Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Viitorul drum expres Găești-Târgoviște-Ploiești, în dezbatere la CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmboviţa a organizat, astăzi – 27 aprilie 2021, la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan, o dezbatere publică având că temă drumul expres Găești-Târgoviște-Ploiești, pentru care este în curs de elaborare documentația aferentă analizei multicriteriale de traseu – etapa 2. Menționăm faptul că, după parcurgerea etapei 1, au fost avizate două variante de traseu.

„Finalizarea primei etape nu reprezintă alegerea finală a traseului. Acum, în etapa 2, se mai pot face modificări punctuale și suntem conștienți că vor mai fi contrângeri față de prima etapă. De aceea suntem aici, să vă ascultăm și pe dumneavoastră, să avem o comunicare care să ducă la un proiect bun, fără blocaje. Deși am spus că sunt două variante pe teritoriul județului Dâmbovița, cele două variante se suprapun. Singura diferență este destinderea de la centura Ploiești, acolo unde cele două variante au puncte de plecare diferite”, a precizat Ionuț Urecheatu – responsabil de contract din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR.

La discuții au participat și primarii localităților aflate de-a lungul traseului noului drum, respectiv: Morteni, Petrești, Găești, Gura Foii, Dragodana, Raciu, Lucieni, Ulmi, Văcărești, Comișani, Gura Ocniței, Bucșani, I. L. Caragiale, Dărmănești și Vlădeni.

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție pentru obiectivul de investiții „Drum expres Găești – Ploiești” este derulat de CNAIR, iar întâlnirea de astăzi s-a concentrat pe analiza punctelor de vedere ale tuturor factorilor din județul Dâmbovița ce sunt implicați în procesul de aprobare și avizare a proiectului și pe preîntâmpinarea eventualelor probleme sau blocaje ce ar putea avea un impact negativ în derularea contractului pentru acest obiectiv de investiții de importanța strategică națională.

„Am inițiat această întâlnire, după ce, săptămâna trecută, am participat cu colegii mei de la Consiliul Județean Dâmbovița la o întâlnire la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, unde am depus documentația pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște. Atunci, doamna Mariana Ioniță a propus să avem o discuție la Târgoviște în legătură cu Drumul expres Găești – Ploiești, împreună cu dumneavoastră, primarii localităților pe unde trece acest drum.

În primul rând, acest drum expres face legătura între Oltenia și Moldova. Este cel mai important drum expres, este un drum nou, de la Găești până la Ploiești. Cea mai mare parte a acestui drum trece prin județul Dâmbovița și doar 25% este pe raza județului Prahova. A fost condiția Ministerului Transporturilor; am avut o discuție și cu domnul ministru Drulă, în urmă cu 4 luni, când am inițiat proiectul de hotărâre al consiliului județean.

Din acest drum expres va pleca Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, care pornește din comuna Ulmi, străbate municipiul Târgoviște, Dragomirești, Șotânga, Doicești și se bifurcă direct din DN 71, la ieșirea din comuna Aninoasa și intrarea în comuna Doicești. Vă rog, pentru că sunt ultimele amendamente pe care dumneavoastră, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, le aveți pe marginea acestui proiect, să ridicați toate problemele și către reprezentantul Ministerului Transporturilor, dar și către proiectant. Trebuie să luăm o decizie pentru porțiunile care sunt străbătute pe raza localităților dumneavoastră”, a declarat președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Pupazadintei

    aprilie 28, 2021 at 9:16 pm

    Se ca.ă pe ei de drum expres Găești – Ploiești. Nu sunt în stare să reabiliteze podul peste calea ferată, la ieșirea din Gaesti, către autostrada. Podul este in reabilitare de un an. Bănuiesc ca va mai dura încă pe atât. Ruta ocolitoare este un coșmar.Concureaza cu brio DN1 în weekend Sinaia – Brașov. Bucuria, service auto. Bănuiesc, dacă era la chinezi, într-un weekend era gata. La nemernicii aceștia, trebuie să ne lom ca reper, decenii. Vorbim de drumuri expres…
    Vise, vise….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița execută lucrări complexe pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița execută, în această perioadă, prin societatea proprie, lucrări de reparații pe drumul care urcă la Mănăstirea Dealu – DJ 718A

La final – spune președintele Corneliu Ștefan, care urmărește atent investiția, se va circula în cele mai bune condiții spre această zonă a județului cu profunde semnificații istorice.

De asemenea, se toarnă covor asfaltic pe DJ 710, sectorul Bezdead-Pucioasa.

Vezi aici programul complet al lucrărilor de infrastructură rutieră pe care le execută CJ Dâmbovița săptămâna aceasta!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviștei este supărat rău de tot! S-a trecut la sancțiuni!

Publicat

pe

Nu voi permite ca tot ceea ce am construit împreună să devină bătaia de joc a unor iresponsabili – este mesajul transmis, astăzi, de primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, către cetățenii certați cu bunul simț.

„Nu pot, efectiv, să înțeleg resortul care determină pe cineva să facă așa ceva. Pur și simplu, mintea mea respinge ideea că un individ care respiră același aer cu noi, care merge pe aceleași străzi și în aceleași parcuri, care trăiește în aceeași comunitate… se comportă ca un golan, fără ca nimeni să-i fi greșit cu nimic.

Suntem plini de sloganuri (unii dintre noi), „vrem o țară ca afară”, etc., etc., etc. Dar când vine vorba de atitudine… e ce vedeți în poze.

Sunt foarte mâhnit și nu vreau să las lucrurile astea să treacă nepedepsite. În ultimele 2 zile au fost aplicate aproximativ 30 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe vizând tulburarea ordinii și liniștii publice, depozitarea neautorizată a deșeurilor, dar și circulația atelajelor sau regimul câinilor cu stăpân”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Reamintim faptul că, săptămâna trecută, când a fost redeschis Parcul Mitropoliei, la finalul lucrărilor de modernizare, edilul a lansat un apel către locuitorii orașului, să păstreze în stare bună ceea ce municipalitatea s-a străduit să le ofere. Depinde doar de noi ca parcul să arate la fel de bine ca acum și peste un an, doi sau cinci – spunea edilul. Ei bine, unii și-au dat deja în petic. Atât de repede!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT