Connect with us

ACTUALITATE

ISO 45001, o certificare complexa

Publicat

pe

Certificarile sunt documente importante pe care firmele si companiile au obligatia morala sa le detina, deoarece ele atesta organizarea impecabila a procesului productiv, avand ca prioritati: cultura calitatii si asigurarea sanatatii si a vietii oamenilor care graviteaza in jurul activitatii agentului economic respectiv.

Certificarile se diversifica, fiindca mereu apar provocari noi si antreprenorii trebuie sa fie atenti la toate aspectele. De pilda, aparitia pandemiei a insemnat sporirea normelor la locul de munca, asigurarea de conditii care sa stopeze raspandirea bolii sau trecerea la telemunca.

Eu lucrez intr-o institutie de stat, dar am vazut clar modul in care pandemia a impus urmatoarele masuri:
-punerea la dispozitia salariatilor a sapunului lichid antibacterian in cantitati mai mari. Daca pana acum la grupurile sanitare gaseam recipiente mici si acestea erau umplute la 2-3 zile, in timpul pandemiei consumul de sapun lichid s-a triplat. Rezervele de cativa litri erau reumplute de 3-4 ori pe zi. Tin sa precizez ca in institutia noastra se lucreaza de la ora 7,30 la 14,30 cel tarziu si numai secretariatul, care isi desfasoara activitatea in alt corp de cladire ramane pana la ora 15.

-asigurarea prosoapelor de hartie la baie.

-sticle pline cu dezinfectanti asezate strategic din 4 in 4 metri, pe holurile institutiei si in fiecare departament.

-masurarea temperaturii la intrarea pe poarta institutiei

-asigurarea de masti de protectie pentru intreg personalul
-controale riguroase ca normele de distantare si de igiena sa fie respectate.

ISO 45001 este o certificare ce se potriveste tuturor timpurilor si tuturor domeniilor de activitate, fiindca are in vedere urmatoarele aspecte importante dintr-o colectivitate:

– identificarea pericolelor de la locul de munca. Exista pericole acolo unde nu ne gandim si prin existenta unui plan bine pus la punct de preventie, riscurile sunt mult diminuate.

In plus, in orice firma, institutie si companie trebuie sa se faca periodic exercitii de simulare a evacuarii imobilului respectiv in caz de incendii sau de cutremure. Iesirea in ordine a salariatilor, actionarea la semnalul cunocut, intalnirea intr-un loc sigur, sunt masuri care se impun pentru salvarea vietilor oamenilor.

De asemenea, trebuie sa existe responsabili cu protectia muncii, care sa instruiasca restul personalului, dar sa si supravegheze modul in care normele sunt respectate. De pilda, sunt fumatori inraiti care isi aprind tigarile in ateliere de tamplarie si pot declansa oricand un incendiu prin iresposabilitatea lor. La fel se poate intampla, daca se fumeaza in rafinarii, in depozitele de lacuri si de vopsele.

O tigara aprinsa, aruncata intr-o fanarie si pagubele pot fi imense.

Si consumul de alcool la locul de munca are efect devastator. Au murit oameni care au cazut de pe masinile cu lemne sau care au fost prinsi sub utilaje si in diverse masinarii complicate.

– programul de management. Managementul trebuie sa fie orientat catre oameni, fiindca acestia sunt beneficiarii oricarei activitati. Orice eroare de conducere se rasfrange asupra intregului sistem.

– formarea si sensibilizarea personalului. Toti salariatii trebuie sa respecte normele si sa contribuie la bunul mers al firmei prin atitudinea lor. Mi-a placut atitudinea unei colege care intotdeauna cand nu mai era nevoie de lumina artificiala se ridica de la biroul sau si stingea becul, iar cand cineva a uitat robinetul cu apa deschis l-a oprit urgent, sa nu se faca risipa. Cand am apreciat gestul ei, mi-a raspuns simplu:„Aici, la locul de munca sunt banii nostri, ai tuturor, de aceea trebuie sa fim atenti cu tot ceea ce consumam”.

Atitudinea:„Lasa ca nu se plateste curentul sau apa din banii mei!” nu este una constructiva.

– comunicare deschisa in toate departamentele. Numai asa se poate indeplini planul, se pot rezolva problemele dintre angajati sau problemele firmei cu diferiti clienti sau angajati.

– oferirea de consultanta personalului care are nevoie de acest lucru.

– evaluarea obiectiva a performantelor personalului si gasirea unor solutii de imbunatatire a acestora.

Exista certificari Iso care au in vedere protectia datelor personale ale angajatilor, ale clientilor si partenerilor si ele sunt din ce in ce mai solicitate, fiindca pandemia a impus telemunca si datele de logare pe diferite platforme trebuie sa fie confidentiale, ca hackeri sa nu actioneze.

Daca ai un magazin online si accepti achitarea produselor cu cardul sau ai pe site numeroase formulare ce necesita completare de catre cumparatori, trebuie neaparat sa securizezi paginile respective, iar certificarea Iso corespunzatoare demonstreaza ca ai luat acea masura de precautie.

Esti fermier sau detii o fabrica de lactate sau o macelarie? Toti antreprenorii din industria alimentara vor vinde mai mult si nu vor mai lua amenzi in urma diferitelor controale, daca poseda certificarea iso care demonstreaza calitatea premium a produselor alimentare vandute.

Analizand atent certificarile iso observam ca ele sunt orientate catre prioritatile societatii care sunt:
– asigurarea sanatatii si protejarea vietii.
-protectia mediului
– realizarea de economii si reducerea consumului resurselor
– cresterea calitatii vietii, prin cresterea calitatii produselor si a climatului de la locul de munca
– protectia datelor personale.

Certificarea ISO 45001 este complexa si nu trebuie sa lipseasca din nicio firma, institutie sau companie si pana la jumatatea lunii mai a acestui an, pretul ei este cu 50 % mai mic.
Acum este timpul ca in calitate de manager sa combini eficient mai multe tipuri de asigurari si cu ajutorul specialistilor de la

Certificareiso.ro firma pe care o conduci sa prospere.

Primesti suport sa poti face toate transformarile necesare si acestea sunt benefice tuturor.

Certificarea se obtine rapid, iar beneficiile ei sunt uriase.

Protejeaza angajatii, asigura-le conditii de maxim confort la locul de munca, multumeste clientii si partenerii de afaceri prin tot ceea ce le oferi si vei vedea ca nu vor exista probleme in firma ta! (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Prin icoanele de la Costișata, ochii Iisus Hristos ne invitau să credem mai mult în noi înșine

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa a fost prezent, astăzi – 24 septembrie 2023, alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, la invitația IPS Nifon – Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, la târnosirea bisericii din satul Coștișata, comuna Bezdead.

„Biserica e o poartă spre cer, iar cu fiecare deschidere a unui nou lăcaș de cult, clerul face și o invitație credinciosului creștin spre redescoperire. Poate că și de aceea, ziua de astăzi a fost aleasă pentru târnosirea bisericii Costișata din comuna Bezdead Dâmbovița. Biserica poartă hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril și a fost ridicată cu eforturile preoților și al vrednicilor din zonă.

În mătasea icoanelor stau îngerii și cu forța energetică a spiritelor lor, aceștia se roagă pentru noi. În duminica în care Biserica amintește despre episodul minunii înfăptuite de Christos la pescuit, deschiderea unei noi biserici este o paralelă fericită cu întreaga taină reprezentată de gestul lui Isus, de simbolista corabiei, de semnificația peștilor dar si de propovăduirea unui nou orizont adus de acest miracol. Prin gestul său, Isus ne spune că avem acces la reinventare și arată forța transformatoare a credinței. Prin icoanele de la Costișata, ochii Lui ne invitau sa credem mai mult în noi înșine si in puterea gândului pozitiv”, spune Radu Popa.

La solemnul eveniment religios, alături de sutele de drept credincioși, au mai fost prezenți vicepreședinta Consiliului Județean Dâmbovița – Luciana Cristea și secretarul de stat Ionuț Săvoiu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște are, de luna aceasta, și Cabinet de Medicină Sportivă

Publicat

pe

Una dintre problemele mari cu care s-a confruntat mulți ani Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgoviște a fost reprezentată de lipsa medicilor pentru anumite specialități. Prin implicare, căutare, perseverență, comunicare și negociere, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și cea a Spitalului Județean de Urgență, respectiv președintele Corneliu Ștefan și managerul Claudiu Dumitrescu, au reușit să depășească această barieră a neprevăzutului și incertitudinii și să aducă la Târgoviște medici de calitate, în majoritate tineri dispuși să-și creeze aici o carieră, să se pună în slujba pacienților cu dedicație, în cam toate specializările.

Acest proces de atragere a cadrelor medicale către Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște continuă. În afară de dotările excepționale care există și de cele care vor urma, medicii care au ajuns la Spitalul Judeţean Târgoviște au realizat rapid că există aici o echipă omogenă, distinsă, că există colaborare și transparență decizională. Meritul pentru acest climat echilibrat, de colaborare, este al managerului Claudiu Dumitrescu. A spus că vrea o echipă medicală puternică la spitalul din Târgoviște și iată că s-a înfiripat! Și, ce este important în tot acest circuit al dezvoltării componentei umane la nivelul unității medicale, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a fost mereu aproape, decisă să sprijine total sistemul sanitar dâmbovițean.

De curând, la Spitalul Județean din Târgoviște, în Policlinică, s-a redeschis luna aceasta, după o lungă perioadă, un cabinet de Medicină Sportivă, despre care mulți spuneau că nu mai este posibil așa ceva. Sunt puține instituții medicale din regiunea de sud a țării care se pot lăuda că au în structură o asemenea componentă.

Dr. Matei Cristescu – specializare Medicină Sportivă

Tânărul medic al cărui cabinet a fost luat cu asalt încă din primele zile de dâmbovițeni și nu numai, este din București și a venit la Târgoviște prin transfer de la Spitalul Judeţean din Miercurea-Ciuc. Dr. Matei Cristescu ne-a făcut o impresie bună de la prima întâlnire. Este deschis, politicos, zâmbitor. Pregătit să facă față oricăror provocări profesionale, să răspundă exigențelor impuse de profesia sa, de colectivul căruia i s-a alăturat.

Era deja coadă la ușa cabinetului aflat în Policlinica din cadrul Spitalului Județean din Târgoviște. Am aflat că lista cu programări este plină. De consultațiile și recomandările medicului de Medicină Sportivă au nevoie sportivii profesioniști și amatori, persoanele care vor să practice o anumită disciplină sportivă în afara ariei competiționale, dar și copiii, tinerii, adulții care doresc să frecventeze o sală de fitness. Nu este indicat să te apuci să lucrezi la aparate de forță, să tragi de fiare cum zice românul, fără indicațiile prețioase ale specialistului în Medicină Sportivă.

Dr. Claudiu Dumitrescu – manager Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște

„Conform legilor în vigoare, avizul medico-sportiv are o valabilitate de 6 luni. La fiecare 6 luni, sportivii sunt nevoiți să își ia această viza fără de care nu pot participa la competiții. Ar fi bine, ar fi indicat, ca și cei care practică sportul de agrement, de întreținere, să treacă pe la cabinetul nostru. Chiar dacă te duci la sală, ai nevoie de o adeverință medicală. Nu ar trebui să facem sport după capul nostru”, ne-a explicat dr. Matei Cristescu.

În cadrul cabinetului de Medicină Sportivă, evaluarea constă într-un consult specific, examen EKG, analize de sânge, de efort și, pe viitor, ne-a spus tânărul medic Matei Cristescu, va fi diversificată gama de investigații.

Program Cabinet Medicină Sportivă
Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște (Policlinică)
Luni-vineri: 08:00-15:00
Programările se fac la numărul de telefon: 0725.789.788

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats