Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Șanse mari ca Școala Matei Basarab Târgovişte să fie finalizată mai devreme

Publicat

pe

Proiectul de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Nr. 13 – Matei Basarab din Târgoviște a ajuns la un stadiu de execuție de 80%. În acest moment, se lucrează la amenajările interioare. Termenul de finalizare este luna noiembrie 2021, însă, spune primarul Daniel Cristian Stan, se fac eforturi că unitatea de învățământ să fie gata la începutul anului școlar 2021-2022. Valoarea investiției depășește 22,22 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile accesate de administrația publică locală.

„Şcoala este reabilitată în întregime, va beneficia de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior ultramodern, urmând a se bucura și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou. Totodată, școala va dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ”, precizează primarul Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Ludești are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi!

Publicat

pe

de

Liderul PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu, a declarat, astăzi – 17 iunie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că este total de acord cu opinia premierului Florin Cîțu că trebuie analizat în detaliu modul de colectare a taxelor și impozitelor locale în fiecare unitate administrativ-teritorială.

Țuțuianu a venit și cu un exemplu concret din județul Dâmbovița, respectiv Primăria Ludești, care are de încasat amenzi în valoare de 87 de miliarde de lei vechi și nu întreprinde nimic pentru recuperarea acestor bani. Se pare că numai în luna februarie au fost transmise procese verbale care însumează 400.000 de lei!

Spune Adrian Țuțuianu că mulți dintre cei amendați dețin case și mașini, chiar dacă nu neapărat pe numele lor. De aici, necesitatea unei analize în detaliu. De asemenea, liderul PRO România nu înțelege de ce Primăria Ludești nu a început demersurile necesare pentru transformarea amenzilor în ore de muncă în folosul comunității așa cum spune legea. Vă puteți închipui câte lucrări se puteau realiza în contul celor 87 de miliarde de lei vechi? Efectiv, comuna Ludești trebuia să se învârtă după soare!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rosal Grup a pierdut procesele cu CJ Prahova și trebuie să plătească 8 milioane de lei

Publicat

pe

Operatorul de salubritate Rosal Grup a primit încă o lovitură. Consiliul Județean Prahova a câștigat procesul intentat respectivei societăți fiindcă nu a plătit redevența datorată în baza contractelor cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova. Este vorba de aproximativ 8 milioane de lei care reprezintă suma datorată, plus penalități de întârziere. Deciziile Tribunalul Prahova luate în cele două dosare nu sunt definitive și au fost publicate pe Portalul instanțelor de judecată.

“Obligă pârâta SC Rosal Grup SA la plata către reclamante a sumei de 6.303.473,55 lei, compusă din suma de 5.046.103,59 lei reprezentând redevență și suma de 1.257.369,96 lei reprezentând penalități de întârziere până la data de 15.10.2020, precum și în continuare până la data plății efective”, este soluția dată într-un dosar.

Consiliul Județean Prahova a avut câștig de cauză și în celălalt dosar aflat pe rolul instanței de judecată.

“Obligă pârâta SC Rosal Grup SA la plata către reclamante a sumei de 1.950.398,16 lei, compusă din suma de 1.607.722,36 lei reprezentând redevență și suma de 342.675,80 lei reprezentând penalități de întârziere până la data de 15.10.2020, precum și în continuare până la data plății efective”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT