Connect with us

ACTUALITATE

2 iunie – Ziua Națională pentru Adopție. Citește povestea lui Robi, un copil special!

Publicat

pe

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecxția Copilului Dâmbovița ne prezintă, cu ocazia Zilei Naționale pentru Adopție (2 iunie), povestea lui Robi – un copil special, adoptat de asistentul maternal profesionist care l-a crescut încă de la naștere. Precizăm că în evidența DGASPC sunt 157 de copii pentru care Tribunalul Dâmbovița a admis deschiderea procedurii de adopție. Valabilitatea acestor deschideri este până la împlinirea vârstei de 18 ani a copiilor. Alte 27 de dosare prin care se solicită deschiderea procedurii de adopție sunt pe rolul instanței de judecată.

Robi a fost un luptător încă din primele zile de viață

Robi este un copil special care a avut norocul să întâlnească o femeie deosebită, caracterizată doar prin bunătate, răbdare și iubire necondiționată față de copilași. Robi a fost abandonat încă de la naștere, iar la 17 zile a ajuns în brațele doamnei Daniela, asistent maternal profesionist: ”Bebeluș nou-născut, l-am luat direct din maternitate. Am fost surprinsă, am găsit un copil blond, extrem de mic, foarte firav. Am simțit compasiune, milă și un fel de durere pentru că era foarte mic. Avea 2 kg și jumătate, pielea parcă îi era transparentă, capul foarte mic. Nici nu mânca… A fost foarte greu la început.”. Până la 3 luni, Robi părea un copil normal, însă, medicii i-au pus un diagnostic crunt: sindrom bipiramidal – paralizie la lobii frontali ai creierului.

Specialiștii nu i-au dat nicio șansă, spunând că ”acest copil abia dacă va putea face primii pași la vârsta de 7 ani și că va fi o legumă”. Doamna Daniela nu s-a lăsat și a refuzat să creadă că micuțul nu are nicio șansă. Ba chiar și fiul său cel mic și-a dat toate economiile pentru ca Robi să meargă la medic. A mers cu el la recuperare continuă până la 3 ani, la Gura Ocniței: ”Mă duceam 3 săptămâni, zi de zi, acolo și 3 săptămâni aveam pauză acasă. Continuăm recuperarea și acum”. Robi a fost un luptător încă din primele zile de viață. Recuperarea a dat roade, iar băiatul a mers singur de la 1 an și 3 luni.

Când Robi avea puțin peste 2 ani, o familie a dorit să îl adopte, însă impactul diagnosticului a fost mai puternic decât dorința de a lua copilul, iar cei doi părinți s-au răzgândit. Pentru că băiatul se obișnuise cu ei, când a auzit că nu mai vin în vizită, copilul a plâns atât de mult încât doamna Daniela și soțul său au decis să îl adopte ei. Îl iubeau prea mult și nu puteau suporta ca cel mic să mai aibă parte de dezamăgiri precum cea trăită: ”Nu m-am gândit să îl adopt înainte… Dacă aș fi avut acest gând, aș fi adoptat o fetiță, dar Dumnezeu a vrut așa”.

Acum are 5 ani și jumătate și comunică foarte bine, se joacă și se comportă aproape normal. ”Este o minune de la Dumnezeu!”, spune mândră și cu ochii în lacrimi doamna Daniela. ”El a trebuit să învețe să facă tot. Nu a făcut nimic în mod natural, nu a stat în funduleț, nu își controla mișcările în mod natural… Am învățat totul împreună”.

”Robică pentru mine este pe aceeași treaptă cu băieții mei naturali. Îl iubesc din tot sufletul! Pentru mine este un băiat deștept, iubitor și foarte luptător. Este băiatul lui tati mai mic!” ne-a transmis domnul Gheorghe, soțul doamnei Daniela.

Cei doi părinți au doi băieți de 29 și 23 de ani. De mici, copiii lor au avut și alți ”frățiori” în jur, copii crescuți de mama lor, ca asistent maternal profesionist. Prin brațele doamnei Daniela au trecut nenumărați copilași și i-a iubit pe toți la fel de mult. Soțul a susținut-o mereu, iar familia lor a fost permanent deschisă pentru micuții mai puțin norocoși, cărora le-au oferit grija și iubirea de care aveau nevoie. ”Iubesc copiii foarte, foarte mult și am considerat că sunt capabilă să am grijă de ei pentru că am răbdarea necesară și am multă iubire de oferit”.

Astfel că a rămas asistent maternal profesionist și a mai primit un bebeluș în plasament, pe Ștefănuț. A ajuns în familia doamnei Daniela de la 2 luni de viață și are o problemă de sănătate similară cu cea a lui Robert. Ștefănuț are acum 2 ani și este extrem de energic. Se joacă cu Robi și au nevoie de la fel de multă atenție și grijă. Doamna Daniela este o eroină, cu un suflet imens, în care încap toți copilașii pe care îi ajută: ”Sunt așa, parte din mine”!

Robi este un copil norocos, care s-a agățat cu toate puterile de viață. Părinții și frații mai mari îl susțin necondiționat: ”Îi place să lucreze cu șurubelnițele, să demonteze aparate… Știu că nu se poate recupera în totalitate, dar poate că va fi un meșter bun. Poate că va reuși să termine și o facultate, eu cred că este un copil foarte isteț. Robi este iubitor, este lipicios, prietenos, el este totul pentru mine acum”!

Robi spune că pe tati îl iubește cel mai mult, pentru că îi simte lipsa cel mai mult când este plecat la muncă: ”Tati este iubitor și puternic. Mami este frumoasă și bună!”. Micuțul este fericit acum, într-o familie completă, iubitoare, în care nu îi lipsește nimic. De asemenea, familia doamnei Daniela este acum completă, fericită și extrem de mândră de toți băieții! Sunt un exemplu perfect de împlinire, dar și de ambiție. Nu s-au lăsat și au avut încredere că Robi poate deveni un copil cât mai normal! Îi sfătuiesc pe toți cei care iubesc copiii să își deschidă sufletul către cei din sistemul de protecție, pentru că sunt cu adevărat deosebiți!

Acum este și mai simplă procedura de adopție! În data de 26 martie 2021, Legea Adopției s-a modificat și prin noile prevederi este încurajată adopția copiilor mai mari de 3 ani, prin acordarea unui sprijin financiar familiilor adoptatoare. Cuantumul indemnizației concediului de acomodare este, în prezent, de 85% din salariul persoanei care adoptă, renunțându-se la indemnizația fixă care a fost acordată până în acest an. De asemenea, s-a eliminat acordul rudelor până la gradul IV pentru adopție, reducându-se astfel perioada în care un copil devine adoptabil, iar atestatul de adoptator are acum valabilitate timp de 5 ani.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT