Connect with us

ACTUALITATE

Atenționare Vodafone în legătură cu un atac malware prin SMS

Publicat

pe

Operatorul de telefonie Vodafone își atenționează clienții cu privire la riscul unui atac malware ce vizează utilizatorii Android.

„Dacă primești un SMS nesolicitat, nu accesa link-ul și șterge SMS-ul din telefon. În cazul în care ai accesat link-ul din SMS, te sfătuim să verifici pagina https://www.vodafone.ro/frauda/ pentru a afla ce trebuie să faci mai departe”.

Odată descărcat, malware-ul din cadrul aplicației stabilește drepturi de administrator pe telefonul victimei și execută cel puțin una dintre acțiunile de mai jos:

– Folosește fișierul „Contacte” al telefonului infectat pentru a răspândi în continuare malware-ul prin trimiterea de mesaje personalizate către fiecare persoană de contact, adică folosirea numelui lor în corpul SMS-ului pentru a crește credibilitatea;

– Direcționează victima către site-uri de phishing externe (permițând fraudatorilor să fure informații de autentificare / parolă și alte date personale sensibile);

– Interceptează mesajele SMS primite pe telefon, pentru a prelua parolele unice trimise de terți, de ex. bănci. OTP-urile sunt utilizate ulterior pentru a fura fonduri sau informații de la victime, de ex. prin conectarea la conturile lor bancare și inițierea transferurilor;

– Se răspândește prin trimiterea unor volume mari de SMS-uri (care conțin link-uri infectate) către destinatii nationale sau internationale cu costuri ridicate, precum si MMS-uri către numerele cu tarif premium;

– Folosește spyware pentru a culege date sensibile deținute, trimise sau primite pe telefon si poate efectua diverse transferuri bancare.

Activarea unui serviciu antivirus și scanarea telefonului te pot ajuta să identifici dacă dispozitivul tău a fost infectat. De asemenea, un astfel de serviciu te poate ajuta să ștergi programe malware.

Pentru situația în care ai o certitudine că dispozitivul tău Android a fost infectat și serviciul antivirus nu îl poate șterge, o modalitate sigură de a-l elimina este de a efectua o resetare la setările din fabrică. Nu este indicat să faceti back-up pentru dispozitiv înainte de resetare, pentru a evita reîncărcarea malware-ului prin backup.

Important de stiut: Toate datele din SIM și din cardul de memorie vor fi păstrate, în timp ce datele din memoria internă a telefonului vor fi șterse.

„Te rugăm să apelezi serviciul nostru de Relaţii cu Clienţii (*222, apelabil din reţeaua Vodafone, sau 0372022222, apelabil din alte reţele) cât mai urgent în cazul în care ai fost victima unei astfel de înșelătorii”.

ACTUALITATE

„Ziua angajărilor” la Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Parcul Industrial Moreni și Liceul Tehnologic din localitate demarează, luni – 26 iulie, de la ora 09:00, proiectul „Ziua angajărilor”, menit să vină în sprijinul absolvenților, în sensul că le va fi facilitat accesul la locurile de muncă disponibile în cadrul societăților care-și desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni.

„Sunt onorat să pot veni în sprijinul oricărui locuitor al municipiul Moreni și voi face tot posibilul ca acest proiect să aibă rezultate dintre cele mai bune. Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul acordat și, totodată, le mulțumesc tuturor colaboratorilor”, este mesajul directorului Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru.

Absolvenții vor primi materiale informative despre firme, posturi etc. astfel încât să-și analizeze mai ușor abilitățile și competențele prin prisma ocupării unui job din oferta Parcului Industrial.

„Ziua angajărilor” va avea loc la sediul Liceului Tehnologic Moreni. În funcție de solicitări, acțiunea va fi reeditată. De asemenea, se vor putea organiza vizite de documentare în Parcul Industrial Moreni – ne-a mai spus Gabriel Purcaru.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Marian Nițescu, președintele Organizației de Pensionari Bărbulețu, a trecut la cele veșnice

Publicat

pe

de

Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a domnului MARIAN NIȚESCU, președinte al Organizației de Pensionari Bărbulețu și membru în Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița încă din anul 2010.

A fost un om implicat și solidar cu ceilalți colegi și întotdeauna activ în cadrul ședințelor la care a participat pentru a susține problemele cu care s-au confruntat pensionarii.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prefect,
Aurelian Popa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT