Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A început o nouă etapă de modernizare a transportului public local

Publicat

pe

Proiectul de modernizare a transportului public din municipiul Târgoviște a intrat într-o nouă etapă: construire depou în zona Complexului Turistic de Natație (la fostul obor) și trei stații de capăt (la depou, pe Bulevardul Unirii și pe Șoseaua Găești), modernizare 28 de stații de traseu și reabilitare pasaj Pavcom și coridoare de transport, respectiv bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol și străzile Lt. Stancu Ion și Gării.

Valoarea investiției, pe această componentă, este de aproximativ 57 de milioane de lei – după cum a precizat primarul Daniel Cristian Stan. Valoarea totală a proiectului de modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște se ridică la aproximativ 170 de milioane de lei. Reamintim că a fost finalizată o primă etapă, respectiv achiziționarea a 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid care sunt deja în circulație. De asemenea, a fost semnat contractul pentru alte 12. Pe această componentă, săptămâna trecută, vineri, Primăria Târgoviște a accesat 52 de milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro).

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, proiectul de modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște are că termen de finalizare luna decembrie 2022. Depoul și statia de capăt de la Centrul de Natație vor fi construite pe o suprafață de aproximativ 17.000 mp. De altfel, numai clădirea, care va cuprinde și sediul administrativ al operatorului de transport – SC Servicii Publice Municipale va avea 3.500 mp.

„Va exista aici și un spațiu de garare pentru 40 de autobuze, plus, în față, stația de capăt, cu peroanele și facilitățile pentru călători, cu o parcare pentru autoturisme, cu tot ceea ce este necesar pentru a avea un transport public la standarde europene.

Cât privește cele 28 de stații din oraș vor fi moderne, independente energetic. Undeva la finalul acestui an – începutul anului viitor, sper să avem și primele stații amplasate în municipiul Târgoviște și veți vedea o schimbare absolut radicală pe ceea ce înseamnă transportul public în comun.

Acest proiect are o valoare cumulată de aproximativ 170 de milioane de lei, bani europeni care intră în municipiul Târgoviște pe mai multe componente: achiziție de autobuze, reabilitare străzi și construirea infrastructurii specifice de transport public – depou, stații, sistem de ticketing, plus un sistem de management al transportului public local de natură să eficientizeze acest proiect și să permită administraţiei publice locale să controleze ceea ce se întâmplă în transportul public, câți călători avem în autobuze, câți așteaptă în stații, ce rute trebuie optimizate etc. Toate aceste facilități vor fi operaționale treptat până la finalul anului viitor, când întreg sistemul va trebui să fie gata.

La toate punctele de intrare în oraș unde construim stații, vor fi facilități pentru cei care vin în Târgovişte. Ideea este să utilizăm cât mai mult transportul public. Aceasta este și concepția europeană. De aceea sunt foarte mulți bani pe zona de mobilitate urbană”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște ridică mașinile abandonate pe domeniul public

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedurile de ridicare de pe domeniul public a 100 de autovehicule abandonate, care ocupă nejustificat locuri de parcare.

Edilul Daniel Cristian Stan îi îndeamnă pe cetățeni să sesizeze situațiile de acest fel. Cea mai simplă metodă de a anunța autoritățile este utilizarea aplicației pentru mobil „Târgovişte City App”, care se poate descărca din:
– Google Play: http://bit.ly/TârgovișteCityAppAndroid
– App Store: http://bit.ly/TârgovișteCityAppIOS
– Web site: https://targovistecity.ro/

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ludești are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

de

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi – 17 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că este total de acord cu opinia premierului Florin Cîțu că trebuie analizat în detaliu modul de colectare a taxelor și impozitelor locale în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Țuțuianu a venit și cu un exemplu concret din județul Dâmbovița, respectiv Primăria Ludești, care are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi și nu întreprinde nimic pentru recuperarea acestor bani. Se pare că numai în luna februarie au fost transmise procese verbale care însumează 400.000 de lei!

Spune Adrian Țuțuianu că mulți dintre cei amendați dețin case și mașini, chiar dacă nu neapărat pe numele lor. De aici, necesitatea unei analize în detaliu. De asemenea, liderul PRO România nu înțelege de ce Primăria Ludești nu a început demersurile necesare pentru transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității așa cum spune legea. Vă puteți închipui câte lucrări se puteau realiza în contul celor 87 de miliarde de lei vechi? Efectiv, comuna Ludești trebuia să se învârtă după soare!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT