimetre de interes. Este vorba de zona dintre satele Priboiu şi Tătărani, în zona cunoscută sub denumirea „coasta geografică”, și despre o porţiune de 200 m, între satele Măneşti şi Tătărani.

„Rostul nostru aici este de a-i sluji pe locuitorii comunei, pe cei care ne-au ales, care ne-au acordat încrederea. Dorim să realizăm cât mai multe obiective care au ca scop final educaţia, cultura, confortul şi civilizaţia pentru concetăţenii noştri. Facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca Tătărani să devină, din toate punctele de vedere, o comună europeană”, ne-a declarat Constantin Pătru – primarul localităţii.

ADMINISTRAŢIE

Află ce schimbări urmează în transportul public local din municipiul Târgoviște!

Publicat

pe

Executivul Primăriei Târgovişte a efectuat, în această dimineață, o vizită de lucru pe șantierul unde se construiește depoul și autogara operatorului de transport public local, în zona fostului Obor, lângă Complexul Turistic de Natație.

Investiția reprezintă o componentă a proiectului de modernizare a infrastructurii de transport public în comun din municipiu, care include și reabilitarea mai multor străzi, respectiv: Bulevardul Regele Carol, Bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Gării, strada Lt. Stancu Ion, pasajul de lângă Pavcom. De asemenea, vor fi modernizate stațiile de călători. Acestea vor fi independente din punct de vedere energetic.

„Practic, va fi o schimbare majoră a ceea ce înseamnă infrastructura transportului public local din municipiul Târgoviște. Dacă acestor investiții le adăugăm și faptul că, la acest moment, deja în Târgoviște circulă 28 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și că mai avem semnat un contract de furnizare pentru încă 12 asemenea mijloace de transport în comun, putem spune că municipiul Târgoviște, în aproximativ un an-un an și jumătate, se va bucura de unul dintre cele mai moderne sisteme de transport public local din România.

Valoarea finanțării este de aproximativ 160 de milioane de lei, pe toate aceste componente: infrastructură specifică de transport, străzile, mijloace de transport și softuri de natură să contribuie la fluidizarea transportului public în municipiul Târgoviște. Este cel mai mare proiect accesat vreodată de către administrația din municipiul Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai spus că noua autogară va fi gata spre finalul anului viitor. În vecinătate, municipalitatea vrea să realizeze o parcare, tot cu fonduri europene, astfel încât oamenii să-și poată lăsa gratuit autoturismele și să utilizeze mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în oraș.

În ceea ce privește proiectul de modernizare a infrastructurii de transport public în comun, următoarele schimbări vizibile vor fi cele de pe componenta străzi. Se lucrează în acest moment pe strada Gării, pe pasajul de lângă Pavcom, urmează Bulevardele Regele Carol și Mircea cel Bătrân.

„Probabil, undeva la începutul anului viitor, vor ajunge și noile stații de transport și va fi, din nou, o schimbare importantă. Impactul va fi imediat. De asemenea, un impact important îl va avea și implementarea sistemului de e-ticketing în mijloacele de transport, care trebuie să se coroboreze cu cele din stațiile de călători, cu cele de la depou și din cele trei stații de capăt – aici, la depou, una la Oțelinox și cealaltă în Micro VI, unde este acum sediul operatorului de transport. Investiția este una foarte complexă. Încet-încet, schimbările, veți vedea, vor fi majore”.

Pe Programul Operațional Regional viitor, Primăria Târgoviște vrea să extindă, în parteneriat cu administrațiile locale din zona limitrofă și cu Consiliul Județean Dâmbovița, transportul public ecologic și în afara municipiului.

„Vrem să creăm o zonă funcțională, astfel încât să putem să achiziționăm mijloace de transport ecologice și pentru rutele care sunt acum pe Civitas. Sigur, va mai dura, dar lucrul acesta se va realiza. Chiar astăzi vom avea o discuție cu președintele Consiliului Județean pe acest subiect foarte important și care va atinge două obiective: mijloace de transport moderne și pentru zona periurbană a municipiului Târgoviște sau chiar mai mult și, cu siguranță, vom dinua aglomerația din municipiul Târgoviște, în contextul în care, spre exemplu, astăzi, între 07:00 și 09:00, au intrat deja aproape 15.000 de mașini, ceea ce este foarte mult.

Vrem, prin modernizarea sistemului de transport public local, să încurajăm transportul public în comun. Vom avea transport public separat și pentru unitățile de învățământ, tot în cadrul unui proiect viitor. Vom avea microbuze electrice care vor asigura transportul exclusiv la unitățile de învățământ. Este foarte clar că, în momentul în care avem școală, aglomerația este extraordinară, în principal la intrările în oraș”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa, finanțare nerambursabilă pentru activități nonprofit de interes local

Publicat

pe

Primăria Pucioasa finanțează cu câte 25.000 de lei două asociații sportive din oraș, în vederea implementării unor proiecte nonprofit de interes local în domeniul baschet și karate. De altfel, acestea au fost singurele cereri depuse în termenul stabilit în acest sens.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT