Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmboviţa a declarat război mafiei gunoaielor

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a cerut și a obținut aprobarea Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri, cu unanimitate de voturi, pentru demararea procedurilor în vederea rezilierii contractului de concesiune cu operatorul care administrează cele două gropi de gunoi din județ, Aninoasa și Titu. Măsura vine ca urmare a faptului că firma Eurogas Prescom a adus în depozitul de la Titu, în acest weekend, mai multe transporturi ilegale de deșeuri menajere din alte județe. Spunem transporturi ilegale, întrucât nu a avut acordul Consiliului Judeţean și al ADI – încălcând astfel prevederile contractului încheiat.

„Județul Dâmbovița nu este groapa de gunoi a nimănui. Am pornit războiul cu mafia gunoaielor. Eu țin cu județul Dâmbovița și cu dâmbovițenii. Îi anunț public pe locuitorii județului că, începând de astăzi, vom sesiza Inspectoratul Județean de Poliție, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu și toate instituțiile cu atribuții în acest domeniu”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ a spus că Poliția Locală Titu a interceptat, în acest sfârșit de săptămână, șapte transporturi de deșeuri provenind de la SC Urban SA Râmnicu Vâlcea și de la o stație de reciclare din Dragomirești Vale, județul Ilfov. A mai precizat Corneliu Ștefan că măsura de majorare a redevenței lunare cu 10%, dispusă de fosta conducere a CJ Dâmbovița anul trecut, după ce s-a descoperit că au fost aduse la gropile de gunoi din Aninoasa și Titu câte 500 de tone de gunoi menajer, nu a avut niciun efect. Ba, mai mult, Eurogas nu a plătit nimic, alegând calea instanței de judecată.

De altfel, a completat Carmen Ivan – administrator public interimar ADI Deșeuri Dâmboviţa, contractul de concesiune, încheiat pentru perioada 2010-2025, a fost guvernat până acum de foarte multe litigii ajunse pe masa de lucru a judecătorilor.

„Am întâmpinat foarte multe greutăți. Eurogas tratează bunurile Consiliului Judeţean, date în concesiune, ca pe bunurile proprii, iar atunci când nu are argumente, se adresează instanțelor. De regulă, a câștigat în Dâmbovița și a pierdut la Curtea de Apel Ploiești. Este o situație foarte tensionată între părțile contractante. Eurogas are foarte, foarte multe probleme”.

A mai explicat Carmen Ivan că procedura de reziliere a contractului este una complicată, plecând de la faptul că operatorul trebuie notificat cu 6 luni înainte. Având în vedere aceste aspecte, era mult mai bine dacă s-ar fi ales această cale încă de când au fost descoperite primele transporturi ilegale de deșeuri din afara județului, undeva prin 2019, dacă nu chiar mai înainte, având în vedere numeroasele litigii declanșate încă din 2011, adică la 1 an de la semnarea contractului de concesiune cu operatorul care administrează cele două gropi de gunoi din județul Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT