Connect with us

Dâmboviţa

Senatorul Guran îi tolerează, dar este dezamăgit de coechipierii de guvernare de la USR PLUS

Publicat

pe

Senatorul Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa, după multă vreme, a decis să vină în faţa presei locale, în Săptâmâna Patimilor, şi să-şi descarce, cu subtilitate și sinceritate, ca un adevărat actor politic, nemulţumirile şi neîmpinirile de până acum. Mai ales cele legate de judeţul Dâmboviţa.

Se vede de la o poştă, Guran nu este un adept frenetic al actualei coaliţii pe care PNL a înjghebat-o, conjunctural, cu USR PLUS, dar, cum a spus, altă posibilitate de a guverna nu există. Majoritatea parlamentară nu se putea construi decât cu USR PLUS şi cu UDMR.

Liderul liberalilor dâmboviţeni crede că, până la urmă, coaliţia va rezista. Se vor găsi soluţii de conciliere şi conlucrare. Ce-i drept, Guran nu prea a fost sigur pe aceste afirmaţii, ci ezitant.

Senatorul Guran a găsit şi o explicaţie pentru comportamentul coechipierilor de la USR PLUS, ceva de tip fată mare, neştiutoare şi nervoasă. A spus că s-a ajuns la aşa de multe discuţii și contradicţii din cauza faptului că USR PLUS este pentru prima dată la guvernare şi nu are prea multă experienţă politică şi nici diplomaţie în ceea ce se discută, în ceea ce se negociază.

Virgil Guran a recunoscut că, în calitate de vioara întâi a guvernării, PNL va trebui să suporte şi loviturile pe care le va primi din partea electoratului, fiindcă toate neajunsurile și nemulţumirile cetăţenilor se vor descărca asupra liberalilor.

Preşedinele PNL Dâmboviţa încă nu şi-a revenit după lovitura pe care le-a tras-o sub centură colegii de coaliţie de la USR PLUS, care au făcut praf cele două proiecte importante cu care au defiliat liberalii dâmboviţeni în campania electorală, respectiv modernizarea DN 71, Bâldana-Târgovişte, şi preluarea de către stat a Combinatului de Oţeluri Speciale.

„Pentru mine a fost o dezamăgire foarte mare. Am ieşit foarte puţin în presă să vorbesc despre acest lucru, dar, ulterior, am avut discuţii mari, cu strigături”, a spus Virgil Guran.

Senatorul a mărturisit că, la moţiunea de cenzură dedicată ministrului Economiei – Claudiu Năsui, s-a abţinut cu greu să nu voteze împotriva demnitarului USR PLUS, care a îngropat proiectul de la COS. A spus, de asemenea, că, la moțiune, a mai avut şi misiunea ingrată de a vorbi în Parlament din partea grupului PNL. A dat de înţeles Guran că nu îi înghite cu plăcere pe colegii de guvernare de la USR PLUS, mai ales pentru cele două proiecte importante pentru Dâmboviţa, pe care le-au anulat, dar merge înainte şi respectă înţelegerea, chiar dacă nu îi prieşte.

„Vă spun sincer. Sunt colegii noştri de coaliţie. Eu respect coaliţia. Sunt un om care înţeleg când bat o palmă, mă ţin de cuvânt. A fost o mare decepţie. Va trece foarte greu pentru mine şi nu voi uita aşa de uşor ceea ce au făcut. Nu mi se pare normal. Mai ales că, atunci când am negociat, cele două proiecte erau trecute în programul de guvernare. Nu era aşa, că vrea Guran. Erau trecute în planul de guvernare şi nu au ţinut cont de acest lucru”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite