Connect with us

Călăraşi

Călărași: Traficanți de persoane ultrabogați, încătușați de procurorii DIICOT

Publicat

pe

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea, pe o perioadă de 24 de ore, a șase persoane acuzate de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2010, pe raza județului Călărași s-a constituit și a activat un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Gruparea infracțională și-a desfășurat activitatea infracțională atât pe teritoriul Spaniei, cât și pe teritoriul României. Liderii grupării se ocupau cu racolarea de persoane minore și majore, de pe teritoriul României, ce proveneau din familii dezorganizate sau lipsite de susținere materială sau familială, cu scopul de a le determina la practicarea prostituției în beneficiul lor. Aceștia recrutau tinerele prin modalitatea de inducere în eroare “loverboy” sau prin cumpărare de la alți traficanți de persoane.

După recrutare, victimele erau cazate la locuința unuia dintre liderii grupării sau la un apartament deținut de către acesta, după care erau transportate în Spania, fiind cazate într-un apartament închiriat de grupare sau direct la clubul unde erau determinate să practice prostituția.

În locațiile respective, victimele erau monitorizate strict de către membrii grupării care își însușeau în totalitate veniturile obținute din practicarea prostituției”, se precizează într-un comunicat al DIICOT.

Ieri, 8 iunie, procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Călărași și BCCO București au efectuat 12 percheziții domiciliare. În urma acestor descinderi, au fost ridicate 2 autoturisme, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, bijuterii din aur (în greutate de aproximativ 250 de grame), 28.375 de euro, 22.900 de lei, 1.490 de lire sterline, 20 de telefoane mobile, 1 tableta, 1 notebook, documente și înscrisuri.

În vederea instituirii măsurii asigurătorii a sechestrului, au fost identificate bunuri mobile și imobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane euro, respectiv 9 imobile de locuit, 6 terenuri, o fermă cu aproximativ 700 de animale, 3 utilaje agricole, 6 autovehicule. Magistrații au pus sechestru și pe mai multe conturi bancare în care se aflau circa 120.000 de euro.

Astăzi, 9 iunie, Tribunalul Călărași a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Protejează prietenii necuvântători! Campanie a polițiștilor din Călărași

Publicat

pe

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași derulează, până în data de 31 august 2021, campania „Protejează prietenii necuvântători!”, care are ca scop informarea cetăţenilor cu privire la consecinţele în materie contravențională și penală, în cazul săvârșirii de rele tratamente împotriva animalelor.

Legea 205/2004R privind protecția animalelor reglementează o serie de drepturi și obligații, atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților statului.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  • uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;
  • practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
  • organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
  • rănirea sau schingiuirea animalelor;
    intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului și dinților.
  • folosirea animalelor aparținând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare.

Citește în continuare

Călăraşi

A amplasat un cort în mijlocul unei străzi din municipiul Călărași

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Călărași, s-a ales cu dosar penal întrucât a amplasat un cort în stradă, pentru că participanții la o înmormântare să se adăpostească de ploaie. Ca urmare a acestui fapt, circulația rutieră a fost blocată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT