Connect with us

POLITIC

Vanghelie îl acuză pe Ponta că și-a eliminat adversarii cu dosare penale

Publicat

pe

După dezvăluirile făcute de Marian Vanghelie, aseară, la emisiunea „Jocuri de Putere” de la Realitatea Plus, reprezentanții PRO România, care mai sunt pe acolo și care vor să reanime acest partid, ar trebui să-l înlăture de la cârmă pe Victor Ponta. Oricum, este consumat ca politician.

Fostul vicepreședinte al PSD îl acuză pe Ponta de faptul că a colaborat cu George Maior și Florian Coldea pentru scoaterea pe tușă a unor politicieni amenințându-i cu dosare. Iată ce a mărturisit Vanghelie la cunoscutul post TV.

„La vremea respectivă, era domnul Ponta, care elimina adversarii politici din partid și stabilea cine trebuie să plece. Nu se putea pleca decât cu un dosar penal sau o arestare. Dânsul fiind într-o relație nu doar de prietenie cu Maior, fiind și finul sau nașul, avea o legătură strânsă, indirect, și cu Coldea. La vremea respectivă, ei stabileau cine mai poate și cine nu să mai facă politică… toți cei care erau incomozi, nu puteau fi ținuți în mână, nu plăteau ce trebuiau să plătească. Era, dacă vreți, exact cum plătea statul român turcilor tribut. Mie, personal, nu mi-au cerut bani pentru că au văzut că nu funcționa și le era frică de mine. Eu am fost un tip mai revoluționar, am avut anumite principii.

George Maior, la nunta sau botezul primarului Negoiță, m-a tras deoparte și a încercat să îmi explice ce legături am eu și de ce nu termin cu Mircea Geoană. I-am spus că nu am, că e președintele partidului. Mi-a spus: ”Dvs. nu înțelegeți sau vă faceți că nu înțelegeți? Treaba Dvs”. Eu am înțeles atunci că, în contextul în care eram consecvent cu niște linii ale partidului, începusem să îi deranjez. Din ce spunea doamna Udrea și domnul Cocoș, despre gențile pe care le duceau domnului Coldea la SRI, deduc că le duceau bani.

A fost o listă de până la 17 persoane cu care Ponta s-a dus la Maior, printre acestea președintele CJ Argeș, al CJ Brăila, Nicolescu și mulți alții, care, la vremea respectivă, s-a început și pe ei cu dosare. Se considera că se schimbă clasa politică după gusturile lor, după cum erau închegați în relația de prietenie.

Eu am spus multe de domnul Coldea, am spus că a luat 25 de milioane de euro. Domnul Coldea trebuie să mă dea în judecată și o să-l întreb pe cine a sunat el ca să scoată într-o singură zi foarte mulți bani de la o bancă. Oamenilor care voiau să facă politică și nu acceptau unele discuții cu dânșii le era greu să mai facă politică.

Cum îl lăsau să plece pe domnul Cocoș cu gențile de bani afară?! Nu am spus eu, doamna Udrea. Fugea la o săptămână, două, cu câte o geantă de bani. Când trecea, știau oamenii instituției. Banii ăștia erau pentru buna desfășurare a corupților, ei nu se băteau cu corupții, voiau să le gestioneze banii.

Când oamenii politici îi deranjau, aceia deveneau corupți, iar corupții puteau scoate o parte din bani dacă decretau sumele de care erau mulțumiți. Cu mine au încercat să mă sperie prin diferite tipuri de a-mi crea tot felul de dosare penale. Au văzut în instață că nu țineau în instanță și le-am câștigat, inclusiv unul cu ANI.

Toate acestea au început în perioada domnului Băsescu, s-au perindat, a venit Ponta, le-a preluat. Nu e important câți se duc la pușcărie, ci că viața românilor și țara asta nu mai are de cine să fie reprezentată. Ponta se ducea la Maior, după care se făcea o ședință scurtă cu Coldea și stabileau care sunt procedurile.

Acum o lună, domnul Coldea, domnul Dîncu s-au întâlnit cu câțiva infractori în Dubai care au mari dosare, ca să-i scape. Și pe mine m-au numit infractor. Când vor să scape pe unii de dosarele făcute tot de ei, îi cheamă în Dubai și stabilesc coordonatele de acolo: cât costă, cum și dacă scapă. Domnul Coldea, după ce a terminat discuția cu aceste persoane în Dubai, s-a dus în Abu Dhabi să se întâlnească cu un reprezentant al statului. Prințul din Abu Dhabi este președintele celor 7 state arabe, nu este un businessman. Coldea s-a dus să vorbească și oficial, considerând că este în continuare un om care stabilește traiectoriile acestei țări.

Am atâtea informații despre câte nelegiuiri au făcut acești oameni… După sentința în dosarul meu, indiferent care va fi, voi face o conferință de presă și nimeni nu mă va opri. Dacă oamenii vor la balamuc, atunci să mergem la balamuc! În afară că unii sunt infractori, sunt și nebuni. În afara că sunt nebuni, își permit să creeze atât de multe probleme acestei țări și să negocieze în numele ei! E o metaforă, nu sunt specialist, sunt un om care sunt atent la ce se întâmplă. Nu înțeleg de ce pe domnul Coldea, pe Dumbravă, nu îi interesează de domnul Cocoș care a dat zeci de denunțuri. Cred că s-a încercat din partea Serviciilor și a fost o practică să se agațe cât mai mulți politicieni. Domnul Ponta a fost înainte de a fi politician.

Le-am spus multora din PSD. Au recunoscut mulți politicieni că le-am spus și nu au crezut, după care s-au trezit cu dosare penale. Le-am spus acum 8 sau 10 ani, au trecut 3 sau 4 și au pățit ce le-am spus. Oamenilor nu le-a venit să creadă că există o listă și se vor întâmpla aceste lucruri. Toate lucrurile astea au fost corelate cu calitatea de ofițer și cu relațiile pe care le avea Ponta cu Maior.

E greu de spus cum a ajuns marginalizat Ponta. Când ai de-a face cu oameni ca… După dezvăluirile făcute domnul Coldea, cred că asta și se întâmplă. A fost folosit, după care a plecat. Domnul Dragnea a fost folosit, după care l-a băgat în pușcărie.

Țara asta are nevoie de lideri. Când a fost arestat domnul Vîntu, am spus că nu mi se pare în regulă, la fel și când a fost arestat domnul Voiculescu. Când Adrian Năstase a avut condamnarea și s-a împușcat, am spus că s-a creat un precedent periculos să ne aresteze liderii acestei țări”, a declarat Marian Vanghelie la „Jocuri de Putere” – emisiune difuzată aseară la Realitatea Plus.

Dâmboviţa

Cele mai mari proiecte de dezvoltare au fost anulate din pixul domnului Orban!

Publicat

pe

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a criticat discursul mincinos al liderului PNL Ludovic Orban cu care s-a etalat în fața oamenilor din Braniștea și Cojasca. Și, pe bună dreptate, cum pot cetățenii acestui județ, locuitorii celor două comune, să mai creadă în promisiunile reprezentanților PNL care se laudă cu proiectele socio-edilitară puse pe tapet, dezvoltate de administrațiile PSD?

„Fac apel la locuitorii comunelor Cojasca și Braniștea să nu parieze pe un cal mort. Ludovic Orban și liderii PNL Dâmbovița nu au făcut și nu vor face nimic nici pentru Cojasca, nici pentru Braniștea și nici pentru Dâmbovița. Orban a poposit la Braniștea și a mințit locuitorii comunei că o să finanțeze proiectul de gaze naturale.

Îi aduc aminte domnului Orban, că instituția Camera Deputaților nu finanțează proiecte nici la București, nici la Braniștea, nici la Cojasca. Îi aduc aminte lui Ludovic Orban că fostul primar a lansat un proiect prin Fondul de Dezvoltare și Investiții prin care avea asigurată suma destinată proiectului privind înființarea de rețea de gaze naturale la Braniștea. Domnul Orban, când a venit la guvernare, prima măsură pe care a luat-o a fost aceea de a desființa Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Cele mai mari proiecte de dezvoltare comunitară au fost anulate din pixul domnului Orban, fost prim-ministru al României. Îi aduc aminte domnului Orban că la Braniștea aveam finanțarea asigurată pentru rețele de apă și canalizare. Tot guvernul condus de el a reziliat acele contracte. Dar, între timp, parlamentarii PNL Dâmbovița au votat împotriva acestor proiecte care au fost susținute la Legea bugetului de stat de toți parlamentarii PSD.

În Dâmbovița domnul Orban și parlamentarii PNL au votat împotriva tuturor proiectelor pe care le-am propus noi, reprezentanții PSD, pentru toate localitățile din județ, inclusiv pentru cele conduse de primari PNL.

Eu, în calitate de președinte al PSD Dâmbovița, în calitate de președinte al CJ Dâmboviţa, ori de câte ori am avut discuții despre proiectele aflate în derulare în Dâmbovița, nu am împărțit județul în roșii și galbeni. Am avut un singur obiectiv, acela de a dezvolta toate comunitățile locale. Gândul nostru este la oameni, la dâmbovițeni, la obiective pentru toate comunitățile locale”, a spus liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Deputatul Daniel Blaga a fost ales preşedinte al USRPLUS Dâmboviţa

Publicat

pe

Deputatul Daniel Codruţ Blaga a fost ales, ieri – 18 iunie 2021, preşedinte al USRPLUS Dâmboviţa. Structura de conducere a organizației mai cuprinde și 12 vicepreședinți, după cum urmează: Joiţa Andrei Sergiu, Calomfirescu Marius (din 11 iunie – președinte al USRPLUS Târgovişte), Năstase Ionuţ, Dumitru Gheorghe Cătălin, Mărgărit Dan, Grecu Alexandra Lucia, Popescu Dragoş, Munteanu Alexandru, Neamţu Daniel, Petrescu Marian, Manea Marinela Daniela și Gogeoiu Gabriel.

„Mesajul meu pentru membrii şi simpatizanţii USRPLUS este unul de unitate. Împreună vom construi o organizaţie puternică, împreună vom realiza proiecte importante pentru comunitate. Plec la acest drum cu onestitate şi cu multă putere de muncă, pentru a realiza cât mai multe dintre planurile pe care ni le-am propus pentru judeţul Dâmboviţa. Le mulţumesc tuturor colegilor mei şi îi asigur de transparenţă în dialog şi activitate. Cred foarte mult în ideea de a fi un bun lider şi nu în cea de şef”, a declarat președintele USRPLUS Dâmboviţa – deputatul Daniel Blaga.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT