Connect with us

ALEGERI

Alexandru Ţachianu are toate atuurile să performeze ca primar la Braniștea

Publicat

pe

Astăzi – 4 iunie 2021, s-a consumat la Braniștea o nouă pagină din istoria administrativă a localității. Tânărul Alexandru Țachianu și-a depus oficial candidatura pentru funcția de primar din partea Partidului Social Democrat la alegerile parțiale care vor avea loc pe 27 iunie. Pentru susținerea sa, au venit la Braniștea Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, vicepreședinta Luciana Cristea, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, parlamentarii Carmen Holban, Titus Corlățean, Radu Popa și Marian Țachianu -fostul edil al comunei. De față la acest eveniment au mai fost prezenți administratorul județului – Cristian Avanu, consilieri județeni și mai mulți primari din zona de sud a Dâmboviței.

Alexandru Țachianu este candidatul cu cele mai mari șanse la obținerea fotoliului de primar al comunei Braniștea. Pe lângă tinerețea și dorința sa de a duce mai departe proiectele începute de predecesorul său, Marian Ţachianu, acum deputat, candidatul PSD are și un palmares bogat în ceea ce privește activitatea profesională.

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița și președinte al Consiliului Județean, garantează în fața locuitorilor comunei Braniștea pentru candidatul Alexandru Țachianu.

„Este un tânăr cu experiență, care poate să conducă destinele acestei localități. Cu siguranță, Alexandru Țachianu, pe 27 iunie, va fi primarul comunei Braniștea. PSD va sprijini toate proiectele pe care Alexandru le-a gândit pentru Braniștea”, a declarat Corneliu Ștefan.

A vorbit apoi, simplu, curat, la obiect, Alexandru Țachianu. Tânărul candidat a marșat pe ideea de continuitate în activitatea administrativă, de definitivare a proiectelor demarate de tatăl său și de promovare a altora noi.

„Avem proiectele privind rețelele de canalizare, de gaze naturale. Vom amenaja locuri de joacă în toate cele trei sate ale comunei. Sunt multe alte lucruri bune pe care vreau să le fac pentru comunitatea noastră. Sunt convins că putem duce această comună în direcția care trebuie. Spre confort și civilizație”, a spus candidatul PSD Alexandru Țachianu.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a mărturisit că, pentru Braniștea, pentru locuitorii acestei comune, cea mai bună soluție este Alexandru Țachianu.

„Când am venit aici am trecut pe lângă o școală foarte frumoasă, pe lângă o grădiniță. Oricâte lucruri s-au realizat, eu am încredere că Alexandru va dezvolta și mai mult acestă comună”, a spus Cristian Daniel Stan.

Edilul municipiului Târgoviște, în discursul său, a criticat și actuala putere PNL USR-PLUS care a luat județului, municipiului Târgoviște dreptul la dezvoltare.

„Înțeleg că vine domnul Orban. Cred că cetățenii din comuna Braniștea ar trebui să-l întrebe de ce parlamentarii PNL nu au votat proiectele județului Dâmbovița. De ce au lăsat fără sprijin județul Dâmbovița? Am convingerea că Alexandru va câștiga alegerile. Sunt convins că cetățenii au încredere în Alexandru Țachianu”, a mai adăugat primarul Târgoviștei.

Senatorul Titus Corlățean a ținut să scoată în evidență faptul că echipa PSD Dâmbovița este una puternică, unită, cu oameni destoinici, care au realizat lucruri importante pentru comunitățile din județ. Alexandru Țachianu face parte din această echipă și va performa în administrație ca toți ceilalți social-democrați.

„Este o persoană cu experiență în politică și administrație. Cu responsabilități guvernamentale importante anterior, cu știința de a conduce instituții, de a administra bugete, de a promova proiecte, inclusiv cele cu finanțare europeană.

Fiți siguri că vom fi prezenți în această campanie electorală de la Braniștea și îi vom susține candidatura. Sunt convins că va câștiga și datorită calităților sale, dar și pentru faptul că PSD a realizat aici lucruri deosebite. Vă spun că am avut nu odată mesaje pentru colegii din țară de aici, de la Braniștea. Sunt lucruri deosebite care au fost realizate până acum de administrația PSD”, a declarat Titus Corlățean.

Senatorul social-democrat consideră că la Braniștea, comună schimbată din temelii de administrația PSD, reprezentanții PNL nu ar avea ce să caute. A mai invocat președintele executiv al PSD Dâmbovița și dezinteresul pe care membrii coaliției PNL USR PLUS l-au manifestat pentru județul Dâmbovița.

„Aceasta guvernare nu doar că nu a făcut nimic pentru a ajuta județul, dar, dimpotrivă, a generat foarte multă instabilitate, tăieri de fonduri care în mod legal trebuiau atribuite.

Eu le-aș sugera să nu caute să ajungă în acestă comună pentru că s-ar putea ca oamenii să îi întrebe ce caută în acestă localitate. E dreptul lor să vină, să constate lucrurile deosebite, frumoase, pe care administrația PSD le-a realizat. Și proiectele foarte frumoase pe care Alexandru Țachianu, viitorul primar al comunei Braniștea, le va realiza împreună cu echipa PSD”.

Ultimul cuvânt al evenimentului de depunere a candidaturii pentru funcția de primar a lui Alexandru Țachianu l-a avut președintele PSD Dâmbovița Corneliu Ștefan. Liderul social-democrat i-a rugat pe brăneșteni ca, pe 27 iunie, să voteze util, să voteze pentru binele localității

„Le aduc aminte că în Consiliul Local Braniștea PSD are majoritatea. Consiliul Județean este condus de PSD. Cei mai implicați parlamentari, care reprezintă Dâmbovița așa cum se cuvine, sunt cei cinci parlamentari ai PSD, fapt pentru care Alexandru Țachianu va avea sprijini total pentru dezvoltarea tuturor proiectelor pe care le-a gândit pentru comună Braniștea”.

Și președintele Consiliului Județean Dâmbovița a încheiat printr-un mesaj critic la adresa liberalilor, care nu au făcut nimic pentru județ și pe care îi consideră echipa pierzătoare.

„Vreau să le spun cetățenilor din Braniștea că este un candidat care face parte din echipa pierzătoare a PNL. Contracandidatul domnului Țachianu face parte dintr-o echipă care efectiv, de doi ani de zile, a dat zero bani către municipiul Târgoviște. Face parte dintr-o echipă care a tăiat fondurile județului Dâmbovița. Numai la Consiliul Județean avem cu 20 milioane de lei mai puțin pentru funcționare și dezvoltare. Face parte dintr-o echipă a trecutului din PNL. Alexandru Țachianu face parte din echipa PSD, echipa prezentului și viitorului pentru comuna Braniștea”, a declarat Corneliu Ștefan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT