Connect with us

ACTUALITATE

„Lumina Crucii” a venit cu nădejde la Gura Ocniței

Publicat

pe

„Luminii Crucii” a ajuns la a patra ediție la Gura Ocniței. Chiar dacă pentru a doua oară sub constrângerile pandemiei, cu masca pe figură și cu distanțare fizică între participanți, credința păstrată în cuibul sufletului rezistă și răzbate încă nealterată de capriciile vremurilor pe care le trăim. Evenimentul, diminuat ca amploare, s-a desfășurat în fața bisericii din Gura Ocniței.

În timp ce în lăcașul sfânt se săvârșea slujba din Vinerea Mare, pe stradă, copiii și tinerii, îndrumați de artistul plastic Mihai Șerbănescu și de primarul Sorin Vasile Ioniță, compuneau, cu migală și răbdare, din lumânări, o imagine care să rămână vie, un simbol al luminii izbăvitoare.


Organizatorii ar fi dorit să meargă mai mult pe stradă cu această cale a Luminii Crucii izbăvitoare, dar nu au vrut să iasă din uzanțele stării de alertă. După săvârșirea Prohodului Domnului, enoriașii au ieșit, în frunte cu preoții, și au ocolit biserica, după care au venit să aprindă și ei lumânările ce compunea tabloul simbolistic de pe caldarâm.

„Venim dintr-o perioadă extrem de grea, destul de tensionată și nesigură, dar totuși credința strămoșească de creștini ortodocși ne-a întărit și ne-a dat nădejdea că putem supraviețui acestor evenimente nefaste, că putem ridica nădejdea la gradul de „se întâmplă” și că putem reveni la normalitatea de a conviețui așa cum am fost hărăziți. Starea sufletească este destul de încărcată. Supărarea oamenilor, nesiguranța au atins cote maxime.

Lipsa de comunicare ne-a dus la izolare și, implicit, la singurătate. Ne-am schimbat modul de viață, dar asta nu ne oprește să sperăm și să avem convingerea că, împreună, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom reuși să ieșim din această stare critică, din această pandemie, din această izolare. Tinerii trăiesc, din păcate, momente noi, sunt ușor debusolați, dar, după cum se vede, se strâng în jurul Sfintei Biserici, vin la slujbe. Cred în binele de mâine.

Am senzația nu numai eu, dar și întrega comunitate, că Dumnezeu ne va ajuta să revenim la normalitate. Cred din suflet ca și cetățenii că o să ne revenim, că o să intrăm într-un firesc al lucrurilor și o să ne continuăm viața așa cum ne-a lăsat-o Divinitatea.

Multe sunt de spus. Dar, prin speranța Învierii, vom avea bucuria învingerii morții prin Mântuitorul Nostru Iisus Hristos, astfel încât să putem nădăjdui că vom avea elanul, că vom avea speranța că vom înfăptui lucrurile de așa manieră încât să nu mai stăm în această stare critică.

Aveam o ardoare, o speranță, că ne îndreptăm spre bine. Dar, văzând modul în care se mișcă lucrurile, cum se iau deciziile la nivel superior, din ce în ce mă îneacă pesimismul, nesiguranța că mergem spre nicăieri.

Singura șansă, singura cale este rugăciunea și încercarea de a-l cauta și găsi pe Iisus Hristos. Să ne atingem cu toții dezideratul esențial al vieții, care este mânuirea, spălarea de păcate, iubirea de aproape, iertarea și toleranța, atitudini care, pur și simplu, sunt lăsate undeva în întuneric. Poate Lumina Învierii ne va trezi și ne va da această siguranță, această nădejde a zilei de mâine”, ne-a declarat primarul Sorin Vasile Ioniță.

ACTUALITATE

A vrut să vândă un scaun pe internet și a fost la un pas să rămână fără banii de pe card!

Publicat

pe

Un bărbat din Iași a povestit, într-o postare pe pagina sa de Facebook, modul în care era să fie păcălit atunci când a scos la vânzare pe internet un scaun – scrie DC News.

„Novice în ale vânzării pe internet, dorind să-mi vând scaunul second-hand, iată, chiar azi, am fost la limită să ofer datele cardului bancar unui anume Ursu BRAWL (ce nume!) din satul Dopca, Jud. Brașov (e bine să ai un județ „serios” în spate) care m-a contactat pe Whatsapp.

A evitat mult să ofere numele și adresa, insistând să introduc datele cardului meu la un link aparent serios (inclusiv codul de 3 cifre, de pe spate, specific unei cumpărări de pe site-uri verificate, nu unei vânzări, cum era cazul meu)”, a povestit ieșeanul pe pagina sa de Facebook.

Modul de operare al atacatorilor

Aceştia contactează un utilizator care a publicat un anunț de vânzare a unui produs pe OLX, se declară interesaţi și la scurt timp, cu un anumit pretext, cer să mute conversația pe un alt canal de comunicare, de regulă pe Whatsapp. Apoi susțin că au efectuat plata.

Pentru ca vânzătorul să intre în posesia plății i se trimite un link pe care trebuie să-l acceseze și să introducă datele card-ului. Aceasta este o capcană pentru că atacatorii, după ce primesc datele card-ului, sistează orice conversație cu victimele și retrag bani din contul lor.

Deși pagina web la care ne direcționează link-ul folosește identitatea vizuală a brandului OLX, în realitate dacă analizăm denumirea domeniului din link putem observa că nu ne mai aflăm pe pagina oficială.

În cazul în care ați căzut într-o astfel de capcană, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să contactați banca pentru a bloca card-ul și eventualele tranzacții ilicite din cont. Ulterior, dacă ați suferit pagube materiale, depuneți o plângere la cea mai apropiată secție de poliție, pentru a deschide o investigație în acest sens.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Rareș Bogdan și-a pierdut apetitul când a văzut jandarmii în restaurant

Publicat

pe

Simandicosul primvicepreședinte PNL Rareș Bogdan, care, de cele mai multe ori, spune povești, de parcă îi place să se audă, a comis din nou o gafă publică. A acuzat jandarmii că i-au stricat digestia, starea de bine, când i-a văzut intrând în uniforme să facă un control într-un restaurant din Herăstrău unde nobilul politician liberal servea masa cu familia.

Păi, domnule europarlamentar, au intrat gealații în această pandemie peste unii în casa lor, în curtea lor și i-au amendat de nu s-au văzut fiindcă luau masa, tot în familie, dar nu le-a ieșit organelor la număr?! Așa că, mai ușor cu demagogia asta vocală.

Oricum sindicaliștii de la Europol i-au răspuns pe măsură fostului jurnalist luat de cap de când a intrat în politică. I-au spus băieții cum stă treaba cu legea, cu pandemia și cu politicienii.

„Rareș Bogdan s-a arătat iritat de prezența jandarmilor la restaurantul din Herăstrău unde lua masa cu familia, afirmând că nu i se pare normal ca în local, unde sunt familii și copii, forțele de ordine să vină în uniforme. Mai mult, l-a sunat pe colegul său de partid, ministrul Bode și pe secretarul de stat Bogdan Despescu și le-ar fi explicat dumnealui cum trebuie să fie efectuate controalele. A mai făcut aluzie și că polițiștii nu intervin în restaurantele și terasele care în weekend se transformă în cluburi.

Acum, nici nu știm cum ce să începem pentru a-l lămuri pe europarlamentarul Rareș Bogdan…

1. În primul rând îi reamintim că la guvernare se află partidul din care face parte. Adică tocmai cei care au impus restricțiile și care trimit constant, în fel de fel de planuri de acțiune, jandarmi și polițiști să defileze pe la terase, restaurante, mall-uri.

2. Noi am tot urlat ca lupii la lună timp de 1 an, că de la nivelul MAI, prin videoconferințele periodice se impuneau „cifre”. Număr de amenzi, acțiuni și controale cât mai multe și mai puțină muncă de poliție. Dacă Rareș Bogdan are impresia că polițistului sau jandarmului îi face plăcere să ridice de la masă clienți, să îi numere, să îi legitimeze și să îi șicaneze, se înșală amarnic.

3. Aluzia cu restaurantele care se transformă în cluburi este reală. De aceea nu înțelegem de ce colegii de partid ai lui Rareș Bogdan, care au emis HG-ul cu restricțiile nu au oferit instrumente polițiștilor să și acționeze în astfel de cazuri. Cu toate că este interzisă funcționarea cluburilor și discotecilor, patronii teraselor din Herăstrău și de la mare, apropiați ai oamenilor politici, au făcut suficient lobby pentru a nu fi atinși de restricții sau de sancțiuni astfel că în momentul de față există o lacună legislativă, care nu le permite polițiștilor să îi sancționeze.

Vă reamintim că în urmă cu aproximativ 4 săptămâni premierul Câțu critica forțele de ordine că nu sunt „suficient de vizibile” și îi cerea ministrului Bode „mai multe controale”, la acel moment mai rămânea ca și femeia de serviciu să fie scoasă în patrulare prin mall-uri, piețe și alte zone aglomerate. Acum, veniți dumneavoastră și ne spuneți ca v-ați simțit „intimidat” de uniformă și de prezența jandarmilor în restaurant la ora 14. Practic, noi suntem pe post de minge de ping-pong într-o instituție care conform legii este apolitică, dar în care primești comenzi de la oameni politici. Și atunci ne întrebăm, oare nu ar fi mai bine ca aleșii neamului și clientela de partid să anunțe unde iau masa (mic dejun, prânz, cină, sprițuri, cafele etc) sau care localuri pot fi controlate și care nu, în așa fel încât, în viitor, forțele de ordine să nu mai „gafeze”?

Și, în loc de concluzie, poate Rareș Bogdan ar trebui să știe că de fapt cei doi jandarmi care l-au deranjat, l-au deranjat în numele ministrului Lucian Bode și a secretarului de stat Bogdan Despescu, cei care dispun astfel de controale”, au scris,pe pagina de Facebook, după ieșirea grandomană a lui Rareș Bogdan,  reprezentanții Sindicatului Europol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT