Connect with us

ALEGERI

Alexandru Ţachianu are toate atuurile să performeze ca primar la Braniștea

Publicat

pe

Astăzi – 4 iunie 2021, s-a consumat la Braniștea o nouă pagină din istoria administrativă a localității. Tânărul Alexandru Țachianu și-a depus oficial candidatura pentru funcția de primar din partea Partidului Social Democrat la alegerile parțiale care vor avea loc pe 27 iunie. Pentru susținerea sa, au venit la Braniștea Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședinta Luciana Cristea, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu -fostul edil al comunei. De față la acest eveniment au mai fost prezenți administratorul județului – Cristian Avanu, consilieri județeni și mai mulți primari din zona de sud a Dâmboviței.

Alexandru Țachianu este candidatul cu cele mai mari șanse la obținerea fotoliului de primar al comunei Braniștea. Pe lângă tinerețea și dorința sa de a duce mai departe proiectele începute de predecesorul său, Marian Ţachianu, acum deputat, candidatul PSD are și un palmares bogat în ceea ce privește activitatea profesională.

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița și președinte al Consiliului Județean, garantează în fața locuitorilor comunei Braniștea pentru candidatul Alexandru Țachianu.

„Este un tânăr cu experiență, care poate să conducă destinele acestei localități. Cu siguranță, Alexandru Țachianu, pe 27 iunie, va fi primarul comunei Braniștea. PSD va sprijini toate proiectele pe care Alexandru le-a gândit pentru Braniștea”, a declarat Corneliu Ștefan.

A vorbit apoi, simplu, curat, la obiect, Alexandru Țachianu. Tânărul candidat a marșat pe ideea de continuitate în activitatea administrativă, de definitivare a proiectelor demarate de tatăl său și de promovare a altora noi.

„Avem proiectele privind rețelele de canalizare, de gaze naturale. Vom amenaja locuri de joacă în toate cele trei sate ale comunei. Sunt multe alte lucruri bune pe care vreau să le fac pentru comunitatea noastră. Sunt convins că putem duce această comună în direcția care trebuie. Spre confort și civilizație”, a spus candidatul PSD Alexandru Țachianu.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a mărturisit că, pentru Braniștea, pentru locuitorii acestei comune, cea mai bună soluție este Alexandru Țachianu.

„Când am venit aici am trecut pe lângă o școală foarte frumoasă, pe lângă o grădiniță. Oricâte lucruri s-au realizat, eu am încredere că Alexandru va dezvolta și mai mult acestă comună”, a spus Cristian Daniel Stan.

Edilul municipiului Târgoviște, în discursul său, a criticat și actuala putere PNL USR-PLUS care a luat județului, municipiului Târgoviște dreptul la dezvoltare.

„Înțeleg că vine domnul Orban. Cred că cetățenii din comuna Braniștea ar trebui să-l întrebe de ce parlamentarii PNL nu au votat proiectele județului Dâmbovița. De ce au lăsat fără sprijin județul Dâmbovița? Am convingerea că Alexandru va câștiga alegerile. Sunt convins că cetățenii au încredere în Alexandru Țachianu”, a mai adăugat primarul Târgoviștei.

Senatorul Titus Corlățean a ținut să scoată în evidență faptul că echipa PSD Dâmbovița este una puternică, unită, cu oameni destoinici, care au realizat lucruri importante pentru comunitățile din județ. Alexandru Țachianu face parte din această echipă și va performa în administrație ca toți ceilalți social-democrați.

„Este o persoană cu experiență în politică și administrație. Cu responsabilități guvernamentale importante anterior, cu știința de a conduce instituții, de a administra bugete, de a promova proiecte, inclusiv cele cu finanțare europeană.

Fiți siguri că vom fi prezenți în această campanie electorală de la Braniștea și îi vom susține candidatura. Sunt convins că va câștiga și datorită calităților sale, dar și pentru faptul că PSD a realizat aici lucruri deosebite. Vă spun că am avut nu odată mesaje pentru colegii din țară de aici, de la Braniștea. Sunt lucruri deosebite care au fost realizate până acum de administrația PSD”, a declarat Titus Corlățean.

Senatorul social-democrat consideră că la Braniștea, comună schimbată din temelii de administrația PSD, reprezentanții PNL nu ar avea ce să caute. A mai invocat președintele executiv al PSD Dâmbovița și dezinteresul pe care membrii coaliției PNL USR PLUS l-au manifestat pentru județul Dâmbovița.

„Aceasta guvernare nu doar că nu a făcut nimic pentru a ajuta județul, dar, dimpotrivă, a generat foarte multă instabilitate, tăieri de fonduri care în mod legal trebuiau atribuite.

Eu le-aș sugera să nu caute să ajungă în acestă comună pentru că s-ar putea ca oamenii să îi întrebe ce caută în acestă localitate. E dreptul lor să vină, să constate lucrurile deosebite, frumoase, pe care administrația PSD le-a realizat. Și proiectele foarte frumoase pe care Alexandru Țachianu, viitorul primar al comunei Braniștea, le va realiza împreună cu echipa PSD”.

Ultimul cuvânt al evenimentului de depunere a candidaturii pentru funcția de primar a lui Alexandru Țachianu l-a avut președintele PSD Dâmbovița Corneliu Ștefan. Liderul social-democrat i-a rugat pe brăneșteni ca, pe 27 iunie, să voteze util, să voteze pentru binele localității

„Le aduc aminte că în Consiliul Local Braniștea PSD are majoritatea. Consiliul Județean este condus de PSD. Cei mai implicați parlamentari, care reprezintă Dâmbovița așa cum se cuvine, sunt cei cinci parlamentari ai PSD, fapt pentru care Alexandru Țachianu va avea sprijini total pentru dezvoltarea tuturor proiectelor pe care le-a gândit pentru comună Braniștea”.

Și președintele Consiliului Județean Dâmbovița a încheiat printr-un mesaj critic la adresa liberalilor, care nu au făcut nimic pentru județ și pe care îi consideră echipa pierzătoare.

„Vreau să le spun cetățenilor din Braniștea că este un candidat care face parte din echipa pierzătoare a PNL. Contracandidatul domnului Țachianu face parte dintr-o echipă care efectiv, de doi ani de zile, a dat zero bani către municipiul Târgoviște. Face parte dintr-o echipă care a tăiat fondurile județului Dâmbovița. Numai la Consiliul Județean avem cu 20 milioane de lei mai puțin pentru funcționare și dezvoltare. Face parte dintr-o echipă a trecutului din PNL. Alexandru Țachianu face parte din echipa PSD, echipa prezentului și viitorului pentru comuna Braniștea”, a declarat Corneliu Ștefan.

ALEGERI

Liberalii n-au finanțat investițiile județului Dâmboviţa și vin acum, din nou, cu promisiuni!

Publicat

pe

Liderul PNL, Ludovic Orban, și preşedintele liberalilor din Dâmbovița, Virgil Guran, au tupeu nu glumă, să meargă cu tolba plină cu promisiuni în fața unor oameni pentru care nu au făcut nimic de când sunt la guvernare – au reacționat social-democraţii după turul electoral organizat astăzi de PNL în Braniștea și Cojasca. Da, în cele două localități se organizează alegeri locale parțiale în data de 27 iunie 2021, dar, chiar și așa, cei doi șefi de la PNL ar fi trebuit să păstreze o limită a decenței.

„Cât de lipsit de demnitate să fii și să ai tupeul să le vorbești unor pensionari cărora le-ai înghețat pensiile sau unor oameni pe care vrei să-i scoți la pensie la 70 de ani, doar-doar nu se vor mai bucura de pensie?

Cât tupeu să ai să mergi în fața dâmbovițenilor și să poți să-i privești în ochi, în condițiile în care tu, Orbane, și tu, Gurane, ați refuzat să alocați bani prin bugetul de stat unor investiții extrem de importante pentru tot județul?

Vi s-au cerut bani pentru spitale! Ați spus NU! Vi s-au cerut bani pentru drumuri! Ați spus NU! Vi s-au cerut bani pentru învățământ! Ați spus NU! Ați spus NU la orice! În schimb ați dat bani cu sacul pentru investiții care nu își aveau rostul în zone ale țării unde aveați obligații!”, se precizează într-un comunicat remis de PSD Dâmbovița.

Citește în continuare

ALEGERI

Alexandru Țachianu va continua procesul de modernizare a comunei Braniștei

Publicat

pe

Pe 27 iunie, la Braniștea se vor organiza alegeri locale parțiale. Scrutinul a fost impus ca urmare a hotărârii primarului ales în septembrie 2020, Marian Țachianu, de a reprezenta comuna și județul Dâmbovița în Parlamentul României, după ce a câștigat un mandat în decembrie 2020.

Din partea PSD, la Braniștea a intrat în bătălia electorală Alexandru Țachianu. Candidatul social-democrat vine cu vigoare, cu ambiție, cu profesionalism, cu dorința de a continua procesul de înnoire a localității, de racordare la valorile și la civilizația europeană.

Tonul schimbării l-a dat tatăl său, Marian Țachianu, care a demarat și materializat o serie de proiecte socio-edilitare unice în județ. Vorbim aici de școala din comună, construită după un proiect aparte, cu o arhitectură brâncovenească, dar și cu tonuri moderniste, de Casa de Cultură – care poate rivaliza cu orice instituție de profil din mediul orășenesc, de asemenea, un edificiu de anvergură. Urmează grădinița cu program prelungit, aflată la final de lucrări, și dispensarul comunal.

Primenirea socio-edilitară va continua, după alegerile din 27 iunie, cu Alexandru Țachianu la cârma administrației publice locale. Tânarul candidat și-a propus ca, în următorii ani, să finalizeze toate proiectele aflate în diferite faze de implementare, vorbim aici de rețele de apă, canalizare și gaze naturale, de drumuri, spații de joacă pentru copii. De asemenea, vrea să demareze investiții noi.

„Braniștea va arăta într-adevăr ca o comună europeană. Vom fi, prin tot ceea ce facem, la nivelul localităților din Vest, în ceea ce privește componenta instituțională, edilitară, estetică rurală, locuri de joacă, spații destinate practicării sportului. După ce vom definitiva programeĺe de construire a rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale, vom trece la înfrumusețarea localității noastre. Vom planta de-a lungul străzilor arbori și arbuști ornamentali și diferite specii de flori, vom reabilita și moderniza trotuarele, vom construi piste de bicicletă, vom amenaja stații pentru transportul în comun și pentru microbuzele școlare. De asemenea, la Braniștea ne-am propus să construim o bază sportivă modernă, pe care vrem să o dotăm ca la carte”, ne-a precizat Alexandru Țachianu.

Din programul proiectelor cu titulatura „de îndată” ale viitorului primar fac parte modernizarea iluminatului public pe întreg teritoriul localității, construirea, în ton cu cerințele europene, a două capele mortuare în satele Braniștea și Dâmbovicioara. Pentru aceste două obiective, sumele de bani au fost deja alocate. Totodată, la Grădinița din Dâmbovicioara, se vor amenaja spații de recreere pentru copii.

„Experiența pe care am acumulat-o până acum în diferite poziții de conducere de la nivel local până la nivel central o voi pune la dispoziția locuitorilor comunei Braniștea. Sunt adeptul muncii în echipă, al respectului și promovării valorilor și ideilor bune. Ca primar, voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru dezvoltarea și prosperitatea Braniștei”, a mai spus Alexandru Țachianu – candidatul PSD pentru funcția de primar.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT