Connect with us

AGRICULTURĂ

Comerțul ambulant cu păsări, oprit pentru o lună după confirmarea unui focar de gripă aviară

Publicat

pe

Sursa foto: AgroIntel

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a suspendat, pentru o lună, comerţul ambulant cu păsări şi activităţile comerciale cu păsări vii, din cauza apariției unui focar de gripă aviară la o fermă din județul Mureș – scrie DC News. Decizia a fost luată vineri seară.

La nivelul exploataţiei infectate au fost impuse restricţii de mişcare a păsărilor, personalului, mijloacelor de transport şi furajelor. De asemenea, a fost demarată eutanasierea păsărilor, apoi se va trece la dezinfecție.

Conform deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Perioadă de remediere fără sancțiuni a erorilor din cererile unice depuse la APIA

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Cererile unice de plată depuse la APIA
sunt supuse, până la sfârșitul lunii iunie, unui control preliminar pentru remedierea fără sancțiuni a erorilor de amplasare a parcelelor agricole sau de declarare a culturilor, în vederea extragerii eșantionului pentru controlul pe teren – informează Centrul APIA Dâmboviţa.

De precizat că, la nivel național, au fost depuse 815.291 de cereri, pentru o suprafață solicitată la plată de 9.941.867,01 ha. Raportat la anul 2020, numărul a scăzut cu 11.673, în vreme ce suprafața solicitată a crescut cu 126.929,62 ha.

„La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Județean Dâmbovița, au fost înregistrate 24.414 cereri unice de plată, pentru 129.578,10 ha. Față de datele centralizate pentru anul 2020, s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri unice primite, cu 103,84% și a suprafetei solicitate pentru plata cu 101,99%”, se precizează într-un comunicat remis presei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: Întâlnire regională a specialiștilor din agricultură din Regiunea Sud Muntenia

Publicat

pe

Viorel Cigăran - director executiv Direcția Agricolă Dâmboviţa

Vineri – 18 iunie 2021, de la ora 11:00, se va organiza la Târgoviște, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar, un workshop regional al specialiștilor din cadrul Direcțiilor Agricole și Direcțiilor Sanitar-Veterinare din județele Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman. Vor fi prezentați și reprezentanți ai Agenției Naționale a Zonei Montane.

La întâlnire va participa și George Aurelian Cățean – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii. Potrivit ing. Viorel Cigăran – director executiv DADR Dâmboviţa, discuțiile se vor axa pe promovarea produselor agroalimentare locale, în contextul actual.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT