Connect with us

ACTUALITATE

România trece la vaccinarea anti-COVID fără programare prealabilă

Publicat

pe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi – 6 mai 2021, că, la sfârșitul săptămânii, se va întra într-o nouă fază a campaniei de vaccinare anti-COVID, în sensul că se va renunța la înscrierea prealabilă, telefonic sau pe platforma online dedicată.

”În toată țara, oamenii se vor putea vaccina fără preaviz, fără anunț prealabil ori înscriere pe platformă. Avem maratoane și centre deschise non-stop la spitalele militare, oricine se poate prezenta direct pentru vaccinare.

Chiar dacă cifrele arată mai puține persoane infectate și la terapie intensivă, mai puține decese, să nu ne amăgim: pandemia nu a dispărut, virusul este încă în societate. Până când vom avea un număr mare de români vaccinați, trebuie să respectăm în continuare restricțiile.

Haideți să ne vaccinăm pentru a reveni la normalitatea noastră, pe care ne-o dorim atât de mult!”, a declarat preşedintele Klaus Johannis.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Gala Excelenței în Educație”, un regal dedicat elevilor merituoși din Târgoviște

Publicat

pe

În sala de spectacole a Cinematografului Independența din Târgoviște s-a consumat, astăzi – 1 iulie 2022, cea de-a VI-a ediție a „Galei Excelenței în Educație”, manifestare organizată de Primăria municipiului și Consiliul Local.
Alături de edilul Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și administratorul public Gabriel Boriga s-au aflat: Carmen Holban- deputat, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, secretarul general al Consiliului Județean – Dănuț Popa, inspectorul școlar general – Ileana Nicolaescu, cadre didactice, consilieri locali, consilieri județeni și, bineînțeles, copiii, elevii merituoși ai Târgoviștei, cei pentru care s-a născut această „Gală a Excelenței”.

„Celebrăm excelența în educație, prin care oferim aprecierea noastră celor care fac cinste municipiului Târgoviște, educației târgoviștene. Copii, profesori, părinți. Pentru că, deși formal părinții nu primesc premii, aprecierea și recunoștința noastră se îndrepta și către părinți. Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut, pentru ceea ce faceți. Ne oferiți un sentiment foarte stabil de încredere în viitor”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

A mai spus edilul Târgoviștei că unul dintre cele mai importante ingrediente care se află în această compoziție a succesului este munca.

Prefectul Claudia Gilia a adresat elevilor un mesaj de suflet, insistând pe aceiași idee a muncii, a eforturilor depuse pentru depășirea unor bariere, pentru atingerea unor performanțe la diferite discipline educaționale sau în sport, la care a mai adăugat pasiunea.

„Îi felicit pe profesorii care vă îndrumă. Pentru că sigur au pus acolo foarte multă muncă. Au pus foarte multă dăruire, foarte multă răbdare, pentru a putea ajunge la asemenea rezultate. Am spus întotdeauna că educația pentru societate este foarte importantă. Cu cât gradul de performanță, gradul crescut al educației fiecărui om din societate este mai ridicat, cu atât societatea este mai dezvoltată”, a adăugat prefectul Claudia Gilia.

Deputata PSD Carmen Holban a comparat copilul, destul de stilat, dintr-un unghi filozofic, cu o oglindă.

„Oglinda familiei, oglinda școlii din care face parte, oglinda profesorilor și, de ce nu, oglinda acestui oraș. Mi-am dat seama că două lucruri sunt extrem de importante în viața unui copil. Rădăcina și aripile. Iar astăzi voi, toți, copiii, ați demonstrat că aveți aripi cu care puteți zbura către viitor. Mulțumesc profesorilor pentru efortul depus pentru ca astăzi voi să ajungeți aici”, a fost mesajul parlamentarei Carmen Holban.

După consumarea momentului de alocuțiuni, a urmat un scurt program muzical susținut de Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”. Muzicienii au interpretat admirabil, echilibrat, cu ritm și profunzime, trei piese excepționale, liniile melodice ale unor filme de succes.

A sosit și premierea. Această sarcină plăcută a fost dusă la capăt cu succes de primarul Cristian Daniel Stan, sprijinit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de administratorul public Gabriel Boriga.

S-a început ușor cu stângul, dar s-a recuperat rapid și a fost ștearsă secvența de penibilitate datorată lipsei chiar a primului premiant, a unui cadru didactic de reprezentare sau a părintelui. Este vorba despre singurul absolvent de liceu din Târgoviște care a obținut nota 10 la examenul de bacalaureat: Andra Alexia Mihai de la Colegiul Național Ienachiță Văcărescu. Motivația absenței nu s-a comunicat.

Aproape 200 de elevi și profesorii îndrumători au fost premiați la „Gala Excelenței în Educație”, ediția a VI-a 2022. Copii care au obținut rezultate redutabile la olimpiadele naționale, sportivi care au câștigat titluri de glorie la diferitele competiții.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Unde pot fi admirate cele mai cunoscute opere ale lui Leonardo Da Vinci?

Publicat

pe

de

În cazul în care te întrebi unde poți să vezi cele mai cunoscute opere de artă realizate de Leonardo Da Vinci, iată locul în care poți admira patru dintre ele.

1. Mona Lisa – Este fără niciun dubiu cel mai cunoscut tablou realizat de Da Vinci vreodată. Ea poate fi admirată la Muzeul Luvru din Paris și pentru ceva timp a fost motiv de dispută între italieni și francezi. Cum a ajuns să fie amplasată într-un muzeu din Franța? Da Vinci a fost foarte atașat de acest tablou și, în loc să i-l dea persoanei care l-a comandat, l-a adus în Franța în 1517, unde a continuat să îl perfecționeze pentru tot parcursul vieții sale. După moartea artistului, Mona Lisa a fost moștenit de asistentul lui Da Vinci, care i l-a vândut lui Francisc I pentru 4.000 de monede de aur, iar apoi a intrat în colecția regală. În prezent, peste 6 milioane de oameni vin anual la Luvru pentru a vedea această pictură unică. Fără îndoială, acesta este cel mai cunoscut tablou din istorie, astfel că a fost replicat în milioane de exemplare. Chipul Mona Lisei a dat naștere și unor colecții de haine, iar tabloul a putut fi văzut și în filme precum The Da Vinci Code (2006), 2012 (2009) ori Pinocchio (1940). Nu este însă singurul domeniu, deoarece chiar și la jocuri de noroc acest tablou a devenit un simbol. Este cazul jocului Da Vinci’s Vault, disponibil in majoritatea cazinourilor online de top din Romania. Iar Mona Lisa nu este singura operă a marelui artist din acest joc, alt simbol fiind Omul Vitruvian.

2. Cina cea de taină – Cea mai cunoscută imagine religioasă a tuturor timpurilor poate fi văzută în biserica Santa Maria delle Grazie din Milano. Această frescă a fost realizată în anul 1490 și reprezintă momentul în care Iisus, alături de discipolii săi, stă la masa pentru ultima cină dinainte să fie arestat și condamnat la moarte. Scena redată de Da Vinci surprinde exact momentul în care Iisus le spune ucenicilor săi „unul din voi mă va vinde”. Astfel, pe chipul discipolilor se observă consternarea în momentul primirii acestei vești. Leonardo Da Vinci a pus multă pasiune în realizarea acestui tablou și, potrivit scriitorului Matteo Badellon, lucra de dimineața până seara și nu se oprea nici măcar să mănânce, pentru ca apoi să urmeze zile în care nu picta deloc. Iar fresca realizată de Da Vinci a fost apreciată de toată lumea în momentul în care a fost gata.

3. Omul Vitruvian – Cel mai cunoscut desen realizat de Da Vinci poate fi văzut la Gallerie dell’Accademia din Veneția, unul dintre orasele din Italia prezent in multe topuri turisitice. 1490 este anul în care se crede că a fost realizat acest desen care mai conține și notițe ce au la bază lucrările arhitectului Vitruviu. El prezintă un om în două poziții suprapuse, cu brațele și picioarele despărțite. Acesta este încadrat de un cerc și un pătrat. Prin acest desen se demonstrează contopirea matematicii cu arta din perioada Renașterii. În plus, specialiștii mai consideră că reprezintă și piatra de temelie a încercării lui Da Vinci de asociere a omului cu natura. Desenul a fost vândut de mai multe ori, însă din 1822 se află la Gallerie dell’Accademica din Veneția.

4. Picturile din perioada de început a lui Da Vinci – Printre primele opere ale lui Da Vinci, din perioada în care a fost ucenicul lui Andrea del Verocchio, sunt expuse în sala 15 a Galeriilor Uffizi din Florența. Acestea au fost realizate înainte de 1482, an în care Da Vinci a părăsit Florența pentru a picta pentru Ducele Ludovico il Moro la Milano.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT